Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Τετάρτη, Νοεμβρίου 02, 2011

Τα how to και το blogging.

Καιρό έχω να γράψω κάτι προσωπικό εδώ. Λογικό αυτό βεβαίως, διότι αφενός έχουμε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και γίνεται από εκεί η επικοινωνία, αφετέρου δεν έχω "blogoφίλους" ούτως ώστε να τους ενδιαφέρουν τα προσωπικά μου νέα  ή να αισθάνομαι εγώ την ανάγκη να γράψω κάτι. Ωστόσο, όπως θα έχουν δει οι αναγνώστες, γράφω με μεγάλη χαρά θέματα τεχνολογίας, ή ταξιδίων, όταν υπάρχουν.

Και τονίζω το όταν υπάρχουν, διότι δεν υπάρχουν πάντα αξιόλογα θέματα. Και η τεχνολογία έχει τα όρια της.  Αυτό που γίνεται στα περισσότερα blogs, που γράφουν και γράφουν και ανανεώνουν πενήντα φορές την ημέρα αναπαράγοντας σκουπίδια, δεν μου αρέσει εμένα. Καταλαβαίνω ότι είναι θέμα δημοσιότητας και οικονομικό, νιώθω και την πίεση που μπορεί να έχουν οι επαγγελματίες blogger, και ότι πρέπει να κρατηθούν στην κορυφή, δεν το παίζω υπεράνω, ωστόσο είμαι υπεράνω :P.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να γίνω επαγγελματίας blogger. Και αυτό τον καιρό διάβασα πάρα πολλά blogs τα οποία έχουν άρθρα με how to, για επαγγελματικό blogging και για πως θα βγάλετε χρήματα online, κλπ, κλπ. Παιδιά, μην γελιέστε. Είναι όλα σκουπίδια. Δεν λένε τίποτα χρήσιμο. Αναμασάνε τα ίδια και τα ίδια, χωρίς να καταλήγουν πουθενά, χωρίς να δίνουν κάτι εφαρμόσιμο. Και στο κάτω - κάτω, κάτι που ταιριάζει σε σένα, δεν ταιριάζει σε εμένα. Οπότε δεν υπάρχουν συνταγές επιτυχίας, ούτε εύκολο κέρδος στο blogging. Αν γράφεις καλά, αν έχεις ιδέες, αν αρέσει στον κόσμο θα έρχονται, θα έχεις επισκέψεις. Όταν έχεις πάρα μα πάρα πολλές επισκέψεις, μπορείς να βάλεις διαφημίσεις που επίσημα και καθαρά θα αποφέρουν κάποιο κέρδος. Εκτός αν μιλάμε για πραγματικά εύκολο κέρδος, που εκεί είναι βρώμικα λεφτά βγαλμένα από βρώμικες σελίδες. Και πάλι δεν ξέρω κατά πόσο πληρώνουν αυτά που υπόσχονται, ούτε πόσο και που μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος. Εκείνο που ξέρω είναι ότι εμένα προσωπικά αυτά με θλίβουν. 

Τώρα επανέρχομαι σε αυτό που έλεγα πριν, για τα blogs που ανανεώνονται ανά πεντάλεπτο. Και επανέρχομαι λέγοντας ότι η ποιότητα τους είναι αισχρή. Απορώ πως τα διαβάζει ο κόσμος, αναρωτιέμαι πόσα blogs μπορεί να διαβάσει ο κόσμος, διότι πλέον ο αριθμός των ειδησεογραφικών blogs έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, και σοκάρομαι διότι φαίνεται ότι ο κόσμος θέλει χαμηλή ποιότητα. Άμα δείτε στο sync.gr και με τι κριτήρια ψάχνει ο κόσμος, πέφτει κάποιος από τα σύννεφα: 

Δημοφιλείς Αναζητήσεις

  1. sex VIDEO
  2. sex
  3. PORNO
  4. Julia alexandratou
  5. zougla.gr
  6. youporn
  7. ντουβλη
  8. Κύθηρα
  9. troktiko
  10. ntouvli
  11. marianna ntouvli
  12. greek
  13. bloggers
  14. zougla
  15. greek porn

Εδώ βλέπεις τις λέξεις - κλειδιά που έχουν αναζητήσει περισσότερο οι επισκέπτες μας ανάμεσα στα Ελληνικά blogs. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται για όρους που έχουν κινήσει το ενδιαφέρον του κοινού περισσότερο, και είναι πιθανό να ενδιαφέρεσαι κι εσύ για αυτούς. (λες?)












Η αλήθεια είναι ότι αυτή η στήλη έχει παραμείνει σταθερή για αρκετό καιρό, οπότε δεν ξέρω αν εξακολουθούν να είναι αυτές οι αναζητήσεις του κόσμου, ή αν ανεβήκαμε επίπεδο. Από την άλλη, αν δεν ανανεώνεται αυτή η στήλη, αυτό αποδεικνύει την κακή ποιότητα του ίδιου του sync.gr.

Και επειδή από αλλού ξεκίνησα και αλλού βρέθηκα, ξεκίνησα για να σας πω κάτι προσωπικό, και βρεθήκαμε σχεδόν να μιλάμε για την ... Ντούβλη ;), η συνέχεια στο επόμενο post.

Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε και τα λέμε σύντομα.

PS. Κάπου διάβασα ότι καλό είναι στις αναρτήσεις μου να βάζω ps :P



Δεν υπάρχουν σχόλια: