Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Πέμπτη, Μαΐου 29, 2014

My hip replacement operation - Επέμβαση ισχίου

 Ένα βάρος έφυγε από επάνω μου! Όχι ότι έχασα τα κιλά που λέγαμε, αλλά έγινε η επέμβαση που με είχε στοιχειώσει τον τελευταίο καιρό!
'Ολα πήγαν καλά, με την βοήθεια του Θεού μας που μας θεραπεύει, που δούλεψε μέσα από τα χέρια του γιατρού μου. Τώρα ανάρρωση για έξι εβδομάδες, στις έξι εβδομάδες θα ξαναδώ τον γιατρό και θα δούμε την συνέχεια. Αυτές τις έξι εβδομάδες έχω γυμναστική, περπάτημα με πατερίτσες-μπαστουνάκια, και γενικά αποκατάσταση της άρθρωσης που είναι καινούργια και πρέπει να δέσει σωστά. 
Η εμπειρία μου από το NHS της Αγγλίας, άριστη. Κατ' αρχήν χειρουργήθηκα σε ιδιωτική κλινική που παραχωρεί δωμάτια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS). Οπότε το προσωπικό άφθονο, μπαινόβγαινε στο δωμάτιο μου μέχρι ενοχλήσεως, (είμαι και λίγο ιδιότροπη και θέλω την ησυχία μου καμιά φορά), η ιατρική φροντίδα άριστη, την πρώτη νύχτα κάθε μια ώρα μου έπαιρναν πίεση διότι ήταν λίγο χαμηλή, λάλησα από την αϋπνία και το άγχος της νοσοκόμας ότι θα σηκωθώ και θα ζαλίζομαι. Έτσι είμαι εγώ, της λέω. Και στα καλά μου χαμηλή πίεση έχω. Αλλά δεν πειθόταν. 

- Πάρε λίγο μορφίνη, μου έλεγαν οι νοσοκόμες.
- Δεν θέλω
- Μα γιατί δεν θέλεις;
- Διότι μου είπατε ότι ρίχνει την πίεση, αν είναι ήδη πεσμένη χωρίς μορφίνη, αν πάρω και μορφίνη θα εξαφανιστεί η πίεση μου και θα σας μαζεύουμε από το άγχος :P. 
- Δεν πονάς;
- Όχι δεν πονάω.
Οπότε την άλλη μέρα αποφάσισαν να πάρουν αυτό το σύστημα που τρομπάρεις μορφίνη στο αίμα σου. 
- Να στο βγάλω, έτσι και έτσι δεν παίρνεις.
- Να το πάρεις να μην το βλέπω...
Μετά είδαν ότι είχα χάσει πολύ αίμα και είχα και αναιμία, και ήρθε και έδεσε. 

- Θα σου βάλουμε αίμα.
- 'Οχι δεν θέλω. Έτσι είμαι, έχω χαμηλή αιμοσφαιρίνη.
- Χαμηλή από χαμηλή διαφέρει, μου λέει. Θα ζαλίζεσαι.
- Δεν ζαλίζομαι. 
Μίλησαν με τον γιατρό και τους είπε ότι αν δεν θέλω, και είμαι εντάξει να με αφήσουν χωρίς αίμα, να μάθω. Να πάρω σίδηρο και να κάνουν επανέλεγχο.
Όμως όταν ήρθε ο γιατρός του θαλάμου για τον επανέλεγχο,  και του είπα να δούμε αν έχει ανέβει η αιμοσφαιρίνη, μου λέει δεν πρόκειται να έχει ανέβει. Θέλει μερικές εβδομάδες. Οπότε αποφάσισα να βάλω λίγο αίμα για να μπορώ να βγω. 
Το καλό είναι ότι σου δίνουν αίμα χωρίς να φωνάζεις τους γνωστούς και τους συγγενείς να δώσουν!
Κάθισα 4 νύχτες στην κλινική, με βραχιολάκι, έτρωγα, έπινα, αίμα, ναρκωτικά, δωρεάν όλα, και βγήκα. 
Τώρα όπως είπαμε προσοχή, και πάνω από όλα προσευχή και ευχαριστία σε Αυτόν που μας θεραπεύει και μας προμηθεύει με ότι χρειαζόμαστε!

Τρίτη, Μαΐου 13, 2014

Update - Ενημέρωση


Έχω αρκετό καιρό να γράψω στο blog μου, αλλά μεσολάβησε το ταξίδι μου στην Ελλάδα.
Αρχικά υπολόγιζα να σας ενημερώσω όταν θα ήμουν Πειραιά, αλλά είχα πάρα πολλές δουλειές, και πάρα πολύ κόσμο να δω. Δεν βρήκα καθόλου χρόνο να ασχοληθώ με το blogging. Το πολύ καλό της υπόθεσης είναι ότι προχώρησαν κάποιες εκκρεμότητες στην Ελλάδα, και γι αυτό παρέτεινα την παραμονή μου εκεί. 
Τώρα γύρισα στο Bradford, και συνεχίζω ασταμάτητα.
Αλλά πριν την ... συνέχεια, ας ανακεφαλαιώσουμε λίγο την πορεία των στόχων που είχα βάλει για την χρονιά αυτή.

Στόχοι:

Διατροφή: Επισκέφτηκα διαιτολόγο στην Ελλάδα, και μου έδωσε διατροφή, η οποία δεν απέχει πολύ από αυτή που έκανα ήδη.
Απλά είναι απαραίτητο το στομάχι να μην μένει άδειο, οπότε κάθε 3-4 ώρες πρέπει κάτι να τρώμε. 
Τα γεύματα είναι: πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό. Αν θέλουμε μπορεί να υπάρχει και ένα έκτο γεύμα, πριν τον ύπνο. Μικρά γεύματα όμως, έτσι; Επίσης αρκετό νερό. Και άσκηση.
Εγώ μένω πίσω λίγο στο θέμα άσκηση, διότι εκτός από κολύμπι δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Δηλαδή η γυμναστική που κάνω σπίτι είναι καλή για να κρατάω την φόρμα μου στις κινήσεις, και λίγο την μυική δύναμη, αλλά δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο για το χάσιμο θερμίδων και λίπους.
Οπότε ξαναρχίζω ανανεωμένη σε αυτόν τον στόχο, και σε επικοινωνία με την διαιτολόγο μέσω email, για να δούμε πως τα πάω και τι τροποποιήσεις θα απαιτηθούν.

Άσκηση: Όλο αυτόν τον καιρό, δεν ασχολήθηκα καθόλου με την γυμναστική μου. Στην Ελλάδα ωστόσο καλά τα κατάφερα από θέμα κίνησης. Εννοώ δεν έβαλα κ... κάτω.

Επαγγελματικά: Ποια επαγγελματικά; Βέβαια με την γενικότερη έννοια, οι περισσότερες δουλειές που διεκπεραιώσαμε στην Ελλάδα, έχουν απώτερο σκοπό κάποια έσοδα. Οπότε μάλλον κάτι προχώρησε. 

Τώρα πάω σε ένα άλλο θέμα. Πριν φύγω για Ελλάδα, είχα κάνει μια ανάρτηση σχετικά με το Facebook, και την επικοινωνία μου εκεί
Μετά λοιπόν απο διορθώσεις και αναθεωρήσεις, τα πράγματα πάνε πολύ καλύτερα, και αυτό με ευχαρίστησε. 


Από εδώ και πέρα, έχω να κάνω μια εγχείρηση, η οποία θα με πάει πίσω και σε θέμα διατροφής, και βασικά κίνησης, αλλά είναι απαραίτητο να γίνει, διότι προσβλέπω σε κάτι καλύτερο. Και είμαι πολύ τυχερή και ευλογημένη διότι έχω την δυνατότητα επιλογής, δηλαδή να κάνω αυτές τις δουλειές είτε στην πατρίδα μου νο 1, είτε στην πατρίδα μου νο 2, με ελάχιστα έξοδα (δωρεάν επί της ουσίας). Όταν ήμουν νεαρότερη, και ξέροντας ότι κάποια στιγμή θα χρειαζόντουσαν επεμβάσεις, με έπιανε άγχος για τα έξοδα. Όμως ο Θεός πάντα δίνει αυτό που χρειάζονται τα παιδιά Του. Βεβαίως και φοβάμαι λίγο, είναι ανθρώπινο, αλλά αν δεν την κάνω τώρα την εγχείρηση, φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα ... φοβάμαι ακόμα περισσότερο, με την όλη κατάσταση μου. Οπότε προχωράμε.