Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Πέμπτη, Μαΐου 07, 2009

Περί mails - Τριλογία...τέταρτο μέρος (όχι παίζουμε)

Λοιπόν φτάσαμε αισίως στο τέταρτο και μάλλον τελευταίο μέρος της Περί mails Τριλογίας μου (ναι έτσι είναι γιατί έτσι μου αρέσει, το οποίο τέταρτο μέρος χωρίζω σε δύο άλλα μέρη - Μέρος Α - Μέρος Β).

Στο Μέρος Α θα προσπαθήσω να εμβαθύνω λίγο σε ένα καθαρά τεχνικό θέμα για τα mails, το οποίο καλύπτουμε και στα σεμινάρια της σχολής...

Μέρος Α

Πως να ελέγχουμε από που έρχονται τα mails μας.

Αν και πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα ξέρετε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα, θα την εξηγήσω λίγο εδώ για να βοηθήσω όσους δεν το ξέρουν, ούτως ώστε να μπορούν κάποιοι να ελέγξουν αν το mail που πέρνουν από φίλο που μένει στο εξωτερικό, έρχεται στην πραγματικότητα από την γυναίκα τους...(αν βέβαια η σύζυγος κατοικεί στο εξωτερικό, στην ίδια πόλη με τον φίλο, και έχει και τον ίδιο provider, πιθανόν δεν θα το καταλάβει ούτε τότε, αν όμως μένει στο ίδιο σπίτι με τον σύζυγο, μάλλον θα το πιάσει... το υπονοούμενο)

Λοιπόν τα mails αποτελούνται από τρία τμήματα: Το φάκελλο, envelope, το κυρίως τμήμα του mail, το body, που είναι αυτό που διαβάζουμε, και την κεφαλή ή header.

To envelope δεν το βλέπει ποτέ κανείς από εμάς, και αποτελεί τμήμα της εσωτερικής διεργασίας του πως αποστέλονται τα mails. Δεν μας ενδιαφέρει, πτου κακά δηλαδή...

Το κυρίως τμήμα, το body - το σώμα που λέμε, είναι αυτό που βλέπουμε και διαβάζουμε. Εδώ πτου κακά αναλόγως ... Άλλοτε κλαίμε, άλλοτε γελάμε...όπως αναλύσαμε στις προηγούμενες αναρτήσεις.

Πάνω από το body λοιπόν έχουμε το header, δηλαδή το κεφάλι. Εκεί υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, σχετικά με τον αποστολέα, τον παραλήπτη, το θέμα του, ημερομηνία κτλ. Όμως μερικές από αυτές είναι κρυμένες. Οπότε πρέπει να κάνουμε λίγο δουλίτσα για να τις βρούμε.

Εκείνο που βλέπουμε αμέσως όταν έρθει ένα mail είναι το From, δηλαδή το όνομα του αποστολέα, το θέμα του και την ημερομηνία και ώρα. Ακόμα φαίνεται καθαρά και εύκολα και σε ποιους άλλους έχει αποσταλεί.

Στο From όμως βλέπουμε απλά ένα όνομα, που μπορεί είναι και ψεύτικο. Εκείνο που θέλουμε να δούμε είναι από που πραγματικά ξεκίνησε το mail μας, και ίσως και από που πέρασε.Kαι αυτό θα το δούμε αν ανοίξουμε το header του mail μας. Εκεί φαίνονται περισσότερες πληροφορίες. Και για να διευκρινήσω κάθε φορά που ένα μήνυμα στέλνεται από ένα χρήστη σε κάποιον άλλο, ή προωθείται, στο μήνυμα μπαίνει ένα γραμματόσημο επό κάποιον πράκτορα (mail transfer agent -MTA), ένα πρόγραμμα που διευκολύνει αυτή την κίνηση των mails από το ένα computer στο άλλο.

Στο header θα δούμε το I.P του αποστολέα, που στην πραγματικότητα αυτό είναι που μας αποκαλύπτει από που έρχεται το mail. Τι είναι το I.P; Κάθε μηχάνημα που είναι συνδεμένο στον παγκόσμιο ιστό έχει μια μοναδική διεύθυνση, γνωστό σαν Internet Protocol (IP) address. Δηλαδή κάθε computer έχει μια μοναδική διεύθυνση όταν συνδέεται στο net. Αυτό για την ιστορία το λέμε. Πιστεύω όλοι τα ξέρουμε αυτά. Άλλωστε πάντα έχουμε στις σελίδες μας ένα ρουφιανάκο που μας λέει ποιος μπήκε και από που. Τα I.P της παρέας λοιπόν τα ξέρουμε όλοι απ' έξω και ανακατωτά. Όμως στα mails ίσως είναι λίγο πιο δύσκολο να το δούμε. Συνήθως βέβαια το I.P που βλέπουμε είναι του παροχέα για την συγκεκριμένη περιοχή από όπου έρχεται το mail, και όχι του μηχανήματος του αποστολέα, αλλά δεν πειράζει. Μας κάνει μια χαρά για να δούμε την περιοχή από όπου έρχεται.

Τώρα μένει στο πως θα ανοίξουμε αυτό το header για να πάρουμε το I.P. Ανάλογα με τι mail χρησιμοποιεί κάποιος, δηλαδή αν είναι hotmail, yahoo mail, gmail κτλ., αλλάζει λίγο ο τρόπος. Βέβαια μπορεί να χρησιμoποιεί και ένα σωρό άλλα mails, αλλά εγώ γι αυτά τα τρία web mails θα σας πω τώρα.

Αν χρησιμοποιεί κάποιος το hotmail για να διαβάσει τα mails του.

1.Διαλέγει από την λίστα των mails αυτό που θέλει να ελέγξει.

2.Κάνει δεξί κλικ

3. Διαλέγει το view source . Σε νέο παράθυρο του ανοίγει ένας κώδικας που είναι το header με όλες τις πληροφορίες που θέλουμε.

Αν χρησιμοποιεί κάποιος το yahoo mail (το καινούργιο) για να διαβάσει τα mails του.

1. Διαλέγει από την λίστα των mails αυτό που θέλει να ελέγξει.
2. Κάνει δεξί κλικ
3. Διαλέγει το view full headers . Ανοίγει ένα παραθυράκι με τον κώδικα του header.


Αν χρησιμοποιεί κάποιος το gmail για να διαβάσει το mail του.

1. Ανοίγει το μήνυμα που θέλει να ελέγξει.

2. Επάνω, στο Link που λέει Απάντηση ή reply έχει ένα βελάκι που δείχνει προς τα κάτω.

3. Πατάμε αυτό και διαλέγουμε το "Προβολή αρχικού" ή Show Original. Πάλι έρχεται ένα παραθυράκι με κώδικα.

Σημείωση: Το gmail έχει μια ιδιαιτερότητα. Αν κάποιος έχει gmail, ο αποστολέας δηλαδή αν έχει gmail, δεν μπορεί να ελέγθεί από που στέλνει το mail. Διότι δίνει στοιχεία μόνο του mail server... Οπότε αν θέλει να κάνει κάποιος παλιοδουλειά, καλό είναι να χρησιμοποιεί το gmail!!! (όχι βρε για να διαβάσει, να έχει gmail ας πούμε marsu_marsu_marsu@gmail)

Και τώρα φτάνουμε στο ενδιαφέρον.

Πως θα καταλάβει όμως κάποιος τι γίνεται εκεί μέσα; Ένας Θεός ξέρει. Σας δίνω λοιπόν αυτό το link. Είναι ένα net εργαλειάκι που βοηθάει. Κάντε copy και paste τον κώδικα που βρήκατε στο χώρο που σας δίνει, και το εργαλειάκι κάνει για σας την ανάλυση και δίνει κάποια στοιχεία για το από που έρχεται το mail. Άλλωστε έχει και άλλες οδηγίες και πληροφορίες η σελίδα γενικά. )

Μέρος Β

Το mail που σας έχω υποσχεθεί

Και επειδή σας έχω υποσχεθεί να σας δείξω κάποιο από τα mail που λαμβάνω, έφτασε η ώρα και ιδού:
Καλησπέρα ανάποδο πλάσμα….
(ναι ακριβώς έτσι …εγώ είμαι το ανάποδο πλάσμα, για να δείτε ότι είναι αυθεντικό … το mail)
Σου γράφω και επεξηγώ, όσο πιο καλά μπορώ,την συνταγή για τα σπαράγγια; Σπαράγγια; Έτσι όπως τα μαγειρεύω εγώ.
Στην γράφω, για να είμαι καλά με τον εαυτό μου. Επειδή στο είπα. Κι όχι ότι πιστεύω πραγματικά πως σε ενδιαφέρει. Ακόμη και αν μου το ζήτησες.
(εδώ φαίνεται ακόμα μια φορά η γνώμη του…αποστολέα του mail για το άτομο μου, χεχε)
Σου περιγράφω λοιπόν, πως μου αρέσουν. Με την πιο κλασσική συνταγή, που είναι κατά την γνώμη μου και η καλύτερη. Με ζαμπόν, Sause Holladaise, και "παλιό" τυρί Gouda. Χρειαζόμαστε 1,5 κιλό σπαράγγια, χοντρά και μακριά. Μακριά περίπου σε 18 με 23 πόντους. Και χοντρά αρκετά.

-Αγαπητές φίλες προσέξτε το αυτό το σημείο...το νου σας όταν αγοράζετε το σπαράγγι. Το μέγεθος είναι σημαντικό για να πετύχει η συνταγή ...διότι...όπως εξηγεί ο chef-

Διότι με το καλό καθάρισμα, θα έχουμε αρκετή φθορά, αλλά πάντα θα μένει ένα καλό κομμάτι σπαράγγι, με πολύ .. ψαχνό! Αφού τα καθαρίσουμε, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά. Προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας αγνό ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να μείνουν στεγνά. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε 1/8 του λίτρου νερό κρύο. Το βάζουμε πάνω στο μάτι, σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύουμε δυνατά, προσθέτοντας το περιεχόμενο από ένα φακελάκι Sause Hollandaise… (εκείνο που προσθέτω εγώ, είναι ότι θέλω τώρα μια συνταγή για το πώς γίνεται η Sauce Hollandaise αυθεντικά, όχι από σακουλάκι maggi ή knorr, χειροποίητη δλδ. Όποιος ξέρει ας σπεύσει να βοηθήσει…)

Μόλις καταλάβουμε ότι ζεστάθηκε, άρχισε να παίρνει βράση, σβήνουμε το μάτι. Προσθέτουμε τότε περίπου 125 γραμμάρια μαργαρίνη σε μικρούς κύβους του κουταλιού και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα Το κρατάμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε περίπου 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί Gouda, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να γίνει μια παχύρρευστη κρεμά. Το βγάζουμε από την φωτιά. Παίρνουμε τότε τα βρασμένα σπαράγγια ανά τρία συνήθως μαζί και τα τυλίγουμε με δυο έως τρεις φέτες ζαμπόν. Αφήνοντας έξω κάτι από το τρυφερό τους κεφάλι, που δεν χρειάζεται τύλιγμα. Οι οδοντογλυφίδες, βοηθάμε να τα κρατήσουμε τυλιγμένα. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τα περιχύνουμε με την κρέμα που είχαμε φτιάξει προηγουμένως. Τα βάζουμε να ψηθούν στον φούρνο σε θερμοκρασία 180 βαθμών για περίπου 15/20 λεπτά. Ίσα – ίσα δηλαδή, να σκουρύνει η κρέμα και να ροδοκοκκινίσει το ζαμπόν! Περιττό να πούμε, πως όσο πιο ανωτέρας ποιότητας είναι το ζαμπόν, τόσο πιο νόστιμο και το φαγητό. Παράλληλα, έχουμε πάρει 10/12 φρέσκες μέτριες Ανοιξιάτικες πατάτες και τις βράζουμε. Μετά τις καθαρίζουμε και τις κρατάμε ζεστές. Ολόκληρες/άκοπες. Πέντε λεπτά πριν βγάλουμε το φαγητό από τον φούρνο, το ραντίζουμε με ένα φλιτζάνι του καφέ.. πρασινάδα ψιλοκομμένη! Την βάζουμε τότε, γιατί νωρίτερα θα μαυρίσει, θα καεί! Η πρασινάδα, αποτελείται από πλατύφυλλο μαϊντανό και φρέσκο πράσο. Το φρέσκο πράσο, είναι στην υβριδική του μορφή!
(Γκουχ γκουχ…τι είναι η υβριδική μορφή του πράσου;) 15/20 πόντους ψηλό και λεπτό γύρω στα 5 χιλιοστά μέσο όρο.

(αααα μωρό πρασάκι δηλαδή; Να μας ζήσει)

Στρογγυλό. Το όποιο το κόβουμε το πολύ σε ένα πόντο μήκος. Εν τω μεταξύ, έχουμε φτιάξει ακόμη ένα φακελάκι Sause Hollanndaise, με την ιδία διαδικασία όπως πριν, αλλά αυτήν την φορά, χωρίς την προσθήκη του τυριού. Την έχουμε φτιάξει για να περιχύσουμε τις πατάτες και ίσως τα σπαράγγια αν μας βγουν λίγο στεγνά. Βάζουμε λοιπόν στο πιάτο 3-4 πατάτες, 2-3 τυλιγμένα ρολά σπαράγγια και περιχύνουμε με την κρέμα! Άσπρο ξηρό κρασί, τα συνοδεύει απίθανα!

Καλή όρεξη.

Κι αν δεν σας αρέσει η συνταγή, σας στέλνω το mail του φίλου που την έστειλε, για να του κάνετε τα παράπονα!

(εκείνος το…πρότεινε, χεχε, οπότε εγώ δεν έχω την ευθύνη αν το…δώσω και τα βρει σκούρα)

Αυτά για την ώρα, λοιπόν.

Σας φιλώ και σας ασπάζομαι!!!

22 σχόλια:

Vrakas Kostas είπε...

Καλησπερα..αναποδο πλασμα;)

Περιμενεις μετα,με ολες αυτες τις γνωσεις που εχεις,να τολμησει κανεις
να σου στειλει και..ερωτικα Μails;
Καηκε..ο ανθρωπος!

Μαλλον κεκαλυμενα και υπο μορφη συνταγων θα τα λαμβανεις!

Καλο βραδυ!

Φιλακια πολλα με γευση απο..Sause Hollandaise!

Υγ.. Θα επανελθω επι της ουσιας.

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Λίλυ μου με τα σεμινάριά σου και τις συνταγές σου! Άπαιχτη! Χίλια φιλιά!

δεσποιναριον είπε...

Χα χα γι αυτο εχω τζη μεηλ λογαριασμο για να μπερδευω τα πληθη!! Διοτι εγω λεω οτι βρισκομαι στην ξενητεια, αλλα αντε να το πιστοποιησεις εσυ ως Μαρσού η Λιλακο η οπως αλλοιως σε λενε! Τα σπαραγγια υπεροχα. Φιλακια.

Unknown είπε...

Καλημερούδια Κωστή μου!

Τέλεια. Έχουμε τα ... τρία συστατικά! Έξυπνη, μορφωμένη και καλή...μαγείρισσα (έστω και με λίγη ενισχυτική)!

Ας βάλουμε και ένα τέταρτο, λίγο από ερωτισμό με γεύση από sause για να συμπληρωθεί η ... τριλογία!

Όχι ερωτικά mails, προτάσεις γάμου θα δεχτώ τώρα!!!

Τα φιλιά μου με χείλια γυαλιστερά από το lip gloss με γεύση κεράσι!

Unknown είπε...

Μαράκι μου καλημέρα!

Δεν τα λες καλά! Unpectable θα λες... Πως θα δείξουμε ότι κατέχουμε και ... ξένες γλώσσες;

Φιλάκια πολλά!

Unknown είπε...

Καλημέρα Δεσποινάκι!

Εσένα σκεφτόμουν όταν αναφέρθηκα στο ... gmail! Δεν σε καταλαβαίνει κανείς με τίποτα! Έλα όμως που εγώ σε βλέπω από που μπαίνεις...

Σε φιλώ Δεσποινάκι και καλά να περνάς στις αποδράσεις σου!
(p.s το marsu gmail δεν το χρησιμοποιώ. Μόνο το marsu yahoo)

Theodora Papapanagiotou είπε...

Πολύ ενδιαφέρον και θα το χρησιμοποιήσω... Γιατί πολύ παράξενα πράγματα γίνονται τελευταία!!
Φιλιά! Να είσαι καλά!!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Ντοράκι!

Ναι, είναι καλό. Χρησιμοποίησε το, και αν έχεις καμιά απορία ρώτα.

Απο περίεργα δε, όλο και βρίσκονται στην blogoσφαιρα.

Φιλάκια πολλά.

KitsosMitsos είπε...

Μια χαρά είναι οι τριλογίες των τεσσάρων μερών!
Καλησπέρα

Unknown είπε...

Καλημέρα Κίτσο!

Και των πέντε μη σου πω!

Να έχεις ένα όμορφο Σ/Κ.

Eleni Dafnidi είπε...

Πολύ χρήσιμα όλα αυτά που λες Λιλάκι. Ειδικά για κάτι άτομα σαν εμένα που πιο εύκολα ανοίγουν διάλογο σε άπταιστα αρειανά με εξωγήινο ενώ ακόμη δεν μπορούν να βρουν που βρίσκεται εκείνο το έρμο το κουμπάκι που κλείνει ο pc's τους. Γι' αυτό χίλια ευχαριστώ. Και άμα έχεις κι άλλα τέτοια αστυνομο-κατασκοπικά να μας τα λες!!!
Βέβαια το πρόβλημα είναι το εξής: Με τόση κατασκοπεία ούτε μία ρημαδοκομπίνα δεν μπορούμε να κάνουμε βρε αδερφέ! Όχι! Και το 'χω μαράζι και καημό αυτό! Τι καταπίεσης. Τι θηλιά στο λαιμό!Τι ιντερνετική κατάντια! (Και πάλι σε ευχαριστώ για την πληροφόρηση. Καλύτερα να τα ξέρω κι ας με πονάει.)
Και τώρα προχωρώ στο σπαράγγι. Απ' ότι κατάλαβα και σε αυτή την περίπτωση οι πόντοι έχουν τον ρόλο τους. Σημαντική η επισήμανση για το μέγεθος του σπαραγγιού. Συνήθως στον πόντο παίζεται η διαφορά.
Παρατήρηση τρίτη:
"Το φρέσκο πράσο, είναι στην υβριδική του μορφή!"
Δεν μιλάμε για απλή συνταγή. Μιλάμε για επιστήμη. Αν σας ανακαλύψουν τα κανάλια σας βλέπω με δική σας σουρεάλ εκπομπή μαγειρικής και τον Μαμαλάκη να σας κοιτάζει με τα κυάλια από γραφείο ευρέσεως εργασίας.
Ναι εσεις. Καταλάβατε ποιοι.
Καλό σ/κ να έχουμε, πάω να κατασκοπεύσω τα μέιλς μου.

Unknown είπε...

Καλησπέρα Ελένη μου!

Μα πάντα μπορεί κάποιος να κάνει μια καλή κομπίνα. Μην απελπίζεσαι!
Πάντα υπάρχει ένα παράθυρο στην ελπίδα...

Νοιώσε ελεύθερη μέσα στο net, και όλα γίνονται, ακόμα και αν παρακολουθείσαι από αυτούς που παρακολουθείς!

Εδώ απομονώσαμε το υβρίδιο του πράσου και το ... φάγαμε και δεν θα μάθουμε να γινόμαστε και λίγο αόρατοι στο net; Το πιο εύκολο!

Όσο για το μέγεθος του σπαραγγιού, εκεί είμαστε απόλυτοι!!! Ναι, "εμείς" είμαστε απόλυτοι. Αλλιώς πάει στράφι η συνταγή. 18 - 23 εκατοστά και αρκετά χοντρό. Τίποτα άλλο!!!

Σε φιλώ και καλή σου Κυριακή.

Στέλιος είπε...

Τί βλέπω? Και τεχνολογία και ζαρζαβατικά, απ'όλα έχει ο μπαξές. Εσύ είσια ολόκληρη η Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα :)

Unknown είπε...

Βρε βρε βρε ο Στέλιος. Χρόνια και ζαμάνια!

Εγώ είμαι η Πάπυρος-Λαρούς-Μπριτάνικα όντως, αλλά σε ηλεκτρονική μορφή και πλήρως ανακαινισμένη...

Καλό απόγευμα Κυριακής.

Vrakas Kostas είπε...

Καλησπερα αγαπημενο μου ..αναποδο πλασμα Lily...

Επεστρεψα λοιπον,αλλα οχι για..την ουσια!
Δεν τα καταφερα να βρω ακρη με ..τοση τεχνολογια;)
Το αφηνω σε σενα!Ξερω πως αν χρειαστω βοηθεια,θα σου στειλω ενα καλυμενο μεηλ με ..καποια συνταγη,κι εσυ θα βρεις...την ακρη!

Φιλακια πολλα και καλο σου βραδυ!

Υγ...Θυμασαι τι σου ειχα πει καποτε;
Οταν μιλουσαμε..για συνταγες;
Οσο πιο σοβαρη συνταγη/αναρτηση επιχειρεις,τοσο πιο πολυ...μαιντανο εισπρατεις;)

Unknown είπε...

Καλησπερούδια Κωστή μου!!!

Γέλασα τώρα με τον μαϊντανό. Πολύ πετυχημένο. Έτσι όπως τα λες είναι.
Όμως θα ακολουθήσουν και άλλες σοβαρές τεχνολογικής κατεύθυνσης αναρτήσεις. Τώρα που έγραψα λίγο, μου άρεσε!!! Και όποιος αντέξει.
Εσύ να μην μου στέλνεις καλυμένα mail. Τα θέλω ... όπως τα σκέφτεσαι. Όπως σου βγαίνουν, ακόμα και αν είναι ...γκουχ γκουχ μπιπ μπιπ μπιπ!!!

Είσαι γλύκας βρε Κωστή!!!

Unknown είπε...

Και επειδή Κωστή είσαι γλύκας, σε καληνυχτίζω και σου δίνω πολλά πολλά φιλάκια !!!

(για να μην αναρτήσω το mail που μου κάνεις παράπονα ότι δεν σου έστειλα φιλάκια στην απάντηση!)

Eleni Dafnidi είπε...

Όταν είπε ο Κωστής ότι:
"Οσο πιο σοβαρη συνταγη/αναρτηση επιχειρεις,τοσο πιο πολυ...μαιντανο εισπρατεις"
τι εννοούσε ακριβώς;

Ελπίζω με τον μαιντανό που εισπράττεις να μην εννοούσε την ανταπόκριση μας στο θεάρεστο έργο σου!

Αν και με τον μαιντανό δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μια χαρά μυρωδικό είναι! Τζάμπα του βγάλαμε το όνομα!

Εσύ πάντως συνέχισε την προσφορά σου στον πολιτισμό. Το πλήθος διψά
για τέτοιου είδους πληροφορίες.

Πολλά φιλάκια σε όλους σας και καλό σ/κ να έχετε, με συνταγές, μαιντανούς, πράσα σε υβριδική μορφή και Ι.P που αποκαλύπτονται!

Vrakas Kostas είπε...

@ Κυριαν Eleni Dafnidi ενταυθα.

Αγαπητη Ελενη..
Δεν το συνηθιζω.
Ειναι η πρωτη φορα που..το κανω.
Εννοω,δεν αντισχολιαζω εστω και εμεσως
σε κατι που με αφορα σε ξενο χωρο,ακομα κι αν λογω φιλιας εχω το θαρρος.
Ομως μαζι σου θα το κανω.
Σχωρα μου τον ενικο.
Τον επιτρεπει η αναφορα σου.. στον Κωστη.
Κατ αρχας,λατρευω το χιουμορ σου,εστω και στην.. υβριδικη του μορφη.
Οπως δηλωνω λατρης της διατυπωσης του γραπτου σου λογου.
Εγω,αυτο το ταλεντο,δεν το εχω με την Ελληνικην.
Και επειδη,οντως το μεηλ ειναι αυθεντικο/δικο μου,δεν ηξερα οταν το εγραφα,οτι η φιλη μας θα το δημοσιευσει,σου αναφερω πως ειχα προβλημα στο να μεταφρασω απο τα Γερμανικα το Schnittlauch.
Ετσι προεκυψε το υβριδικον.
Τιποτα το εξεζητημενο λοιπον.
Τωρα,οσον αφορα τον μαιντανο..
Δεν εννοω,και δεν υποννοω τιποτα.
Αλλα διατυπωνω κι εγω οσο μπορω με τον ..δικο σου τροπο,πως..
οσο πιο σοβαρη ειναι μια αναρτηση,τοσο πιο ασχετα σχολια λαμβανει κανεις!
Και εξηγουμαι...
Καθεσαι εσυ τωρα ας πουμε,σαν καλη συγγραφεας,και γραφεις ενα πολυ ωραιο βιβλιο.
Εκθετεις τα..σωψυχα σου!
Κι ερχεται ενα ..καθικι κριτικος...
και σου λεει..μπραβο κυρια μου,συνεχισε ετσι!
Εσυ πως θα το ερμηνευες;

Τα σεβη μου Ελενη.

Eleni Dafnidi είπε...

Ω! Αγαπητέ Κωστή με κάλυψες!
Όσο για τα υβριδικά πράσα, (εξεζητημένα ή μη), εγώ ήδη τα "έκλεψα" και τα προσέθεσα σε κείμενο προσεχώς. Οπότε, πρόταση μου είναι, να προχωρήσεις και σε άλλες τέτοιες μεταφράσεις διότι δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χρήσιμες μπορούν να μας φανούν σε στιγμές που η έμπνευση είναι έτοιμη να σηκώσει τα χέρια ψηλά.
Όσο για το ερώτημα που θέτεις απαντώ χωρίς δεύτερη σκέψη πως αν όλοι οι κριτικοί ήτανε με αυτή την έννοια "καθίκια" τότε δικαίως θα τους λάτρευα και θα συνέχιζα να τους γράφω "συνταγές". Ήδη μέσα στο μυαλό μου επεξεργάζομαι ένα πιάτο από πολυμορφικά καρότα και κουνουπίδια με τετρακίνηση. Σε αυτό τι σως λετε να ταιριάζει?
Και τα δικά μου σέβη!

Vrakas Kostas είπε...

@ Eleni Dafnidi

Ποσο ανακουφιστηκα τωρα που...σε καλυψα!
Μου εφυγε.. ενα βαρος βρε Ελενη!
Κανε εσυ την αναλογη συνταγη/αναρτηση
κι εγω θα της αφιερωσω την.. αναλογη μεταφραση!
Φυσικα και την αναλογη sause!
Σιγα μην σε αφησω να την παρουσιασεις ετσι..αταλαντη!
Τα σεβη μου εκ νεου!

Unknown είπε...

Χαίρομαι πάρα πολύ που οι αναρτήσεις μου προάγουν τον διάλογο μεταξύ των αναγνωστών μου!

Φαίνεται πως αργά αλλά σταθερά αναγνωρίζεται η προσφορά μου. Βέβαια αρχικά ένα τρακ το είχα για την ανταπόκριση που θα είχαν αυτά τα σοβαρά θέματα στον κόσμο, αλλά τώρα που βλέπω πως οι περισσότεροι από τους αναγνώστες μου ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα του πράσου (έστω και σε υβριδική μορφή) αλλά και του μαϊντανού, σε οποιαδήποτε μορφή, μια εθνική περηφάνια την νοιώθω!

Και μάλιστα εθνική περηφάνια εφάμιλλη εκείνης που νοιώθω όταν ανοίγει το κουτί…όλοι ξέρουμε ποιο κουτί, και ο τραγουδιστής στέκεται στην κορφή χωρίς να πέφτει μέσα…

(όποιος βρει τι θυμίζει το κουτί, θα έχει ένα ματσάκι άνηθο ως βραβείο)