Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30, 2010

2010 προς 2011

Τι να πω για την χρονιά που πέρασε;

Αυτό τον καιρό συνηθίζονται απολογισμοί της χρονιάς που τελειώνει, προγραμματισμοί της επόμενης...Λάθη, σωστά, καλά, καλά. Ισολογισμοί και ισοζύγια. Προσπαθώ και εγώ να σκεφτώ πως πήγε το 2010,  αν έκανα ότι είχα προγραμματίσει, τι αποκόμισα, τα λάθη μου :P, κτλ κτλ, και δεν θυμάμαι τίποτα! Τίποτα! Σαν να μην ήταν...

Μόνο το ταξίδι μας τον Ιούνιο θυμάμαι,  και λίγο τις καλοκαιρινές διακοπές. Και όλες τις χαρές που μου έδωσε η κόρη μου. Κάθε φορά που ακούω καλά λόγια στο σχολείο της, κάθε φορά που καταφέρνει κάτι και λάμπει ολόκληρη. Ειλικρινά την θαυμάζω!

Θυμάμαι και τις βραδιές μας, που μαζευόμαστε στα καναπεδάκια, εγώ με την κόρη μου στον έναν καναπέ με κουβερτούλες, ο Άλεξ στον άλλο, και κοιτάμε δήθεν τηλεόραση. Δήθεν λέω, διότι εγώ συνήθως κοιμάμαι,  και δεν έχω τελειώσει αξιοπρεπώς ούτε σειρά ούτε ταινία. Πάντα ρωτάω, Αλέξη τι έγινε;

Θυμάμαι και τα μπυρόνια με τις φίλες μου, πόσο χαρά κάνουμε όταν είναι να βρεθούμε, πόσο ανάγκη τις έχουμε αυτές τις λίγες ώρες πότε - πότε, να πούμε τα δικά μας. Είμαστε κάπως σαν το Sex and the City, μόνο που είμαστε τρεις. Δεν βρήκαμε τέταρτη που να μας κάνει. Παρεμπιπτόντως, εγώ δεν το παρακολουθώ στην τηλεόραση, οι άλλες δεν χάνουν επεισόδιο, και βρίσκουν τους συσχετισμούς με την δικιά μας κατάσταση.

Θυμάμαι και τα σπιτικά ... μπυρόνια, με την Άννα και τον Μάνο. Αυτοί όμως είναι οικογένεια. Απλά όταν έρχονται δεν πιάνουμε (όλοι) καναπέδες, αλλά καρέκλες στην τραπεζαρία. Εγώ και η Άννα. Οι δύο νεώτεροι είναι στο δωμάτιο και ο Άλεξ καναπεδάκι συνήθως, και μας παρακολουθεί από εκεί.

Θυμάμαι και τα καφεδάκια με τους γονείς μου. Πότε χαλαρά, πότε με ένταση, διότι συμφωνούμε διαφωνώντας και διαφωνούμε πάλι διαφωνώντας.

Αυτά θα πω για την χρονιά που πέρασε.

Όσο για το 2011, εύχομαι να είναι απλό, λιτό, απέριττο και χαριτωμένο. Ίσως και ευάερο και ευήλιο.  Να είμαστε υγιείς, να έχουμε τα πόδια μας στην γη και να κοιτάμε μπροστά και πάνω. Δεξιά και αριστερά δεν είναι απαραίτητο. Όσο για πίσω, όποιος κοιτάξει πίσω την έβαψε!

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Ρίκη μου καλή σου Χρονιά!

Vrakas Kostas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Καλησπέρα Κωστή μου και Χρόνια Πολλά!
Καλή Χρονιά να έχουμε, και το 2011 να φέρει στον καθένα μας ότι επιθυμεί! Και πάνω από όλα υγεία!

Ξέρεις, "φοβάμαι" ότι όσο και να γράφω εδώ, και όσο και κοντά στην πραγματικότητα να παρουσιάζομαι, δεν μπορεί ο άλλος να καταλάβει ποια είμαι. Πάντα θα βάζει τα δικά του και θα γεμίζει τα κενά. Και έτσι θα εξιδανικεύει ή θα μαυρίζει την εικόνα μου.
Γιατί τα λέω αυτά; Διότι με ενδιαφέρει να είμαι και να φαίνομαι αυτό που είμαι. Και αυτό που είμαι δεν είναι κάτι μονοδιάστατο. Εν τούτοις είμαι πολύ απλή και απλοϊκή όπως είπες, και αυτό το θεωρώ πολύ σημαντικό. Διότι μόνο αρχίζοντας από τα απλά μπορούμε να προχωρήσουμε.
Όσο για την χρονιά που πέρασε, δεν νομίζω να αναφέρθηκα σε κάτι αρνητικό με θετικό τρόπο. Όντως νιώθω ότι τα έκανα όλα σωστά. Γενικά σωστά κινούμαστε όλοι. Σπανίως κινούμαστε λάθος συνειδητά. Αν μετά μας φανερωθεί μια άλλη πλευρά των πραγμάτων, δεν σημαίνει ότι κάναμε λάθος πριν. Σημαίνει ότι κινηθήκαμε σωστά με βάση τα στοιχεία που είχαμε ως τότε. Αν έχουμε καινούργιες πληροφορίες για ένα θέμα, οφείλουμε και πάλι να πράξουμε "σωστά" σύμφωνα με αυτές. Δεν ξέρω αν είμαι σαφής... αλλά με το να λέμε έκανα λάθη, έπρεπε έτσι, έπρεπε αλλιώς, μόνο εγωισμό δείχνει, και γεμίζουμε το μυαλό μας και τους γύρω μας με αρνητισμό.

Και μην κουράζεσαι να βρεις θέμα στην ανάρτηση μου. Δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από αυτά που λέω.

Υγεία εύχομαι Κωστή μου σε όλους, και να ζούμε κάθε στιγμή μας ξυπνητοί...

Φιλάκια και μια ζεστή αγκαλιά!

δεσποιναριον είπε...

Να είναι οπως την ονειρευεσαι η καινουργια χρονια Λιλακο. Και με απροσμενες χαρές έτσι για να έχουμε στο τελος του χρόνου απολογισμούς. Μα παντα με υγεία. Για σενα και τους αγαπημενους σου. Φιλία!

δεσποιναριον είπε...

Και φιλακια, όπου θελει μου βαζει τους τόνους το κημπορντ!

Unknown είπε...

Καλώς το Δεσποινάκι!

Καλή χρονιά να έχουμε όλοι, και χαρούμενη, και με την βοήθεια του Θεού, να φτάσουμε όλους τους στόχους μας για τον καινούργιο χρόνο!

Πολλά φιλάκια!