Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Πέμπτη, Ιουλίου 26, 2012

Είναι το Ολυμπιακό Πνεύμα

"Εκτός αποστολής έθεσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την άλτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου για ένα σχόλιό της στο twitter που θεωρήθηκε ρατσιστικό. «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό» έγραψε η αθλήτρια για να ακολουθήσουν εκατοντάδες επικριτικές αναρτήσεις και επίσημες ανακοινώσεις καταδίκης από πολιτικά κόμματα. Η αθλήτρια απολογήθηκε δημόσια, η ΕΟΕ αποφάσισε να μην της επιτρέψει να αγωνιστεί γιατί οι αρχικές δηλώσεις της «αντίκεινται στα ιδεώδη και τις αξίες του Ολυμπισμού» (Τα Νέα Online)
Και τώρα που την διώξαμε από τους Ολυμπιακούς αγώνες, ξεκαθαρίσαμε την θέση μας: Σαν λαός δεν είμαστε ρατσιστές και διαφωνούμε κάθετα με τέτοιου είδους τοποθετήσεις...
Όποιος κάνει ατυχείς δηλώσεις ή έχει κάποιες προσωπικές θέσεις που μπορεί να έρχονται σε αντίθεση με αυτά που πιστεύουμε, στην καλύτερη περίπτωση, ή που "ομολογούμε" φανερά, στις περισσότερες των περιπτώσεων, αυτός πρέπει να τίθεται αμέσως εκτός ομάδας, εκτός κόμματος, εκτός οικογένειας, εκτός δόγματος, κτλ. Διότι τόσο ρατσιστές που δεν είμαστε, ώστε απορρίπτουμε όποιον δεν είναι ακριβώς όπως εμείς. Δεν δεχόμαστε ούτε καν μια άποψη, μια χαζή άποψη. Είμαστε τόσο ανοιχτοί, τόσο φιλελεύθεροι, τόσο σύμφωνοι με τα ιδεώδη και τις αξίες του Ολυμπισμού, που δεν μπορούμε να παρέχουμε καμιά προστασία, κανένα "έλεος", καμιά "συγχώρεση", σε κάποιον που κάνει "λάθη" που μπορεί να μας θίγουν. Ο αλάνθαστος πως θα δεχτεί "το λάθος"; 
Εμείς δεν είμαστε ρατσιστές, εμείς μόνο τους παλιοαραπάδες δεν γουστάρουμε, εκτός αν είναι ο Πίου, και αυτούς που διαφωνούν μαζί μας βεβαίως.
Ολυμπιακοί Αγώνες 2012: Επειδή όλα έχουν την πρώτη τους φορά

ps. Είναι υγιές να υπάρχουν όρια και όποιος τα ξεπερνάει να επαναφέρεται στην τάξη με κάποιο τρόπο, όμως πρέπει να χρησιμοποιείται ο σωστός τρόπος. Δηλαδή δεν γίνεται να "τιμωρείς" κάποιον επειδή είναι ρατσιστής, με αποκλεισμό από την ομάδα, διότι ο αποκλεισμός είναι "ρατσιστική" μέθοδος. Έτσι δεν είναι;

2 σχόλια:

George είπε...

Lily,

Ήμασταν υπερβολικοί? Ίσως, αλλά θα σου πω τη δική μου οπτική και πες μου εάν έχω δίκαιο δεδομένο ότι έχω φίλους με διαφορετική καταγωγή, θρησκεία & σεξουαλικές πεποιθήσεις.

Όταν έχεις στόχο να βαπτιστείς Ολυμπιπονίκης, όταν εκπροσωπείς μια χώρα τόσο καταβεβλημένη που όλοι περιμένουν στη γωνία το επόμενο ατόπημα της, και όταν όλα όσα έκανες για να φτάσεις στην κορυφή των αθλητών γίναν με πολύ προσωπικό κόπο αλλά και χρήματα που έρχονται από τον Ελληνικό λαό, ωφείλεις να είσαι συνετός σε κάθε σου κίνηση.

Προσωπικά νομίζω ότι δεν θα μπορούσε μετά την έκταση που έλαβε η δήλωση της, να μπει μέσα στο στάδιο και να σταθεί δίπλα σε αθλήτριες από την Αφρική, την Ασία κλπ.

Κάθε μας πράξη ή δήλωση έχει και το τίμημα της. Όπως δεν πληγώνουμε ένα παιδί, ένα γονέα, ένα φίλο και προσέχουμε τι θα πούμε και πως θα το πούμε το ίδιο ισχύει για μία χώρα. Και ειδικά αν είσαι δημόσιο πρόσωπο.

Να έχουμε μιά όμορφη Παρασκευή.
Φιλιά

Greek Resort είπε...

Όμως ζήτησε συγνώμη δημόσια. Έχουμε το δικαίωμα να καταργούμε το .." συγνώμη"χωρίς να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία; Δηλαδή η αθλήτρια θα γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος φορτωμένη με τις αμαρτίες της χώρας;