Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Σάββατο, Απριλίου 19, 2008

Να ανθίσετε εκεί που σας έχουν φυτέψει


Pink and white
Originally uploaded by Lily in B/W
Από το βιβλίο του Joel Osteen που με έχει εντυπωσιάσει, και θέλω να πιστεύω ότι με έβαλε σε μια σειρά για να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

Μια μέρα περπατούσα στο δάσος και έφτασα σ’ένα μεγάλο ξέφωτο, γεμάτο ψηλά αγριόχορτα. Όπου κι αν κοίταζα δεν έβλεπα παρά εκείνα τα άσκημα, καφέ, ξεραμένα χόρτα. Όταν όμως προχώρησα λίγο περισσότερο, πρόσεξα ένα όμορφο λουλούδι που βρισκόταν καταμεσής στα ξερόχορτα. Είχε τόσο όμορφα και ζωηρά χρώματα και, το πιο εκπληκτικό, είχε φυτρώσει ανάμεσα σε εκείνα τα άχαρα, τα κακάσχημα αγριόχορτα. Σκέφτηκα, Αυτό ακριβώς θέλει κι από μας ο Θεός, να ανθίσουμε εκεί που μας έχουν φυτέψει.
Μπορεί να ζείτε ή να δουλεύετε περιτριγυρισμένοι από αγριόχορτα. Μην αφήσετε το γεγονός αυτό να σας εμποδίσει να ανθίσετε. Να συνειδητοποιήσετε ότι το περιβάλλον σας δε σας εμποδίζει να είστε ευτυχισμένος. Μερικοί άνθρωποι αφιερώνουν όλο το χρόνο στη προσπάθεια να ξεριζώσουν τα αγριόχορτα. Στο μεταξύ, τους ξεφεύγει μεγάλο μέρος της ζωής τους. Μην στεναχωριέστε για πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Δεν μπορείτε να αλλάξετε την κυκλοφοριακή συμφόρηση το πρωί. Δεν μπορείτε να διορθώσετε τη συμπεριφορά όλων των συναδέλφων σας. Δεν μπορείτε να κάνετε όλα τα μέλη της οικογένειας σας να υπηρετούν το Θεό. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σας εμποδίσει να είστε ευτυχισμένος. Ανθίστε έτσι και αλλιώς και εστιαστείτε στα πράγματα που μπορείτε να αλλάξετε. Μπορείτε να αλλάξετε τη δική σας στάση. Μπορείτε να επιλέξετε να είστε ευτυχής εκεί που βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή.
Διατηρήστε καλή στάση και συνεχίστε να ευδοκιμείτε εκεί που βρίσκεστε. Αν πάρετε την απόφαση να μείνετε πιστός και να είστε ικανοποιημένος, στην κατάλληλη στιγμή ο Θεός θα αλλάξει τις συνθήκες. Ο Θεός θα σας βγάλει από τα ξερόχορτα και θα σας βάλει σε καλύτερο μέρος. Αν όμως αρνηθείτε να ανθίσετε εκεί που βρίσκεστε, η πρόοδος σας θα μαραθεί. Ο Θεός μας φύτεψε σε ένα σε ένα συγκεκριμένο μέρος για να προσφέρουμε πολύ καρπό. Και το σημαντικότερο δεν είναι το που βρισκόμαστε. Το σημαντικότερο είναι: Κάνουμε καλό καρπό? Κάνουμε ρα φώτα μας να λάμψουν? Δίνουμε καλό παράδειγμα? Μπορούν οι άλλοι να δουν τη χαρά του Θεού να ακτινοβολεί στη ζωή μας? Αν συνεχίσετε να ανθίζετε εκεί ακριβώς όπου βρίσκεστε, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι σύμφωνα με το τέλειο χρονοδιάγραμμα του Θεού, την κατάλληλη στιγμή ο Κύριος θα σας μεταφυτεύσει. Θα σας βάλει σε καινούργιο έδαφος όπου θα μπορείτε να προσφέρετε ακόμα περισσότερο καρπό. Αν όμως δεν είστε ευτυχισμένος εκεί όπου βρίσκεστε, ποτέ δεν θα φτάσετε εκεί που θέλετε να βρεθείτε.

3 σχόλια:

tzonakos είπε...

Καλημερα, πολυ όμορφο μπλογκάκι αλλα δεν γράφεις πολλά θέματα.
Ειχες χάσει το password ?
Χαχα, καλως σε βρήκα.

Unknown είπε...

Καλώς σε βρήκα Τζονάκο μου. Θα γράψω και περισσότερα θέματα.
Χαχαχα, δεν είχα χάσει το password, έγραφα και αλλού, αλλά τώρα λέω να επιδοθώ στο blogspot.

tzonakos είπε...

Να το κάνεις και θα τα λέμε.
Και εγω έχασα χρόνο γράφοντας αλλού. Αξίζει όμως να το κάνεις στο μπλόγκ γιατι εδω έχουν αξία τα προσωπικά σου γραπτά και εκτιμούνται ανάλογα και καλύτερα.
Ωστόσο στο μπλόγκ εκτίθεται κανεις περισσότερο. Και πάλι αξίζει όμως.
Καλή συνέχεια.