Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 21, 2014

Τα 4 βήματα για την δημιουργία αυτών που επιθυμώ

Όπως είχα πει στην προηγούμενη ανάρτηση, είμαι μια θυμωμένη. Πάνω σε αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω ότι από τότε που το ανέρτησα, ο θυμός έφυγε. Και η πικρία. Όσο και να σκαλίζω το παρελθόν σχετικά με κάποιες καταστάσεις, δεν νοιώθω τίποτα. Σχεδόν δεν θυμάμαι σε ποιες καταστάσεις αναφέρομαι. Αλλά στη παρούσα στιγμή, όταν θέλω κάτι και δεν το έχω αμέσως, με πιάνει μια στραβή, μια ανάποδη.
Οπότε με έβαλα στο σκαμνί των ατάκτων και μου είπα τα εξής:
  • Δεν μπορείς να έχεις παραπάνω από όσα μπορείς να δημιουργήσεις. Οι ικανότητες σου είναι περιορισμένες την συγκεκριμένη στιγμή, και ανάλογα με αυτές τις ικανότητες/δυνάμεις δημιουργείς. Δεν εννοώ δυνατότητες, οι δυνατότητες είναι άπειρες για τον καθένα μας. Όμως για να γίνουν οι δυνατότητες, ικανότητες, θέλει δουλειά.
  • Πρέπει να μάθεις την ταπείνωση, και αυτό συμβαίνει όταν καταλαβαίνεις ότι δεν μπορείς να έχεις όλα όσα θέλεις, τώρα.
  • Πρέπει να μάθεις την ταπείνωση και να καταλάβεις, ότι κάποιοι που έχουν αυτά που θα ήθελες και εσύ, τα έχουν επειδή έχουν περισσότερες ικανότητες. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να δείξεις σε αυτούς υποταγή, υπακοή, ούτε και θαυμασμό. Απλά αναγνώρισε την αξία τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
  • Πρέπει να κάνεις υπομονή και να τα αποκτήσεις σιγά σιγά, αν τα θέλεις πραγματικά.
Επειδή όμως όλο ρωτάω, ρωτάω και πάλι, γιατί να μην μπορώ και εγώ;
  • Κάτσε λοιπόν πάλι στο σκαμνί, γύρνα το κεφάλι σου γύρω γύρω, και δες τους άλλους. 
  • Κατάλαβε, ότι οι άλλοι έχουν κάποια πράγματα, διότι μπορούν να τα έχουν, έχουν τις ικανότητες να τα αποκτήσουν και έχουν "πληρώσει" για αυτά. 
  • Έχουν πληρώσει, όχι απαραίτητα με χρήματα, αλλά πάντως δωρεάν δεν δίνεται τίποτα. Κάπως τα έχουν εξαγοράσει. Αλλά πριν πληρώσουν για να τα αποκτήσουν, έχουν καταλάβει την αξία τους. 
  • Το λάθος σου είναι ότι  κάποια πράγματα τα θέλεις δωρεάν, σαν να σου οφείλονται. Δεν τα αξιολογείς, δεν θέλεις να κοπιάσεις για αυτά, αλλά θέλεις να τα έχεις. 
  • Εσφαλμένη πεποίθηση, που και αυτή πληρώνεται με καθυστέρηση. 
Θα σου πω περιληπτικά τα 4 βήματα για να πετύχεις κάτι που επιθυμείς.
  1. Γνώση των ικανοτήτων σου. Τι μπορείς να κάνεις για να πετύχεις ένα σκοπό, τώρα.
  2. Εξερεύνηση των δυνατοτήτων σου (σωματικών, ψυχικών, πνευματικών, ταλέντα, επιδεξιότητες, μόρφωση, ικανότητα στην επικοινωνία, και δύναμη θέλησης) και γνώση του περιβάλλοντος. Στο συγκεκριμένο περιβάλλον τι αποδίδει, και τι ανάγκες υπάρχουν, πως μπορούμε να αυξήσουμε τις ικανότητες μας και να τις διαθέσουμε στο περιβάλλον. Αλλά και συνειδητοποίηση ότι κάποια πράγματα που έχουμε σε αφθονία, ίσως το περιβάλλον μας να μην τα χρειάζεται. Επίσης γνώση της αξίας των πραγμάτων (όχι απαραίτητα χρηματική). Τι πρέπει να δώσεις για να πάρεις αυτά που θέλεις. 
  3. Συνειδητή γνώση των δικών σου αξιών. Τι αξίζει πραγματικά για εσένα προσωπικά, και τι είσαι αποφασισμένη να δώσεις για να το έχεις αυτό που θέλεις.
  4. Πίστη ότι εκεί που δεν φτάνεις εσύ, θα φτάσει ο Θεός για εσένα. Θα καλύψει τις ελλείψεις σου, και θα αυξήσει τις ικανότητες σου.
Μελέτησε καλά αυτά τα 4 βήματα, και όλα θα προχωρήσουν.
Αλλά πριν από όλα, κάνε ένα ντους με κρύο νερό για να αποκτήσεις ψυχραιμία και να ηρεμήσουν τα έντονα συναισθήματα.