Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2008

Κάποιες σκέψεις μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα...

Έρχονται τα Χριστούγεννα, η γιορτή στης αγάπης…Την γιορτή που την έχουμε συνδυάσει με την αλλαγή και την αναγέννηση…Που επίσης την έχουμε συνδυάσει με κάποια πολυτέλεια και λαμπρότητα…

Τα περιμένουμε τα Χριστούγεννα, τα περιμένουμε ανυπόμονα!!! Όταν είμαστε μικροί περιμέναμε τα δώρα, τις διακοπές, τα γλυκά, τα φαγητά, τα στολίδια…Και μας έμεινε αυτή η αίσθηση…Και τώρα τα περιμένουμε γιατί μαζί με την γέννηση του Χριστού, οι περισσότεροι ελπίζουμε και σε κάτι καλό, κάτι καινούργιο, μια ανανέωση που θα έρθει στη ζωή μας. Αλλά και επί του πρακτικού, προγραμματίζουμε την ζωή μας με βάση τα Χριστούγεννα. Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχω κάνει αυτό, άσε το άλλο θα το κάνω τα Χριστούγεννα κ.ο.κ. Πολλές ελπίδες, πολύ βάρος ζωής πάνω στα Χριστούγεννα…

Σαν αποτέλεσμα είναι και η μελαγχολία των γιορτών, όταν βλέπουμε ότι οι ελπίδες μας διαψεύδονται, όταν τα Χριστούγεννα μας δεν είναι ούτε τόσο λαμπρά, ούτε φέρνουν την μεγάλη ανανέωση…Όταν διαπιστώνουμε ότι τα Χριστούγεννα είναι απλά μια ημερομηνία, ένα σημάδι πάνω στο ημερολόγιο μας και δεν έχει τίποτα το μαγικό και το ονειρεμένο. Ωστόσο το πνευματικό μήνυμα παραμένει. Η γέννηση του Χριστού είναι ελπίδα για την ανθρωπότητα...

Φέτος τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα είναι ήδη βαριά. Τα γεγονότα διέλυσαν την χαρά πριν φανεί, η λαμπρότητα κάηκε πριν λάμψει, και όσο και να κάνουν όλοι γενναίες προσπάθειες να χαρούν, το συναίσθημα δεν ανταποκρίνεται. Ξαφνικά λίγο πριν ξαναγίνουν όλοι παιδιά, είδαν τις ευθύνες τους, κατάλαβαν ότι είναι ενήλικοι, ότι κάποιες συμπεριφορές, συνήθειες, τρόποι σκέψεις απλά βλάπτουν. Υπάρχουν συνέπειες σε ότι κάνει κάποιος, και όταν οι συνέπειες είναι κακές, πρέπει να το αναγνωρίσει και να αλλάξει τις πράξεις του στο μέλλον. Κατάλαβαν ότι τα Χριστούγεννα από μόνα τους δεν αλλάζουν τον κόσμο, τα φώτα και τα στολίδια δεν φέρνουν την αναγέννηση, αν ο καθένας δεν αλλάξει τις πράξεις του…Ότι όντως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια γιορτή για τα παιδιά, μια μέρα σαν όλες τις άλλες, και έτσι θα παραμείνει, εάν δεν φροντίσει καθένας από μόνος του να φέρει την ανανέωση στον τρόπο σκέψης του, αν δεν φροντίσει να υπάρχει συνέπεια σκέψης και πράξης.

Όταν κάποιος καταφέρει να αλλάξει τον εαυτό του, τότε και το μήνυμα των Χριστουγέννων θα αποδώσει μέσα του. Τότε ο μικρός Χριστός που γεννιέται θα γίνει σπόρος για ακόμα καλύτερα και πιο ελπιδοφόρα γεγονότα στη ζωή του, τότε θα μπορεί ο καθένας μας αυτές τις μέρες να χαλαρώνει, να ανανεώνεται, να γίνεται παιδί, να περνάει καλά, σαν επιβράβευση της ολόχρονης προσπάθειας του για το καλύτερο, λίγες μέρες πριν τελειώσει τον απολογισμό του για την χρονιά που πέρασε και θέσει σε λειτουργία τον προγραμματισμό του για την καινούργια χρονιά.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

σου αφήνω ραβασάκι πρώτος!!! καλημέρα!! δεν ξέρω τι λες εσύ, εγώ πάντως ακόμα περιμένω διακοπές, δώρα, στολίδια, γλυκά!! σε φιλώ!

Unknown είπε...

Καλημέρα, και σου απαντάω αμέσως μια και είμαι εδώ και ακόμα φτιάχνω το Blog μου...

Δεν περίμενα και τίποτα άλλο από σένα...χεχεχε!!!

(Υ.Γ καλά κάνεις, και εγώ τα περιμένω αλλά δεν το λέω...)

KitsosMitsos είπε...

Με τη διαφορά ότι φέτος η μελαγχολία ήρθε πριν...
Όμορφες σκέψεις πάντως. Καλησπέρα

δεσποιναριον είπε...

Ποσο δικιο εχεις Λιλακο! Ελα που ειμαστε ματαιοδοξοι. Τελικα μονο η αγαπη μετραει. Τα γεγονοτα αυτα καθεαυτα παιρνουν αλλη διασταση οταν συμβαινουν κοντα σε χρονιαρες μερες, ετσι δεν ειναι; Θυμασαι και το τσουναμι; Παραμονες Χριστουγεννων. Σιγουρα πολυς κοσμος δεν θα περασει οπως το ειχε προγραμματισει. Πολλες αξιες και αγαθα χανονται, θελω να πιστευω οτι η ελπιδα δε θα χαθει. Σε φιλω.

Theodora Papapanagiotou είπε...

Κι εγώ έχω αρχίσει να περιμένω τις γιορτές ανυπόμονα... αν και φέτος είμαι... μόνη. Πρώτη χρονιά χωρίς γονείς... Τέλος πάντων... Τουλάχιστον θα ξεκουραστούμε λιγο!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Κίτσο...

Αρκεί να βγει αποτέλεσμα από την μελαγχολία...Να δούμε πως φτάσαμε ως εδώ και να κάνουμε τις διορθωτικές μας!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Δέσποινα.

Δεν θα χαθεί η ελπίδα για καλύτερες μέρες!!! Αλλά μαζί με την ελπίδα χτειάζεται και δουλειά με τον εαυτό του καθένας και επιμονή σε κάποιες σωστές αξίες που ποτέ δεν πρέπει να χάνονται...

Φιλιά!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Ντοράκι.

Περιμένεις και εσύ; Το έχω καταλάβει από τις αναρτήσεις σου, χεχε!

Όσο γι αυτό που λες, το "μόνη", το φοβήθηκα και εγώ πολύ φέτος. Μπορεί να κάνω ανάρτηση σχετικά!!!

Καλή σου ξεκούραση εύχομαι γιατί το χρειάζεσαι.

Πολλά φιλιά!

Vrakas Kostas είπε...

Αγαπημενη μου Lily...
Δεν νομιζω πως η αγαπη και η ελπιδα για εναν καλυτερο κοσμο,πρεπει να εχει σημειο αναφορας σε μια γιορτη.
Πρεπει να ειναι καθημερινη αναγκη.
Πρεπει να τα αποζητουμε συνεχεια.
Ετσι για να μην μελαγχολουμε,οταν ερχεται η γιορτη που τα κανει πιο εντονα και βλεπουμε να λειπουν.
Τα χριστουγεννα λοιπον,που για μας σημαινουν ολα αυτα που αναφερες,γιατι μεγαλωσαμε ετσι,δεν σημαινουν τιποτα για τα δυο τριτα του πλανητη σχεδον,που εχουν αλλη θρησκεια.
Ομως κι εκεινοι νομιζω,αγαπη θελουν και ελπιζουν σε εναν καλυτερο κοσμο.
Ολα σχετικα ειναι λοιπον.
Θελω να πω με το παραπανω,πως δεν πρεπει να να τα βλεπουμε κοντοφθαλμα και με επικεντρο του κοσμου την Ελλαδα και καποια γεγονοτα.
Εσυ κι εγω,οι οικογεννειες μας,σς στολισουμε τα δεντρακια μας,κι ας ευχηθουμε να περασουμε ομορφα ασχετως τι γινεται εκει εξω.
Αν αυτοι εκει εξω,εχουν ορεξη να παιξουν πολεμο,αστους.Καποια στιγμη,θα εισπραξουν το κοστος.
Περασαν πανω απο 2000 χρονια που γεννηθηκε ο Χριστος,κι ομως,δεκαδες πολεμοι βρισκονται σε εξελιξη αυτη την ωρα σε ολο τον πλανητη.
Και πιθανον να περασουν και αλλα 2000 χρονια,και η κατασταση να ειναι ιδια.
Ας ζησουμε λοιοπον εμεις οπως αρμοζει.Ας ζησουμε με αγαπη και υγεια,κοντα στους ανθρωπους που αγαπαμε.Οπως θα επρεπε να ζουμε καθημερινα.
Συγγνωμη που σε κουρασα παλι,αλλα για τιμωρια μου,σου στελνω την αγαπη μου και ενα μεγαλο φιλι!
Να περασετε υπεροχα κοριτσι!
Ολοι μαζι.Ξερεις τι εννοω.

Unknown είπε...

Καλησπέρα Κωστή μου, δεν με κούρασες, ίσα-ίσα τα σχόλια σου είναι πάντα συν (+) για τις αναρτήσεις μου…

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να επιβάλει στον άλλο να αλλάξει τις …συνήθειες του, ο καθένας μόνος του καταλαβαίνει τι είναι σωστό και τι όχι και αν πρέπει να αλλάξει την ζωή του ή όχι…Και το μόνο που μπορεί να βοηθήσει είναι όσοι μπορούν και όσοι ξέρουν να ζουν με αγάπη και μονιασμένα, ελπίζοντας πάντα στο καλύτερο. Δηλαδή έργα και όχι λόγια.

Όσο για τα δεντράκια, τα στολίζουμε, τα κοιτάμε και χαιρόμαστε, και προσπαθούμε να μην μας μαυρίσουν την ψυχή και τις γιορτές μας τα γεγονότα, γιατί η ζωή είναι σύντομη και πρέπει να είναι δημιουργική και όχι καταστροφική…

Πολλά φιλιά νυσταγμένα, Χριστουγεννιάτικες ευχές έρχονται προσεχώς!!!

faraona είπε...

Lily μου καλησπερα.
Σ ενα τετοιο κειμενο μονο ομορφες ευχες αξιζουν σαν σχολιο.
Νασαι παντα καλα κοριτσακι και του χρονου γεματη υγεια και χαρες.

------ είπε...

Καλησπέρα Λιλάκι...σημερα θα τη διαβάσω γιατι χτες με προλαβαν τα επεισόδια στην Αθηνα...εντάξει κουκλί μου;;;;
Ειναι και Παρασκευή και έρχεται γάντι!!
Φιλια πολλά και ευχαριστω πολύ

Unknown είπε...

Kαλημέρα Φαραώνα μου. Ευχαριστώ για τις ευχές και τα καλά σου λόγια, χίλιες ευχές σου και πολύ ευτυχία να έχεις!!!

Unknown είπε...

Καλημέρα Νανά μου...Δεν θα το πιστέψεις αλλά πάλι με πήρε ο ύπνος. Τώρα ξύπνησα. Να είσαι καλά Νανά μου, να μας διαβάζεις πάντα στις εκπομπές σου!!!

Vrakas Kostas είπε...

Ψιιιτττ!!!!...ψυχουλα!!!
Μπηκα να δω αν εχεις καμια νεα αναρτηση.
Αλλα γιατι βρε κοριτσακι πρεπει να ακουμε με το ετσι θελω και το ραδιοφωνο που εχεις ανοιχτο;
Εχεις ..μετοχες εκει; χε χε!!!
Διαφημιση κανεις;
Εχω κι εγω ανοιχτο το ραδιο συνεχεια οταν σερφαρω στο νετ.
Αχταρμας γινεται με το που μπαινω λοιπον!
Καλα...ξερω...δικο σου ειναι το Blog...ok!
Φιλακια πολλα και καλο υπολοιπο ΣΚ!

Unknown είπε...

Καλημέρα Κωστή μου...

Σήμερα λέω να κάνω καινούργια ανάρτηση, εάν προλάβω...

Θα δω αν μπορώ να το έχω κλειστό, και να το ανοίγει κάποιος αν θέλει.

Πάω για ψώνια τώρα.

Καλή σου Κυριακή και πολλά πολλά φιλάκια!