Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Τετάρτη, Οκτωβρίου 15, 2008

Πόσες ώρες έχει το 24ωρο?

Blog action day, 15th of October, λέει, και το θέμα είναι Poverty!!!!
Δεν θα το σχολιάσω, καλά κάνει ο κόσμος, όποιος μπορεί και το νιώθει και ευαισθητοποιείται για τα προβλήματα του πλανήτη. Έτσι πρέπει, για να φεύγουμε από τον εγωκεντρισμό μας!!!
Αλλά εμένα με απασχολεί μία άλλη φοβερή "φτώχεια", "έλλειψη". Η έλλειψη χρόνου, σε συνδιασμό με τις αντοχές μου, και πραγματικά εκεί αισθάνομαι κάπως φτώχεια..
Δεν έχω το χρόνο-αντοχές να ασχοληθώ με όσα πράγματα θέλω. Στην ζωή μου υπάρχουν λίγοι άνθρωποι, δηλαδή η κόρη μου, ο άντρας μου, οι γονείς μου και κανά δυο φίλες. Επίσης λίγοι ιντερνιακοί φίλοι, πολύ λίγοι σε σχέση με άλλο κόσμο που βλέπω εδώ...Και αυτό συμβαίνει, το "λίγος κόσμος", γιατί δεν έχω τον χρόνο και την ενέργεια να ασχοληθώ με περισσότερες γνωριμίες, να τις καλλιεργήσω που λένε, να σκύψω πάνω από τα προβλήματα ίσως, πάνω από τα θέλω του κάθε ανθρώπου και να αναπτύξω κάτι ουσιαστικό. Όμως τις βόλτες μου τις ιντερνιακές τις κάνω, μέσα στο χρόνο που έχω διαθέσιμο...και βλέπω...και βλέπω και τι γίνεται εκτός από το νετ βέβαια. Και βλέπω ανθρώπους εδώ, αλλά και έξω με πολλέεεες γνωριμίες, με πολλάαα σχόλια στα ιστιολόγια τους, αν μιλάμε για το εδώ!!! Με έντονη κοινωνική ζωή αλλά και οικογένεια...και δουλειά...Και αναρωτιέμαι: Καλά το 24ωρο τους έχει πιο πολλές ώρες από το δικό μου? Πως τα προλαβαίνουν όλα? Και με τις αντοχές τους τι γίνεται? Άλλος Θεός τους έπλασε?
Και γι αυτό λέω ότι κάπου κάπου νιώθω φτώχεια!
Από την άλλη όμως, το Σάββατο πήγα με την οικογένεια μου, την κολλητή μου την Άννα και με τον Μάνο τον γιο της για σουβλάκια. Απλά, για σουβλάκια στο Καπανδρίτι. Ο Μάνος έκανε εμετό στο τουτού μου, ναι ναι ακόμα βρωμάει, και η Ερριέττα με έπιασε από δίπλα και μου μιλούσε για το σχολείο της συνεχώς, βγάζοντας όλο και πιο πολλές ιστορίες για να μην τύχει και απασχοληθώ με τον Μάνο ή την Άννα και χάσει την προσοχή μου...Δεν σταύρωσα κουβέντα!!! Όμως γύρισα γεμάτη και ευτυχισμένη. Δεν ήθελα τίποτα άλλο παρά να την πέσω στον καναπέ και να με πάρει ο γλυκός προ-ύπνος.
Και αναρωτιέμαι...Γιατί οι άλλοι δεν αρκούνται σε...αυτά? Πόσες τρύπες έχουν να γεμίσουν που θέλουν όλο και πιο πολλά, όλο και πιο πολλούς?

23 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Να σου απαντήσω ειλικρινά: δεν ξέρω. Ο καθένας μπορεί να μιλήσει για τον εαυτό του. Προσωπικά φροντίζω πλέον να κάνω μόνο αυτά που μ'ευχαριστούν και με γεμίζουν. Το να επικοινωνώ με άλλους μπλόγκερς, είναι ένα από αυτά. Προσπαθώ να μην καταπιέζομαι και κυρίως να μην αγχώνομαι, ποτέ και για τίποτα. Δεν κυνηγάω το χρήμα - σημαντικός παράγοντας άγχους - ζω με λιγότερα, αλλά ζω όπως θέλω εγώ, για να μπορώ ν'αναπνέω και να χαμογελάω αυθόρμητα. Βρίσκω μεγαλύτερη χαρά σε όχι υλικά αγαθά, έχω βάλει άλλες προτεραιότητες, τα έχω κόψει και ράψει έτσι, ώστε να είμαι ευχαριστημένη με όσα ΕΙΜΑΙ κι όχι με όσα ΕΧΩ. Υπάρχει τεράστια διαφορά και είναι η ουσία....
Φιλάκια και καλημέρες Λίλυ μου!

Unknown είπε...

Μαράκι καλημέρα σου!
Συμφωνώ μαζί σου, και εγώ κάπως έτσι τα σκέφτομαι και τα ...πράττω. Και εγώ κάνω μόνο αυτά που με γεμίζουν και που έχουν κάποιο ξεκάθαρο και συγκεκριμένο νόημα. Δλδ μπορώ να κάνω πράγματα για άλλους, που πιθανόν να μη με γεμίζουν προσωπικά, αν ξεκάθαρα ξέρω ότι είναι σημαντικά γι αυτούς! Και αποφεύγω τις "ασάφειες" οι οποίες με αγχώνουν πάρα πολύ! Ίσως εκεί να βρίσκεται και λίγο η "υπερβολή μου" και συγχρόνως το "φρενάρισμα μου". Δεν κάνω κάτι αν δεν έχω καταλάβει το λόγο που πρέπει να το κάνω!!!

KitsosMitsos είπε...

Ομολογώ ότι αυτό δεν το είχα σκεφτεί! Ανέπτυξα τα θέματα για συναισθήματα, πνεύμα και χρήμα, αλλά τον χρόνο δεν τον σκέφτηκα καθόλου!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Κίτσο...
Είδες, είδες? Βάζει ο καθένας κάτι και έτσι βγαίνει το...project!

Vrakas Kostas είπε...

Καλαααα...
εσυ κοριτσι μου Lily,εισαι αθεραπευτα ρομαντικη!
Και προπαντος αμαθης!
Σχολειο και παλι!
Για διαβασμα!
Μα δεν ακουσες ποτε βρε παιδι μου,πως ο χρονος..ειναι σχετικος;!!!
Διαστελεται !!!
Ολοκληρος Αινσταιν το ειπε!!!
Δεν το λεω εγω που τα..ξερω ολα:Ρ
Ετσι ειναι.
Διαστελεται ο χρονος,αναλογα με την ταχυτητα σου!
Αναλογα με το περιβαλλον που κινεισαι!
Αλλιως ειναι στην γη,αλλιως ειναι στο διαστημα..
και φυσικα,εντελως αλλιως ειναι,στην φαντασια του καθενος και στον.. ιντερνετικο χωρο!!
Στις δυο τελευταιες περιπτωσεις,ο χρονος ειναι απεριοριστος!!!
Διοτι απαλειφεις απλα,εργασια,προσωπικη πραγματικη ζωη,οικογενεια,βολτουλες,καφεδακι με φιλους,σουβλακια.. στο Καπανδριτι και λοιπα ενοχλητικα που σου αφαιρουν χρονο,απο το να εισαι εδω!!!
.......................
Ωραιο θεμα αναρτησες,αλλα μαλλον δεν ειχες χρονο να εμβαθυνεις.
Και το εννοω!
Θα συμπληρωσω κατι.
Ξεχασες να πεις,πως ολοι αυτοι ..οι τετοιοι/ες,ζουν βρε κοριτσι!
Ζουν αυτα που φανταζονται και πιστευουν!
Μιλας μαζι τους ας πουμε,η; τους διαβαζεις...
λενε πχ,βγαινω τωρα,παω για καφε με τα φιλαρακια.
Παω να ξεσκασω;!
Οκ σκεφτεσαι..σωστα!
Εσυ ομως μολις μπηκες.
Εχεις χρονο και πας σε αλλα ιστολογια.
Εκει πεφτεις απο τα συννεφα!!!
Αυτος.η που θα εβγαινε να ξεσκασει,ειναι εκει!
Αφηνει σχολιο!
Και ειναι μιση ωρα αργοτερα,που ειπε σε σενα ..οτι παει!
Δυο ωρες αργοτερα..τον/ην συναντας αλλου,να λεει πως ελειπε εκδρομουλα σημερα;;;;και για αυτο δεν αφησε σχολιο!!!!!!!!!
Ωρες αργοτερα....τον/ην βλεπεις να ειναι καπου αλλου..
και να λεει ποσο ασχημο ειναι να κλεινεται κανεις εδω μεσα και να μην ζει την πραγματικη του ζωη!!!
Καπως ετσι Lily μου!
Καπως ετσι τα παρακολουθω στα δεκα και πλεον χρονια που ειμαι σε αδιακοπη επαφη με το νετ,κυριως λογω της δουλειας μου και τα τελευταια χρονια στην μπλογκοσφαιρα την Ελληνικη,που τωρα ειναι στην μοσα!!!
Και μην με μαλωσεις!!!
Εγραψα αρκετα,αλλα,δεν εκλεισε το 8εμα που ανοιξες!!!
Θα επανελθω.
Απλα βγαινω τωρα,λογω ελλειψης χρονου!
Παω σε...αλλα μπλογκς! χε χε!
Σε φιλω!

Unknown είπε...

Ρε Κωστή μου, με πέθανες...χαχαχαχα!

Τέλειο το σχόλιο, τέλειοοοο! Αλλά δεν θα σου το σχολιάσω τώρα!
Θα σε περιμένω να γυρίσεις από τα άλλα blogs να συνεχίσεις στο δικό μου γιατί τώρα δεν προλαβαίνω...χι χι! Μόλις γύρισα από την συνέλευση και πρέπει να βγάλω τα πιάτα από το πλυντήριο, αλήθεια λέω, και μετά, μετά έχω δουλειά ;) αλλού, χι χι!

Ανώνυμος είπε...

Έχω πολλούς φίλους που προλαβαίνουν σε ένα 24ωρο και κάνουν τα πάντα! Τα πάντα όμως... Μπορώ να σου πω ότι τους ζηλεύω. Όποτε τους το λεώ παίρνω την απάντηση "για αυτά που μ' αρέσουν, βρίσκω έστω και πέντε λεπτά"! Μήπως να γίνει αυτό το μότο μας?

Unknown είπε...

Βρε θείε, σε...πέντε λεπτά ούτε για κατούρημα δεν πας...χε χε χε!

Εγώ θέλω περισσότερο χρόνο γι αυτά που μου αρέσουν...

Ανώνυμος είπε...

Καλα Lily..., για τον χρόνο, την ποσότητα και την ποιότητα του, έχω αναπτύξει μία ειδική θεωρία στις Απιστίες, την οποία δεν μπορώ να σου παραθέσω εδώ επειδή είναι καμιά δεκαριά σελίδες. Όταν το διαβάσεις κάποτε τα ξαναλέμε. Τώρα φεύγω για ένα ταξίδι. Όπως κατάλαβες όλα τα λεφτά τα σχόλια σε αυτό το ποστ. Ο ένας φεύγει για άλλα blogs, ο άλλος φεύγει για άλλη χώρα, εσύ πας για πλύσιμο πιάτων. Όντως. Λες και μας κυνηγάνε είμαστε! Καλημέρες!

Unknown είπε...

Καλημέρα Ελένη. Τίς απιστίες τις έχω μελετήσει από το καλόκαίρι βρε...χε χε! Αλλά την θεωρία σου δεν την θυμάμαι, οπότε ξανά μελέτη και γρήγορα. Να μάθω να έχω μνήμη!!!
Που πας πάλι καλέ? Σε άλλη γη σε άλλα μέρη?
Είδες, έτσι τα προλαβαίνουμε όλα...Κυνηγώντας μας!!!
Αλλά προλαβαίνουμε να νιόσουμε τίποτα ή είμαστε σαν τους Γιαπωνέζους τουρίστες που βγάζουν φότος σαν τρελοί στις διακοπές τουε, χωρίς να ζουν τίποτα στην πραγματικότητα, και μετά τις κοιτάνε και λένε...αααα τι ωραία που πέρασαααα!

Μαραγκάκη Αristea Delacroix είπε...

καλημερα Λιλυ,
και εγω καπως ετσι ειμαι!
θα ηθελα το δικο μου 24ωρο να εχει αλλες 24ωρες!
αλλα και παλι λιγες θα ηταν!

οχι για καποιον αλλον λογο εκτος του οτι θελω να γευομαι παντα αυτο το οποιο κανω!
αλλιως δεν το κανω!
οτι και αν ειναι αυτο!

ας ειναι λιγα αυτα που κανω για τους αλλους, σκασιλα μου μεγαλη δηλαδη, φτανει για μενα να γινουν ετσι οπως εγω θελω!
αλλα ειναι αληθεια οτι θελω να κανω παραπολλα πραγματα και 24ωρες δεν ειναι αρκετες!

καλημερες βροχερες απο την Νορμανδια

Yannis Kapnidis είπε...

Εγώ δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημα: θέλεις να κάνεις κι άλλα πράγματα και δεν αντέχεις ή σε γεμίζουν αυτά που έχεις τελικά και δε θέλεις παραπάνω;

Αν θέλεις παραπάνω, τότε η λύση είναι μία: όπως λέει και η Φαίδρα που είναι "Γερμανίδα", Ο-Ρ-Γ-Α-Ν-Ω-Σ-Η! Εγώ όποτε το έχω εφαρμόσει προλαβαίνω μέχρι και με το σκύλο να πιάσω συζήτηση! χαχα

Αν πάλι αναρωτιέσαι γιατί οι άλλοι δεν αρκούνται σ'αυτά, θα συμφωνήσω με τη Μαρία Τζιρίτα: ο καθένας είναι διαφορετικός και γι'αυτό άλλωστε είναι ωραίος κι ο κόσμος. Άλλος θέλει πολλούς φίλους, άλλος αρκείται σε λίγους, άλλος νομίζει ότι έχει πολλούς, άλλος τρέχει όλη μέρα σε δουλειές και δεν κουράζεται και μετά θέλει και τέννις (για ποιον να λέω άραγε;), άλλος πάλι θέλει το χουζούρι του. Ο καθένας όπως προτιμάει, σιγά μη νοιώσουμε και κατώτεροι επειδή μας αρέσει ο καφές με τον κολλητό στον καναπέ.

'Ολα μπορείς να τα έχεις. Εσύ τι θέλεις;

πουαντερι είπε...

Βρε παιδι μου κι εσυ, τι κοιτας τι κανουν οι αλλοι και αγχώνεσαι τσαμπα;
Κανε εσυ αυτο που σου αρεσει και οση ωρα σου παρει.....αν τελειωσει η μερα δεν πειραζει εμεις να ειμαστε καλα και αυριο παλι.
Καλα σου λενε και προλαλησαντες!
Ξερεις ποσες φορες εβαλα εγω τα ασιδερωτα στην ντουλαπα να μην φαινονται για να κανω κατι που μου αρεσε πραγματικα;
Τι νομιζες οταν βγαζω τις φωτο για να σας τις δειξω θα κατσω εκει που φαινονται τα ασιδερωτα;;;;
οχι βεβαια! κι εσυ βλεπεις ενα ωραιο τακτοποιημενο σαλονι και λες; τι στο καλο πια αυτη ποτε προλαβαινει να τα κανει ολα και εχει και χρονο να πλεξει;;;
ΕΜ;;;;!!!!! δεν ειναι ετσι, τα φαινομενα απατουν γιαυτο μην σε περνει απο κατω....αδιαφορησε και κανε την δουλεια σου εσυ.
Παιξτο αδιαφορη που λεει και το τραγουδι.

Αντε φιλακια!!!

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Θα συμφωνήσω με τον φίλτατο vraka kosta
σε όλα.
Όταν πιάσει κάποιον η μανία της αναγνωσιμότητας, τότε και ο χρόνος δεν φτάνει, άλλα και η εικονική πραγματικότητα που βιώνει ειναι η βάση της πραγματικής
δυστυχίας ,μοναξιάς...της φτώχειας που εσυ όρισες.
Καλό σου απόγευμα

τσίου!!!!

Unknown είπε...

Αριστέα μου καλημέρα σου. Χαίρομαι πάρα πολύ που σε βλέπω εδώ.

Συμφωνώ, το θέμα είναι να γεμιζόμαστε εμείς με αυτά που κάνουμε, και δεν έχει να κάνει με την ποσότητα αυτό, αλλά με την ποιότητα της δραστηριότητας, που για μένα η ποιότητα μεταφράζεται στο κατά πόσο η συγκεκριμένη δραστηριότητα ακουμπάει την ψυχή μας.

Πάντως η αλήθεια είναι πως 24 ώρες είναι πολύ λίγες ως ποσότητα δλδ. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω για να επενδύσουμε σε ποιότητα.

Unknown είπε...

Καλημέρα Γιάννη. Τι κάνετε καλέ, που είστε? Το Φαιδράκι είναι καλά?

Λοιπόν θέλω να κάνω περισσότερα πράγματα και δεν έχω τις ώρες και τις αντοχές πολλές φορές, αλλά άλλες, και αυτές είναι οι περισσότερες γεμίζομαι με αυτά που έχω και κάνω. Άρα καταλήγω σε αυτό που έλεγα πάρα πάνω. Είναι θέμα ποιότητας, δλδ κατά πόσον μέσα από την δραστηριότητα εκτονώνεσαι ψυχικά και πνευματικά. Αν δεν σε ακουμπάει η δραστηριότητα, τότε ότι και να κάνεις δεν φτάνει.

Αυτός που θέλει και...τέννις μετά τις δουλειές, ε, λογικό μου φαίνεται, εφόσον υπάρχουν οι σωματικές αντοχές. Οι δουλειές είναι δουλειές, σε φορτίζουν. Το τέννις είναι η εκτόνωση, χε χε!

Όσο για την οργάνωση, καλά λέει η Φαίδρα. Χρειάζεται!!! Χωρίς οργάνωση δεν φτάνεις πουθενά. Δεν βλέπεις πόσο υποφέρουμε εμείς στην Ελλάδα λόγω έλλειψης οργάνωσης?

Unknown είπε...

Καλημέρα Πουαντερί μου!

Χε χε, καλή η ιδέα σου σχετικά με τα ασιδέρωτα στην ντουλάπα. Να σου πω την αλήθεια βέβαια, εγώ ΔΕΝ ΣΙΔΕΡΩΝΩ!!! Τα βάζω στην ντουλάπα έτσι και αλλιώς!!! (Τα πουκάμισα του Άλεξ τα δίνω στη μαμά μου, χε χε). Το σίδερο μου έχει χαλάσει, δεν βγάζει νερό, δεν ζεσταίνει πολύ, και αρνούμαι να αγοράσω άλλο, για λόγους ασφαλείας!!! Τώρα προσπαθώ να τον πείσω να φοράει μόνο t-shirt...

Λοιπόν, αυτό με το πλέξιμο πολύ μου αρέσει. Καταλήγουμε ότι ο καθένας έχει μια εκτόνωση στη ζωή του, και καλά κάνει!!!

Unknown είπε...

Ναι βρε κοτσύφι, χαίρομαι που συμφωνείς με τον Κώστα. Έτσι είναι!!!

Γι αυτό και εγώ αναφέρομαι στο νετ. Γι αυτό λέω μα είναι δυνατόν τόσα σχόλια και αυτός ο άνθρωπος, ο Άλφα, Βήτα, Γάμα άνθρωπος να είναι παντού εδώ, και ταυτόχρονα και αλλού? Δλδ έχουμε ξεπεράσει όλους τους φυσικούς νόμους? Και από την άλλη, μπράβο μαγκιά του, έχει ικανότητες...Αλλά δεν είναι ένας, είναι πολλοί με πάρα πολλές ικανότητες δυνατότητες...Μπράβο, μπράβο!!!

Αλλά αν όλος αυτός ο κόσμος είναι τόσο χαρισματικός, πως πάμε από το κακό στο χειρότερο στην Ελλάδα, αλλά και παντού?

Απορία, χε χε!

Skouliki είπε...

καλησπερα εγω εχω βρει τον χρονο της νυχτας ..βεβαια το οτι δεν κοιμαΜΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ

Unknown είπε...

Κοίτα Σκουληκάκι, και εγώ το σκέφτομαι αυτό, αλλά ως γριά ή γριούλα όπως με λένε οι φίλοι μου, μετά τις δύο δεν μπορώ να κάτσω!!! Πάω για νάνι! Και 6:30 στο πόδι πάλι!

tony jakarta είπε...

lily καλημέρα.
Προσπάθησε αν μπορείς να ζήσεις έναν λιγότερο αστικό τρόπο ζωής.
Ο ελεύθερος χρόνος, ο χωρίς υποχρεώσεις δηλαδή, πρέπει να είναι πολύς.
Αν δεν είναι πρέπει να τον κάνουμε.
Lilly μου είχε λείψει ο αυθορμητισμός σου , όλο αυτό το διάστημα που απείχα από το internet.

Καλημέρααα

Unknown είπε...

Καλημέρα Τόνυ!

Και εγώ αυτό δεν φωνάζω, αλλά ποιός με ακούει! Οι πόλεις, και ιδίως Αθήνα-Πειραιάς μας έχουν καταπιεί ολόκληρους, μας έχουν πάρει και έχουν αφήσει στη θέση μας το ...παράλογο ομοίωμα μας.
Δηλαδή πως αλλιώς να εξηγήσω το φαινόμενο της ασυνενοησίας στις σχέσεις μας; Λέω, δεν μπορεί, θα ονειρεύομαι, μάλλον εφιάλτες με...ζόμπι θα βλέπω, χεχε!

Εμ ποιός σου είπε να λείπεις!!! Κάτσε εδώ να βράσεις στο ζουμί σου και να έχεις και Λίλυ αυθόρμητα αναβράζουσα!!!

tony jakarta είπε...

lily δεν μπορούμε να πάμε όλοι στην ύπαιθρο και στα χωριά γιατί αυτό που θα καταφέρουμε θα είναι να μετακομίσουμε απλώς τις πόλεις.
Μπορούμε όμως να αλλάξουμε την καθημερινότητα μας και τις προτεραιότητες μας.