Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 18, 2009

Αθλήματα

Από τα λεγομένα μου μέχρι στιγμής για τον Πειραιά, ίσως σας έδωσα την εντύπωση ότι δεν ασχολούμαστε καθόλου με ... αθλοπαιδιές, πέραν αυτής:


και αυτής:

(Το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ δεν πιάνονται...)

Σας διαβεβαιώνω πως έχουμε άφθονες αθλητικές δραστηριότητες ...
Βγαίνοντας λοιπόν κάποιος για περπάτημα παραλιακά μπορεί να συναντήσει:

Άτομα που γυμνάζονται στην πλαζ... (της Φρεαττύδας). Διακρίνεται ναυαγοσώστης στο βάθος, και γήπεδο τένις σε πρώτο πλάνο.


Κωπηλάτες ... και στο βάθος ιστιοπλόες (στην ακριβώς από πάνω φότο). Διότι ο Όμιλος Ερετών βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, όπως και ο ΝΟΕ (Ναυτικός Όμιλος Ελλάδας)


Ο Ναυτικός όμιλος Ελλάδας βρίσκεται στο λόφο του Κουμουνδούρου στην άκρη του Μικρολίμανου, κοντά στο λιμάνι της Ζέας. Εκεί, στο λοφάκι, βρίσκονται και τα θεμέλια του Ναού της Αρτέμιδας Μουνιχίας. Το νησάκι που διακρίνεται είναι το νησάκι του Κουμουνδούρου, πολύ κοντά στην ακτή, στην πλαζ Βοτσαλάκια.






Ο Όμιλος Ερετών βρίσκεται στο λιμάνι της Ζέας. Το άθλημα της κωπηλασίας πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα το 1885 και τότε ιδρύθηκε και ο όμιλος (αρχικά ήταν στο Φάληρο). Ύστερα,το 1888 όπως γράφει επάνω στον κτήριο, ο όμιλος μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ζέας.

Το κτήριο αυτό που βλέπετε έχει κηρυχτεί διατηρητέο. Παλιότερα υπήρχε μια "γέφυρα", που ένωνε την πόρτα του κτηρίου, αυτή με τα κουπιά, με το πεζοδρόμιο, αλλά την γκρέμισαν πριν πέσει μόνη της, και έτσι μπαίνει κανείς από τον κάτω όροφο μόνο.

Και τώρα ένα σημείο ιστορικής σημασίας ακριβώς απέναντι του ομίλου Ερετών. Είναι η "Δροσοπηγή", το αγαπημένο μας σουβλατζίδικο, όπως σας έδειξα και πιο πάνω... Επιπροσθέτως, το κτήριο που βρίσκεται από πάνω ήταν τον παλιό εκείνο τον καιρό μαιευτική κλινική, όπου βρείτε ποιος γεννήθηκε ;) κάποιες 2/2 Σάββατο έναρξη Τριωδίου...

26 σχόλια:

korinoskilo είπε...

νομιζω στην δροσοπηγη γινετε το καλυτερο αθλημα ... μασελας:Ρρρρ


καλησπερες....
ευχαριστουμε για τις φωτος και τις πληρωφοριες ;)

KitsosMitsos είπε...

Τα πρώτα είναι τα καλύτερα!

Theodora Papapanagiotou είπε...

εγώ δεν είμαι πολύ των αθλημάτων...

Σοφία είπε...

Δροσοπηγή - πρωτότυπο όνομα για σουβλατζίδικο! Καμιά φωτογραφία των εδεσμάτων, υπάρχει;

Ωραία τα κτήρια και τα αθλήματα. Έχω πάρα πολλά χρόνια να πάω στον Πειραιά (εκτός από το λιμάνι). Κάποια στιγμή πρέπει...

Unknown είπε...

Καλησπερούδια Κορινόσκυλο

Χρειάζεται καλός συντονισμός μάτι, χέρι, μασέλα και μια σχετικά καλή ταχύτητα για να πετύχεις περισσότερες μπουκιές από τους ομοτράπεζους σου :P

Unknown είπε...

Καλησπέρα Κίτσο

τα πρώτα αθλήματα είναι και "τα πρώτα", όμως μετά από λίγο κουπί, ίσως να πετύχουμε καλύτερες επιδόσεις...

Unknown είπε...

Ναι Ντορίτσα, το ξέρω :P

Unknown είπε...

Καλησπέρα Σοφία

θα βάλω φωτογραφίες των φαγητών σύντομα.

Να έρθεις Πειραιά, εννοώ από την πλευρά Ζέας και Μικρολίμανου. Πιστεύω θα σου αρέσει.

Vrakas Kostas είπε...

Μια ομορφη καλησπερα στο κοριτσι Lily!

Δεν μου λες χαρα μου;
Delivery..κανουν ..τα "Αθλήματα" ;
Αυτα της Φρεαττυδας ..ας πουμε;)

Καλα...μια ερωτηση εκανα...

Απλα παιζεις με τον..πονο μου!
Η; θα στειλεις σουβλακια επειγοντως,
η; θα κατεβω κατω!

Και κατι σοβαρο τωρα..
Εχεις προετοιμασει και αλλη αναρτηση για τον Πειραια;
Κατι ας πουμε,οπως διανυκτερευοντα/εφημερευοντα φαρμακεια;Ρρ
Να ξερουμε για ωρα αναγκης,αμα παθουμε κατι απο το..πολυ αθλημα;)

Αγκαλιτσα σφιχτη και φιλακια πολλα!

Υγ..Τα "εκλεισα" εκεινα τα ανοιχτα Tabs.

Unknown είπε...

Καλησπέρα Κωστή μου

το άθλημα "Δροσοπηγή" κάνει βεβαίως delivery και σε όλα τα μέρη του κόσμου :P.

Όμως η γεύση αλλάζει αν τα φάει κάποιος στο πεζοδρόμιο του μαγαζιού κοιτώντας το λιμάνι. Είναι πιο ... σουβλακίστικη, παρά να τα πάρει σε πακέτο με courrier.

Η αλήθεια είναι πως έχω προετοιμάσει και άλλη ανάρτηση με θέμα τον Πειραιά. Αλλά τώρα μου έδωσες ιδέα, οπότε μπορεί και να συμπληρώσω και κανένα αφιέρωμα στα νοσοκομεία του Πειραιά. Γιατί όχι;

Ειδικά από τόσες σφιχτές αγκαλίτσες, που με ζεσταίνουν, μετά μπαίνει και ο αέρας από τα ανοιχτά ...tabs, επόμενο να πάθω καμιά γριπούλα, (όινκ, όινκ) και να τρέχουμε στα εφημερεύοντα.

Φιλάκια και καληνυχτούλες φθινοπωρινές.

(υγ ξέρω, ξέρω τις ιώσεις και την γρίπη όινκ, όινκ, δεν τις παθαίνεις από ... ρεύμα ανοιχτού tab, αλλά ποιητική αδεία όλα γράφονται)

Vrakas Kostas είπε...

Δεν μου λες χαρα μου Lily...

Απο οτι βλεπω,εχουν περασει ηδη τα..μαυρα μεσανυχτα,κι εσυ με..καλησπεριζεις.. στην απαντηση του σχολιου μου!
Υπο αλλες προυποθεσεις,δεν θα εδινα ιδιαιτερη σημασια.
Αλλα λιγο η..γριπη ..των οινκ..λιγο οι αγκαλιες..που μπαζουν;( αντε και η μανια σου στην τελειοτητα;)..στο να απαντας αναλυτικα και λεξη προς λεξη,μου φορτωσαν ..μια ανησυχια!
Εισαι σιγουρη οτι πανε ολα καλα;
Αν οχι,να κατεβω κατω.
Και οχι για τα ..σουβλακια φυσικα.
Απλα να σου φερω λιγη καλη διαθεση,και.. μερικα κιλα σημειων στιξεως!
Παραυτα...
Καλη εβδομαδα να εχουμε.
Μια αγκαλια τοσο σφιχτη αυτη την φορα,που να μην χωραει ουτε ο αερας αναμεσα.
Μην μου πουντιασεις απο τωρα!
Φιλακια!

Υγ..Αυτο με τα νοσοκομεια..αστο.
Κι εσυ..και εγω..τα εχουμε μπουχτισει.

Unknown είπε...

Ακριβώς Κωστή μου

Να κατέβεις κάτω και να φέρεις και γερμανικά σημεία στίξης γιατί έχω έλλειψη Επίσης να φέρεις και μια θερμαντική αγκαλιά για αποφυγή πουντιασμάτων

Καλή μας εβδομάδα και πολλά πολλά φιλάκια

Maria Tzirita είπε...

Μια χαρά σας βρίσκω στον Πειραιά, πολύ οργανωμένους! Εγώ φυσικά κρατάω τη Δροσοπηγή και σας παραχωρώ τα υπόλοιπα! Φιλάκια Λίλυ μου!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Μαράκι

Καλούτσικοι είμαστε. Η Δροσοπηγή είναι μια χαρά στο είδος της, για σουβλάκι την προτιμώ. Όμως το Ημεροβίγλι είναι...αλλιώς.

Φιλάκια

Eleni Dafnidi είπε...

Αρχικά διαβάζω την ανάρτηση, (επιμορφωτική όπως πάντα), και ακολούθως τα σχόλια. Και αναρωτιέμαι… Πως γίνεται πάντα, (μα πάντα), να επικεντρωνόμαστε όλοι οι επισκέπτες στο ίδιο σημείο λες και το ‘χαμε συμφωνήσει; Ναι…, η Δροσοπηγή με τράβηξε και εμένα. Λες να έχει καλύτερο Κάρμα ή απλά είναι που μας πατάει τον κάλο του στομαχιού; Ή να είναι που προσπαθούμε να σε φανταστούμε να χτυπάς ένα κοτοσουβλάκι με λατρεία;
Αλλά για να πω και κάτι που δεν τόλμησε κανείς… Με το να γεννιέται κανείς έναρξη Τριωδίου παίρνει μία σαφή εικόνα για τον καρναβαλικό πλανήτη στον οποίο του κλήρωσε να ζήσει… Οι υπόλοιποι αργούμε λίγο να το αντιληφθούμε...(Συμφωνείς;)

Unknown είπε...

Καλημέρα Ελένη μου

Εύγε για την οξυδέρκειά σου :)
Και συμπληρώνω. Καλό είναι να αντιλαμβανόμαστε κάτι πριν από τους άλλους, αλλά καλύτερο ακόμα είναι να ξέρουμε ότι οι άλλοι δεν το γνωρίζουν (ακόμα). Αλλιώς μπερδευόμαστε για το ποιος φοράει την ... στολή!

Και για να μην προσπαθείτε να με φανταστείτε πως μασουλάω το κοντοσούβλι, την επόμενη φορά θα βγάλω φότο για να έχετε πλήρη εικόνα.

Φιλάκια

Marios είπε...

Καλημέρα
Νόστιμα αθλήματα......
Και ποιος δεν εχει αθληθεί στην Δροσοπηγή.
Γιαυτό εγώ πάω πρώτα γυμναστήριο και μετά κάνω και εναν ή 2 γύρους..

δεσποιναριον είπε...

Κοιτα βρε παιδι μου! Μεγαλωσα στην Αθηνα και δεν πηγαιναμε ποτε στον Πειραια (εκτος απο κατι ψαροφαγιες στα λιμανακια. Ενας κοσμος διπλα σου και δεν τον ξερεις. Χαιρομαι που μας δειχνεις την γειτονια και την πολη σου. Φιλακια ..αξημερωτα.

Unknown είπε...

Γεια σου Μάριε

Επιβάλλονται οι γύροι μετά το γυμναστήριο. Όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα βέβαια, αλλά και 1-2 για αρχή είναι καλά :)

Unknown είπε...

Να σου πω την αλήθεια Δεσποινάκι, ο Πειραιάς παλιότερα δεν είχε και τόσο καλό όνομα στους Αθηναίους. Κάτι σαν κόντρα που έβγαινε με την μορφή σνομπισμού; Δεν ξέρω...Πάντως τώρα έρχεται πολύς κόσμος από Αθήνα, οπότε πρέπει όποτε μπορέσεις να κατέβεις και προς τα κάτω.

Φιλάκια πολλά.

Φωτεινή S είπε...

Μόλις γύρισα από τον Πειραιά και όλο και μεγαλώνει ο ενθουσιασμός μου γι' αυτή την πόλη. Αυτό το 20 το γονάτισα τρεις μέρες. Και βέβαια δεν ε΄χω δει τίποτα ακόμη.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι γλάροι στο Μικρολίμανο έχουν γίνει κρεατοφάγοι από τα αποφάγια των ταβερνείων γύρω.
Καλό σου βράδυ, Λίλυ μου!

Unknown είπε...

Καλημέρα Φωτεινή

Λοιπόν κυκλοφορώντας στον Πειραιά θα συναντήσει κάποιος γλάρους πολλούς να πετάνε και να κολυμπούν, περιστέρια άπειρα, γάτες αλλά και αδέσποτους σκύλους δυστυχώς.

Τώρα αυτό που είπες για τους γλάρους δεν το είχα παρατηρήσει...Εγώ τους βλέπω να βουτούν στο λιμάνι κάθε λίγο και λιγάκι, αλλά εάν έφαγες στο Μικρολίμανο κάτι θα ξέρεις.

Φωτεινή S είπε...

Βγαίνει ο ταβερνιάρης με ένα δίσκο αποφάγια κρεατικά, τα ρίχνει στη θάλασσα και γίνεται σκοτωμός. Αρπάζουν οι γλάροι ολόκληρη μπριτζόλα στο στόμα και αφήνουν τα ψάρια αποκάτω ανέγγιχτα.
Καλή σου μέρα, Λίλυ

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημερούδια Λίλυ μου...!!!!!!

Unknown είπε...

Ωχ, θα χαλάσει η τροφική αλυσίδα!

Unknown είπε...

Ζαχαρούλα μου καλό απόγευμα να έχεις