Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 06, 2014

Candy Crush File: 3 Special Candies: 3 Ιδιαίτερες καραμέλες

This image is hosted on https://www.imgeater.com 
Μετά την πρώτη μου γνωριμία με το παιχνίδι, μπορώ να πω ότι το συμπάθησα αρκετά. Αν και έχω μερικές αμφιβολίες κατά πόσο το να κερδίζεις το παιχνίδι, έχει να κάνει με την ικανότητα σου σε αυτό, ή με τον παράγοντα τύχη. Πάντως πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα. Οπότε αρχίζω να γράφω κάποια βασικά, που χωρίς αυτά, σίγουρα δεν προχωράει κάποιος.
Εγώ  αυτή την στιγμή που γράφω την ανάρτηση, εχω φτάσει κάπου στο 57 επίπεδο. Δεν έχω προχωρήσει και τόσο πολύ δηλαδή, αλλά προσέχω για να μην "εθιστώ". Και ο "εθισμός" στο candy crush συνεπάγεται να αρχίσεις να πληρώνεις για να αγοράζεις διάφορα βοηθητικά. Άσε που όταν παίζω και σταματήσω, μετά όλα τα βλέπω σαν πίνακα με καραμέλες, και προσπαθώ να κάνω τριάδες. Έτσι αν δω δυο καρέκλες, την μια δίπλα στην άλλη, θα ψάχνω για την τρίτη, για να κάνω τριάδα.
Στην αρχή όλα ήταν εύκολα και μηχανικά θα έλεγα. Έπρεπε να φτάσω στο 23 επίπεδο, να κολλήσω, για να ανακαλύψω το πόσο χρήσιμες είναι οι "ιδιαίτερες καραμέλες", special candies, στο να περνάς τα επίπεδα. Χωρίς να υπάρχει έλεγχος στην δημιουργία αυτών των καραμελών, δεν προχωράει κάποιος.

Έχουμε τρία είδη ιδιαίτερων καραμελών. 

Special candies: Ιδιαίτερες γλυκά

Αυτά είναι τα εξής:

  1. color bomb (πολύχρωμη βόμβα):
    Δημιουργείται με πέντε ίδιες καραμέλες στην σειρά. Ενεργοποιείται αυτόματα όταν μετακινηθεί, και καταστρέφει όλες τις καραμέλες του πίνακα που είναι ίδιες με αυτήν την καραμέλα, στην θέση της οποίας μετακινήθηκε. Είναι η πιο σπάνια από τις ιδιαίτερες καραμέλες, αλλά και η πιο χρήσιμη.
  2. wrapped candy (διπλωμένη καραμέλα):
    Δημιουργείται από πέντε ίδιες καραμέλες, οι οποίες βρίσκονται σε σχήμα L ή T ή +. Η διπλωμένη καραμέλα, όταν ενεργοποιηθεί μέσα σε συνδυασμό τριών καραμελών, εκρήγνυται και καθαρίζει τις 8 καραμέλες που βρίσκονται γύρω της. Η διπλωμένη καραμέλα εκρήγνυται δυο φορές. Δημιουργείται πολύ εύκολα, και είναι εξαιρετικά χρήσιμη όταν πρέπει να καθαρίσουμε μια περιοχή, σοκολάτες (οι οποίες είναι πολύ  επικίνδυνες διότι αναπλάσσονται) και μαρέγκες (τα άσπρα) 
  3. stripped candy (καραμέλα ριγέ): Δημιουργείται με τέσσερις καραμέλες στην σειρά. Είναι και αυτό επίσης πολύ εύκολο στην δημιουργία του. Είναι δυο ειδών, με οριζόντιες
     ή κάθετες ρίγες
    , αναλόγως με την φορά που κινήθηκαν οι καραμέλες για να το δημιουργήσουμε. Όταν ενεργοποιηθεί, καθαρίζει μια σειρά ολόκληρη, ή μια στήλη ολόκληρη, αναλόγως με την φορά των ριγών. Οι κάθετες ρίγες καθαρίζουν στήλη, οι οριζόντιες σειρά. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο όταν έχουμε το επίπεδο με τα υλικά που πρέπει να φύγουν, ή κάποιες απομονωμένες καραμέλες, που δεν μπορούν να μπουν σε τριάδα. Πολλές φορές πρέπει να αποφασίσουμε αν θα δημιουργήσουμε διπλωμένη καραμέλα, ή καραμέλα με ρίγες, ανάλογα τι μας συμφέρει.
Κατόπιν μπορούμε να κάνουμε συνδυασμούς με ειδικές καραμέλες. Όταν βρίσκονται δυο, δίπλα - δίπλα, και τις ανταλλάξουμε, καθαρίζουμε μεγάλη περιοχή, και παίρνουμε πολλούς πόντους.