Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Πέμπτη, Ιουλίου 19, 2012

Δύο λάθη...

1) Να νομίζουμε ότι έχουμε κάποιες καλές ιδέες και ότι αυτές οι ιδέες μπορούν να χρησιμεύσουν σε κάποιους για να βγουν από μια δύσκολη θέση. Εν ολίγοις ότι μπορούμε να βοηθήσουμε τους άλλους.
Λάθος σκέψη. Όταν φτάσουμε σε μια ορισμένη ηλικία δεν αλλάζουμε αυτό που ξέρουμε και που κάνουμε χρόνια, έστω και αν αυτό είναι που μας έχει φέρει σε δύσκολη θέση. Άρα κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει και κανέναν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. 
2) Να νομίζουμε ότι έχουμε όλο καλές ιδέες, ότι αυτό που ξέρουμε και που κάνουμε χρόνια είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, οπότε κανείς δεν μπορεί να μας βοηθήσει διότι εμείς ξέρουμε, και ότι η δύσκολη θέση που βρισκόμαστε είναι από άσχετους προς εμάς παράγοντες. 
Λάθος σκέψη. Σε οποιαδήποτε ηλικία μπορούμε να κάνουμε αλλαγές, και είναι προς τιμήν μας να τις κάνουμε όταν απαιτείται. Εν ολίγοις, όποιος έχει την διάθεση και τα αποθέματα να βοηθήσει τους συνανθρώπους του με όποιον τρόπο, ας μην σταματάει. Διότι σίγουρα θα υπάρχουν και οι γενναίοι που θα δεχτούν να πάρουν την βοήθεια του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: