Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2010

Sunday

Καλημέρα φίλοι μου.
Σήμερα ψηφίζουμε πάλι, εύχομαι λοιπόν καλά αποτελέσματα να έχουμε, ή αλλιώς "καλά ξεμπερδέματα", και να περάσουμε μια ευχάριστη και ειρηνική Κυριακή όλοι μας!
(Περικοπή από fb. Περίπου αυτός είναι ο τρόπος που επικοινωνώ στο fb με όλους τους φίλους, άλλους τους γνωρίζω προσωπικά και είναι συγγενείς και φίλοι, και  άλλους δεν τους γνωρίζω προσωπικά και είναι καινούργιες γνωριμίες μέσω fb)
Τελευταία δε, δεν μπορούμε να γράψουμε και πάνω από τρεις σειρές εκεί στο "τι σκέφτεστε" διότι αν είναι περισσότερα δεν τα εμφανίζει στην αρχική σελίδα και έτσι κανένας δεν τα βλέπει. Πρέπει να έρθει κάποιος στον "τοίχο" μας, που λόγω του φόρτου εργασίας που υπάρχει με τους πολυάριθμους φίλους, δεν μπορεί να επισκεφτεί κάποιος κάθε έναν ξεχωριστά.

Τώρα πηγαίνοντας στο προηγούμενο θέμα των σκέψεων, για να το κλείσουμε, βάζω μια περικοπή από "Προς Φιλιππησίους", που σκιαγραφεί τι είναι καλό να σκεφτόμαστε.
Λοιπόν:
"Ότι είναι αληθινό, σεμνό, δίκαιο, καθαρό, αξιαγάπητο, καλόφημο, ότι έχει σχέση με την αρετή και είναι άξιο επαίνου, αυτό να έχετε στο μυαλό σας"
Είναι από τα αγαπημένα μου. Το επαναλαμβάνω όταν κακές σκέψεις μπαίνουν στο μυαλό μου και ξεκαθαρίζει.
Όσον αφορά δε στην καρδιά μας, εκεί ας φωλιάζει η αγάπη. "Να αγαπάς τον πλησίον σου όπως τον εαυτόν σου" (Κατά Μάρκον 12:31). Πως είναι εκείνος που αγαπάει;
"Εκείνος που αγαπάει έχει μακροθυμία, έχει και καλοσύνη. Εκείνος που αγαπάει δεν ζηλοφθονεί, εκείνος που αγαπάει δεν κομπάζει ούτε περηφανεύεται, είναι ευπρεπής, δεν είναι εγωιστής ούτε ευερέθιστος, ξεχνάει το κακό που του έχουν κάνει. Δεν χαίρεται για το στραβό που γίνεται αλλά μετέχει στη χαρά για το σωστό. Εκείνος που αγαπάει όλα τα ανέχεται, σε όλα εμπιστεύεται, για όλα ελπίζει, όλα τα υπομένει" (Προς Κορινθίους 13:4-7)
Αγαπημένο μου επίσης. Θεωρώ αυτές τις δύο περικοπές;(δεν είμαι σίγουρη αν "περικοπή" είναι η σωστή ορολογία) την βάση και την ουσία της Χριστιανικής διδασκαλίας. Καλές σκέψεις στο μυαλό, αγάπη στην καρδιά, και πράξεις βέβαια που να εκφράζουν και να φανερώνουν τις καλές σκέψεις μας και την αγάπη μας στον εαυτό μας και στον πλησίον μας.

Σας αφήνω την αγάπη μου και καλά να περνάτε!

8 σχόλια:

Vrakas Kostas είπε...

@ Lily

Αγαπημενο μου κοριτσι Lily!

Ο πολυς δογματισμος,
περιοριζει την ελευθερια εκφρασης στην επικοινωνια.
Εχεις κι εσυ την δικη μου αγαπη,
αλλα χωρις να χρειασθει να την δικαιολογησω με το αυστηρο θεμα της αναρτησης σου.
Αγκαλιτσα και φιλακια!

Υγ.."Καλα ξεμπερδεματα"..

Unknown είπε...

Κωστή μου κανένας δογματισμός και ούτε χρειάζεται να περιορισθεί η ελευθερία έκφρασης, τουλάχιστον στο δικό μου blog, αν βέβαια εννοείς την επικοινωνία στα Blogs.
Αν θεωρείς δογματικό το ότι παραθέτω κάποια περικοπή από Κ. Διαθήκη σχετικά με την αγάπη, γίνεται διότι πιστεύω ότι αυτές είναι οι εκδηλώσεις της αγάπης, κάπως έτσι είναι κάποιος που αγαπάει και κάπως έτσι θα ήθελα να φέρονται αυτοί που με αγαπούν. Επίσης έτσι προσπαθώ να δείχνω και εγώ την αγάπη μου, χωρίς να σημαίνει ότι πάντα τα καταφέρνω.

Μια αγκαλιά για σένα!!!

Vrakas Kostas είπε...

Αγαπημενο μου κοριτσι Lily!

Μαλλον με παρερμηνευσες..
Ο δογματισμος που αναφερομαι,
καμια σχεση δεν εχει με την ελευθερη εκφραση της μεσα απο το μπλογκ σου.
Εχει να κανει με την αυστηρη παραθεση των σκεψεων σου.
Θα ηθελα πιο πολυ την δικη σου αναλυση αν γινοταν,
πανω σε τετοια θεματα,
απο το να διαβαζω ξερα και τετριμενα.
Αυτα θεωρω δογματικα δεδομενα.
Η παραθεση τους μερικες φορες,
οσο ουσιαστικα κι αν ειναι αυτα,
δεν φτανει για να γινουν αποδεκτα.
Χρειαζεται την αναλυση μας και την σκεψη μας.
Αλλιως,ειναι μονοδρομη παραθεση, και κατ επεκταση αδιεξοδο στην επικοινωνια.
Παρα πολυ σοβαρη η σημασια τους λοιπον,
αλλα..ντιφους.
Εγω την νοιωθω την αγαπη σου.
Σε ολες τις μορφες της.
Και την ανταποδιδω!
Μια σφιχτη αγκαλια,
και την αγαπη μου κοριτσι μου!!!

Unknown είπε...

Κοίτα Κωστή μου

σε ορισμένα πράγματα δεν χωρούν και πολλές αναλύσεις. Νομίζω το μήνυμα της αγάπης πχ είναι δεδομένο. Τι μπορώ να προσθέσω εγώ και τι να αναλύσω;
Όμως το να ξεχωρίσω αυτά τα δύο πράγματα και να πω ότι 1) οι σωστές σκέψεις και 2) η αγάπη θέση και πράξη είναι για μένα τα πιο σημαντικά από την Χριστιανική διδασκαλία, δίνουν καθαρά το προσωπικό μου στίγμα. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν με αυτά όμως. Λέω την άποψη μου, όπως όλοι εδώ στα blogs. Απόψεις λέμε και μοιραζόμαστε κάποια κομμάτια από την ζωή μας. Άλλα μας αρέσουν άλλα όχι, όμως δεν παίζει κανένα ρόλο αυτό. Το δικαίωμα που έχουμε να εκφραζόμαστε και να μοιραζόμαστε έχει την μεγαλύτερη σημασία.

Χαίρομαι όμως που νιώθεις την αγάπη μου. Σημαίνει ότι έχω αρχίσει να χτίζω κάτι καλό :)
Πολλά φιλιά και μια σφιχτή αγκαλιά!

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Λίλυ μου και καλή βδομάδα! Με αγάπη - πάντα!
Σε φιλώ!

Unknown είπε...

Καλημέρα Μαρία μου!

Και την δικιά μου αγάπη. Να είσαι καλά και να περνάς όμορφα!

δεσποιναριον είπε...

Εχεις και την δικη μου αγαπη Λιλακο. Παντως (για να διατυπωσω λιγο και την αντιρρηση μου) στο δευτερο αποσπασμα η τελευταια προταση ειναι λιγο εξωπραγματικη με τα σημερινα δεδομενα. Ολα τα ανεχεται ολα τα υπομενει. Οχι οχι, η αγαπη ειναι ηαμφιπλευρη η παρεμβατικη, αν ανεχομαι καταστασεις, αν υπομενω συμπεριφορες, δεν αγαπω, και δεν αξιζω να με αγαπουν. Η πρεπει να κανω κατι η να αποχωρησω. Δεν ηξερα οτι εισαι στο φμπ. Θελεις να γινεις φιλη μου;

Unknown είπε...

Καλησπέρα Δεσποινάκι!

Όταν υπάρχει αγάπη, με την πλατιά χριστιανική έννοια, όπως και να διαχειριστούμε μια κατάσταση, είτε πλησιάζοντας είτε αποχωρώντας, θα είναι για καλό. Απλά πράττουμε με γνώμονα την αγάπη και το καλό και όχι τον εγωισμό ή την εκδίκηση.

Θα σε καλέσω στο fb :)

Την αγάπη μου και φιλάκια!