Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Δευτέρα, Μαΐου 26, 2008

Με τι θα ασχοληθούμε τώρα?

Πάει και αυτό…Μας τέλειωσε και ο 53ος διαγωνισμός Eurovision…Μια χαρά τα πήγαμε , νίκησε η θετικότητα και η λάμψη της Καλομοίρας. Μας χάρισε τον καλύτερο της εαυτό, εν ολίγοις έδωσε την ψυχή της, και ανταμείφτηκε με μια Τρίτη θέση για την Ελλάδα…

Και τώρα με τι θα ασχοληθούμε? Έχουμε βέβαια το Euro, άλλο πάθος αυτό… Βέβαια όχι δικό μου πάθος, χαχαχα, αλλά βλέποντας και κάνοντας. Μπορεί τελικά να έχει ενδιαφέρον…

Λοιπόν, με τι θα ασχοληθούμε? Να ασχοληθούμε με τα προβλήματα μας? Δεν ξέρω…Όσο ασχολείται κάποιος και αναλύει και αναμασά τα προβλήματα του, τόσο αυτά γιγαντώνονται και λύση δεν βρίσκεται! Τόσο κλείνεται στον εαυτό του, τόσο πιο εγωιστής γίνεται και τόσο ξεχνάει το απλούστατο και το προφανές…Ότι όλοι έχουν προβλήματα. Στην τύχη τους βέβαια δεν κάνει να αφήνεις και τα πράγματα…Άρα, ναι ας ασχοληθούμε αλλά σε επίπεδο πράξης… Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι ας το κάνουμε, αλλά ας μην πέφτουμε στην παγίδα της μουρμούρας και της συνεχούς νοητικής απασχόλησης με τα προβλήματα….

Να ασχοληθούμε με τα προβλήματα της ανθρωπότητας γενικά? Ναι, πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει γύρω μας. Έτσι παύουμε να μεγαλοποιούμε και τα δικά μας προβλήματα. Αλλά και πάλι κατά την γνώμη μου ισχύει το ίδιο! Πρέπει όποιος μπορεί να απασχοληθεί με πράξεις, και μέσα στις πράξεις είναι και η ενημέρωση του περιβάλλοντος του για το τι συμβαίνει! Αλλά και αυτό με μέτρο! Όταν κάποιος συνεχώς αναμασάει τις συμφορές και τα δεινά που συμβαίνουν στον κόσμο δεν βοηθάει!!!

Να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας? Χαχαχα, όχι…Απλά να πιστεύουμε και να θέλουμε το καλύτερο για τον εαυτό μας, να τον αγαπάμε, να τον προσέχουμε, να του κάνουμε τα χατίρια, εκείνα που πρέπει να του κάνουμε, αλλά δεν χρειάζεται να ασχολούμαστε και ιδιαίτερα…

Να ασχοληθούμε με τον διπλανό μας? ΝΑΙ! Νομίζω αυτό δεν εμπεριέχει κινδύνους. Το πολύ πολύ να μην το χρειάζεται ο άλλος, οπότε θα κατευθυνθείς κάπου αλλού! Αλλά με το να δώσει κάποιος σημασία στο παιδί του, στον άντρα του/γυναίκα του, συγγενή, φίλο, γείτονα, με το να δώσει στον πλαϊνό θετικότητα, δύναμη, ότι έχει καλύτερο τέλος πάντων, ότι έχει σε αφθονία, αυθόρμητα και χωρίς καν να του ζητηθεί, βοηθάει πραγματικά και τελικά εισπράττει και πολύ περισσότερα από όσα «αξίζει», κατά μία έννοια!

20 σχόλια:

Yannis Kapnidis είπε...

Επειδή μου άρεσε πολύ το μπλόκ, θα επανέλθω γιατί τώρα έχω να βγάλω μια ντάνα σημειώσεις... όχι Ντάνα Ιντερνάσιοναλ... ελληνική ντάνα... κουμούτσα που λένε! χαχαχα

Φιλιάααα!!!

Unknown είπε...

Είμαστε ακόμα επηρεασμένοι από τις Ντάνες Ιντερνάσιοναλ βλέπω, χαχαχα! Καλή τύχη με την κουμούτσα σου και σε αναμένω για σχόλια!

Marios είπε...

Καλησπέρα.
Έχετε "σκαλώσει" πολύ με το πανηγύρι (Eurovision).
Έχουμε να ασχοληθούμε με αρκετά θέματα.Αρκεί να θέλουμε.
Στην σελίδα www.radiopoint.gr
μπορείς να ενημερωθείς για πολλά θέματα.
Απο σινεμά μικρά κλιπ για ταινίες που θα δούμε το καλοκαίρι,βιβλία,μουσική και αλλα θέματα στο Forum.
Καλή εβδομάδα

Unknown είπε...

θα στην πω τώρα Μάριε, δεν θα αντέξω,χαχαχα! Δεν σκαλώνουμε πουθενά, δεν είμαστε από αυτούς! Και αν διάβαζες ολόκληρη την ανάρτηση θα καταλάβαινες το ύφος της και ότι αναφέρομαι σε άλλα πράμματα, και όχι στην eurovision!!! Αδιάβαστο σε έπιασα, χαχαχα!

Marios είπε...

Επειδή μου αρέσει να λέω την γνώμη μου γιαυτό και έγραψα αυτό για την
Eurovision.
Απλά έχω βαρεθεί να βλέπω και να ακουω στην τηλεοραση για Eurovision.
Και επειδή ειδα ότι είχες αναρτήσεις για το θέμα είπα να κάνω λιγη ΠΛΑΚΑ.
Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα είναι αυτή η πλύση εγκεφάλου καθημέρινα με συγκεκριμένα πράγματα.
Δεν πιστεύω να γίνεται αυτό το πράγμα σε άλλες Ευρωπαικές χώρες.
Σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Τώρα από θέμα μουσικής που είναι και το ζητούμενο στη δική μου περίπτωση δεν μου άρεσουν καθόλου τα τραγούδια.
Εκτός της Πορτογαλίας.
Γούστα είναι αυτά.
Καλό βράδυ.

Unknown είπε...

Και εγώ την Πορτογαλία ξεχώρισα, την Κροατία, ε και Αρμενία... Αλλά είχε πολλά καλά φέτος. Καλά για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό με το συγκεκριμένο ύφος, που όμως μας αρέσει και το γλεντάμε όσο διαρκεί, χαχαχα! Καλό σου βράδυ Μάριε!

tzonakos είπε...

Ναι, αλλα αν η Καλομοίρες ειναι μιά πρόσκαριη διαφυγή απο τα προβλήματά μας, αυτα θα ξανάρθουν και μπορεί και χειρότερα.
Το να τα αποφεύγουμε δεν ειναι καλό.
Το να τα λιβανίζουμε με γκρίνια όλη την ώρα, πάλι δεν ειναι καλό.
Ολα με μετρο μάλλον.
Ξημέρωσε καινούργια βδομάδα και κάθε ωρα συμβαίνουν πράγματα καλά και κακά. Κατι απο αυτά θα μπορέσει να μας κάνει να εκφραστούμε αυθόρμητα.
Καλη βδομάδα Λίλι.

Unknown είπε...

Λοιπόν Τζονάκε...ναι, έτσι είναι. Γενικά το να ασχολείσαι με πολλά, να έχεις ενδιαφέροντα και να το δείχνεις με πολλόυς τρόπους είναι υγεία. Και όλα χρειάζονται με μέτρο όπως λες.
Καλή σου εβδομάδα και εσένα :D!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Παν μέτρον Lily μου...ειναι
νομιζω οτι το καλυτερότερο

Εγω να σου πω με γεια η παραλία
καλη μου
Ευχαριστώ για την όμορφή
καλοκαιρινη σου εικόνα(κράτησε τη)
Μου θυμίζει την Βασιλική Λευκάδας
τα λιμανάκια (αυτή η παραλία)

καλη βδομαδα Lily μου
κοτσυφοφιλώ σε

τσίου!!!

Marios είπε...

Καλημέρα.
Εχω θέμα να ασχοληθούμε:
Ποιος μπορεί να μείνει μέσα σήμερα με τετοια μέρα;;;;;
Νομίζω ότι το μεσημέρι θα προσπαθήσω να κάνω το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα.
Με αυτή τη φωτογραφία που έβαλες δεν θέλω και πολύ να πάω θάλασσα.
Δίπλα μου είναι.
Καλά μουσικά ταξίδια.

Maria Tzirita είπε...

Καλημέρα Λίλυ μου! Τώρα που τέλειωσε η Γιουροβίζιον, τι θα έλεγες να πιάσουμε τα καλλιστεία;;;;
Χα,χα, μη βαράς, αστειεύομαι... Αν θες όμως, μπορούμε να συζητήσουμε επ'αυτού ως θεσμού - όχι ως προς το ποιά μας άρεσε κλπ.
Να σου πω τη σκέψη μου.
Όταν είδα τα κοριτσάκια να βγαίνουν στην πίστα με τα μαγιό, σαν κρέατα σε παζάρι, σαν σκλάβες σε σκλαβοπάζαρο, σαν... κι εγώ δεν ξέρω τι να πω, μου ήρθε μια αηδία, άνευ προηγουμένου! Και λέω, αν ήθελε η κόρη μου να πάει στα καλλιστεία, τι θα έκανα; Και μετά απάντησα μόνη μου: η κόρη μου ποτέ δε θα ήθελε να πάει στα καλλιστεία. Και δεν είναι τυχαίο. Άρα από τους γονείς ξεκινάνε όλα, σωστά;...

Unknown είπε...

Τσίου μου, έχεις δίκιο, απ'ολα πρέπει να έχει ο μπαξές :) αλλίως βαριέται και πλήττει κανείς, χαχαχα, οπότε τελικά θα κάνει κακές σκέψεις...:D! Θεϊκό το background μου ε? Πολλά φιλιά και σε ευχαριστώ που πέρασες (να έρχεσαι για βουτιές, θα την κρατήσω μέχρι να την βαρεθώ...)

Unknown είπε...

Μάριε να πας για μπανάκι...και μετά έλα να μου πεις πως ήταν :D. Εγώ ακόμα δεν άρχισα, αλλά που θα πάει, που θα πάει, θα βουτήξω και εγώ! Πολλά φιλιά!

Unknown είπε...

Μαράκιιιι, τα βαρκούμαι τα καλλιστεία, άλλο, άλλο :P!
Σαν θεσμός τώρα, δεν ξέρω, δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω καν! Καλό το κάλλος...αλλά εδώ πρόκειται για κάλο, οπότε για τον κάλο καθενός δεν μπορώ να εκφέρω άποψη...χαχαχα! Οπωσδήποτε είναι θέμα αξιών στην οικογένεια, και ανάγκη επιβεβαίωσης του ίδιου του ατόμου, πιστεύω.

Ταχυδρόμος! είπε...

Να αλλάξουμε τον κόσμο! Με αυτό να ασχοληθούμε! Καλημέρα!

Unknown είπε...

Ταχυδρόμεεεε μαζί σου!

Yannis Kapnidis είπε...

Νομίζω ότι αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με κάτι, βρίσκει πάντα.

Θα συμφωνήσω με τον Μάριο σε αυτά που προτείνει: ταινίες, βιβλία και μουσική είναι -για εμένα τουλάχιστον- το "χάπι" εναντίον του στρές. Έρχεται και καλοκαίρι, θα αρχίσει και το Φεστιβάλ... τι άλλο θέλουμε!

Η ενασχόληση με το συνάνθρωπο πάντως θα πρέπει να είναι μόνιμη κι εγώ τελευταία το ψάχνω πολύ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι οικονομική η ενίσχυση, μιας και υπάρχουν 1002 οργανώσεις εθελοντισμού, στις οποίες μπορούμε να προσφέρουμε.

Και ναί, έχει δίκιο ο ταχυδρόμος! Να αλλάξουμε τον κόσμο είναι η καλύτερη ενασχόληση! Ας ξεκινήσουμε από τους εαυτούς μας! Εμείς είμαστε ο κόσμος!

Unknown είπε...

Γιάννη συμφωνώ...Για να αλλάξουμε τον κόσμο πρέπει να αλλάξουμε τον εαυτό μας, αλλά για να αλλάξουμε τον εαυτό μας πρέπει να κοιτάξουμε έξω από εμάς. Και έξω από εμάς είναι βεβαίως τα διάφορα hobby, που το έχουμε συζητήσει και παλαιοτέρα το θέμα, είναι απαραίτητα, αλλά πρώτα πρώτα ο συνάνθρωπος. Και μην την υποτιμάμε την οικονομική ενίσχυση. Αναφέρεται και στην Καινή Διαθήκη. Αλλά και ο εθελοντισμός...Το χαμόγελο του παιδιού, πχ, ξέρεις πόσα χέρια και βοήθεια χρειάζονται?
Αυτά... Πολλά φιλιά και καλή συνέχεια!!!!

faraona είπε...

Λιλη
θα ελεγα να ασχοληθουμε με ολα αλλα να το κανουμε με αγαπη και καλη προθεση.


πολλα φιλια.

Unknown είπε...

Ακριβώςςςςς Φαραόνα μου! Φιλιάαα!