Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Κυριακή, Ιουνίου 08, 2008

Πρωινό ξύπνημα με πουλιά, γατιά, σκυλιά...

Δεν έχω ύπνο σήμερα, ξύπνησα από τις 4:30, και περιφέρομαι Ίσως φταίει βέβαια και το ότι κάθισα να δω μια ταινία το βράδυ και με πήρε ο ύπνος στον καναπέ, οπότε μάλλον χόρτασα ύπνο.
Τώρα έφτιαξα καφεδάκι, έχω και μια πείνα τρελή... Θα φάω το γιαούρτι μου με τα φιτνες σε λιγάκι. Είναι ωραία όμως αυτή η ώρα, έχει ησυχία, και ακούγονται μόνο διάφοροι ήχοι από ...πουλερικά τριγύρω..Άλλα είναι σε κλουβιά, άλλα είναι ελεύθερα. Είναι απίστευτο πόσα πουλιά έχει στον Πειραιά. Υπερισχύουν τα περιστέρια και οι ...γλάροι. Επίσης έχει και πολλά γατόσκυλα.
Ένας αδέσποτος σκύλος, όχι γάτος, κυνήγησε την Ερριέττα προχτές, καθώς πήγαινε στο σχολείο της να γράψει εξετάσεις. Εκείνη τρομοκρατήθηκε και έβαλε την τσάντα της μπροστά για να προφυλαχτεί και ο σκύλος πήρε την τσάντα και την τράβηξε. Απ' ότι έμαθε μετά η Ερριέττα, ο συγκεκριμένος σκύλος αρέσκεται στις γυναικείες τσάντες. Είχε
σκίσει και την τσάντα μιας κυρίας που δουλεύει στο σχολείο της Ερριέττας. Αναρωτιέμαι, υπάρχει εταιρία προστασίας ζώων? Κανένας "μπόγιας", κάτι? Σαφώς είμαι κατά της θανάτωσης των ζώων, γιατί εκεί θα καταλήξουν, αλλά και αυτό το κακό, να κινδυνεύεις να κυκλοφορήσεις στο Πασαλιμάνι δεν μου φαίνεται να είναι χαρακτηριστικό πολιτισμένης πόλης. Και μια και μιλάμε για αδέσποτα...Δυστυχώς στον Πειραιά έχει και πολλούς αδέσποτους ανθρώπους. Έχουμε γεμίσει άστεγους, που κοιμούνται στο πεζοδρόμιο, στο Πασαλιμάνι κυρίως. Ουφ, δεν μπορώ συγχύζομαι... Ένα σωρό προβλήματα...Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί να τα λύσει, αλλά μάλλον κανείς δεν ασχολείται με τίποτα...ή ασχολείται με άσχετα...Ή ασχολούνται και αυτοί που ασχολούνται δεν "είναι αποτελεσματικοί".
Ο Λαζόπουλος έχει πει ποιος χαρακτηρισμός, ποιο "όνομα", έχει αντικατασταθεί με το "δεν είναι αποτελεσματικός". Και δυστυχώς έχει γεμίσει ο τόπος "μη αποτελεσματικούς"...

Αναρωτιέμαι, κολλάει η μλκια?

24 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Καλημέρα.
Μπορείς να απολαύσεις την γεμάτη μέρα ή απλώς να ρίξεις έναν ύπνο μεσημεριάτικο που θα τον ευχαριστηθείς εξίσου! Όλα είναι θέμα επιλογής.
Για τα σκυλιά τώρα, υπάρχει λύση, αλλά δε θυμάμαι το τηλέφωνο. Πάντως ο δήμος τα μαζεύει.

Αστερόεσσα είπε...

Eπί δημαρχίας Αγραπίδη υπήρχε κάποια στοιχειώδης μέριμνα για τα αδέσποτα στον Πειραιά.
Απ' όσο όμως ξέρω υπάρχουν κάποιες ατομικές πρωτοβουλίες από εθελοντικές ομάδες που ασχολούνται με τα αδέσποτα, τα ταΐζουν και τα πηγαίνουν στον κτηνίατρο για εμβολιασμούς. Τα περισσότερα είναι σκυλιά "γνωστά", έχουν όνομα και είναι φιλικά. Για ψάξε το λίγο το θέμα.

tzonakos είπε...

Ξημέρωμα στο Πασαλιμάνι εχω κάνει αμέτρητες φορές και πάντα ηταν όμορφα.
Πολλά σκυλιά θυμάμαι κάποτε ειχε.
Οποτε ξυπνάω τόσο πρωί, απολαμβάνω καφεδάκι και ησυχία !
Μου εχει λείψει αυτό.

Dimitra Andritsiou είπε...

Αν κολλάει, λέει...
Όσο για τα αδέσποτα, σίγουρα υπάρχουν κάποιες εθελοντικές ομάδες που φροντίζουν.

Ωραία πάντως δεν είναι να ξυπνάς νωρίς; Εγώ λατρεύω αυτές τις ώρες! Όταν η πόλη ακόμη κοιμάται, φαντάζομαι πόσο πιο όμορφα θα είναι κοντά στη θάλασσα. Αλήθεια, έχεις καθόλου θέα στη θάλασσα;;

Unknown είπε...

Στην Κύπρο δεν έχει ούτε ένα σκύλο αδέσποτο, ούτε έναν! Και όποιος έχει σκύλο τον δηλώνει...Και αυτό δεν είναι εθελοντικά, είναι από την κυβέρνηση και υποχρεωτικά...Αυτοί (που έχουν περάσει και τόσες συμφορές) πως μπορούν και οργανώνουν ένα δυό πράμματα, και εμείς δεν μπορούμε?
Δεν τίθεται θέμα αν τα σκυλιά είναι φιλικά. Σαφώς, οι σκύλοι είναι κοινωνικότατοι και φίλοι. Επιτρέπεται όμως να ζουν έτσι? Τι τρώνε, που πάνε για τουαλέτα, εμβόλια έχουν κάνει? Είναι ωραίο να κυκλοφορούν άρρωστα και εξαθλιωμένα?
Τι πάει να πει εθελοντικές οργανώσεις? Γνωστό βέβαια...Αν θέλουμε επίπεδο ζωής, μόνοι μας πρέπει να το κτίσουμε...Δεν πρέπει να περιμένουμε τίποτα από κανέναν. Τέλος πάντων, τι να πω...

Unknown είπε...

@Kitsosmitsos: Τα έκανα όλα. Και απόλαυσα την μέρα, και κοιμήθηκα το μεσημέρι ;)
@αστερόεσσα: δεν ξέρω τι γινόταν επί Αγραπίδη, έλειπα. Πάντως τώρα δεν βλέπω να γίνεται τίποτα. Κάτι πλάκες βάλανε στο πεζοδρόμιο, που βρόμισαν την άλλη μέρα και έκτοτε είναι βρόμικες, χαχαχα!

Unknown είπε...

@Tzonakos:Τέλεια είναι το πρωί. Έχω μια επιθυμία να πηγαίνω πρωί - πρωί, κατά τις 5, 5:30 για περπάτημα, αλλά δεν τα έχω καταφέρει. Ξέρεις, σκέφτομαι να περπατάω στο πασαλιμάνι, να βλέπω την πρωινή θάλασσα, τις ψαρόβαρκες να πηγαινοέρχονται, ναι έχουμε ακόμα ψαρόβαρκες, και τον ήλιο να ανατέλει...
@Δήμητρα: οι καλύτερες ώρες της μέρες είναι οι πρωινές. Κερδίζεις χρόνο. Θέα στη θάλασσα δεν έχω, δλδ αν στραβολαιμιάσω την βλέπω, :P, γι αυτό και θα ήθελα να πηγαίνω περίπατο εκείνη την ώρα.

Maria Tzirita είπε...

Γειά σου Λίλυ μου. Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι η πραγματική ένδειξη πολιτισμού και ανθρωπιάς. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Κι είναι ένα τεράστιο θέμα αυτό που άνοιξες που δεν εξαντλείται εδώ "στο πόδι". Ας μείνω στο ευχάριστο και ζηλευτό σου πρωινό ξύπνημα... Φιλάκια πολλά!

Unknown είπε...

Μαράκι μου, εγώ σκέψεις κάνω...Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να εξαντλήσουμε κανένα θέμα εδώ, ή να βρούμε λύσεις...Μακάρι να μπορούσαμε!
Παρόλα αυτά, μια σκέψη ο ένας, μια σκέψη ο άλλος, κάτι από δω, κάτι απο κει...ε κάτι θα γίνει...χαχαχαχα!

faraona είπε...

Λιλη μου μη μου συγχιζεσαι...υπαρχουν και πολυ χειροτερα...πολυυυυ!

την καλησπερα μου.

"ζαχαρούλα.." είπε...

για το Πασαλιμάνι δεν ξέρω... αλλά αντολή έχω δει πολλές φορές συντροφιά με τον ελληνικό μου, στο εξοχικό μου... δίπλα στην θάλασσα!!!

φιλάκια!!!!

Unknown είπε...

Καλημερούδια κορίτσια @faraona και @ζαχαρούλα...
Εφόσον μπορούμε και χαιρόμαστε τις ανατολές και τις δύσεις του ήλιου τα πράγματα είναι μια χαρά :D!
Πάντα θα υπάρχουν και τα κακά και τα χειρότερα, αλλά και το να συγχυζόμαστε και να νευριάζουμε και τα θέλουμε όλα καλά νομίζω είναι φυσιολογικό και θεμιτό!
Πολλά πολλά φιλιά και να περνάμε όμορφα!

Ανώνυμος είπε...

Πω πω... Χαρά στο κουράγιο σου να ξυπνήσεις τόσο νωρίς! Τι να πω κι εγώ που κάθε μέρα με ξυπνάει το νιαούρισμα του γατιού του γείτονα; Θέλει να φάει το ζωντανό, αλλά δεν του δίνουν σημασία. Και η φωνή του έχει καταφέρει, πλέον, να ξεπερνά ακόμη και τα διπλά τζάμια!

Marios είπε...

Καλημέρα.
Έχω βαρεθεί να βλέπω πατημένα ζώα στους δρόμους της Αττικής.
Εάν φρόντιζαν οι Δήμοι για τα αδέσποτα δεν θα είχε κανένας πρόβλημα.
Ουτε εμείς που τα αγαπάμε ούτε οι άλλοι.

Unknown είπε...

θείε Σκρουτζ, τι γάτος είναι αυτός? Μήπως είναι τίγρης :P? Περνάει τα διπλά τζάμια η φωνή του...Καλά τα αφεντικά του δεν τα ενοχλεί?

Unknown είπε...

Άστα βρε Μάριε με τα πατημένα! Αυτό λέω και εγώ, λίγο παραπάνω προσοχή σε ορισμένα θέματα χρειάζεται, και λίγη ευαισθησία! Βέβαια, τα γατιά είναι δύσκολο να τα ...συμμαζέψεις, αλλά τα σκυλιά μπορείς... Και τα γατιά γίνεται, αλλά είναι πιο δύσκολο, λόγω της φύσης τους...

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ είπε...

Ωστε ο Φασούλας δεν κάνει.."τάπες"σε σκύλους εκεί στον Πειραιά ε;
Πάντως και σε άλλες πιο high(λέμε τώρα)περιοχές σαν αυτή που μένω εδώ στα βόρεια προάστια τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.Πριν 1 χρόνο περίπου και ενώ οδηγούσα μηχανή και σταμάτησα σε ένα stop με κυνήγησε ένα σκυλί και έφαγε ένα μικρό κομμάτι απο το τζήν και την δεξιά μου γάμπα..

Unknown είπε...

@Νικος: σε δάγκωσε? Πωπω! Φαντάζομαι πόσο θα τρόμαξες!
Να σου πω, πήγα να μπω σε κάποιο blog σου και δεν μπορώ, λέει θέλει πρόσκληση! Αν θέλεις στείλε μου email να μπορώ να μπαίνω.
Thanks για την επίσκεψη και καλή σου μέρα!

Dee Dee είπε...

Καλημερα

πρωτη φορα ερχομαι στο σπιτικο σου.....νομιζω :)

Με τα αδεσποτα εχω τρελλη αδυναμια. Θα επρεπε να υπαρχει οργανωση, συμφωνω. Αφου δεν υπαρχει ομως, ας κανουμε κατι εμεις.
Όπως είπε κάποτε ο Γκάντι, ο πολιτισμός μιας κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο που αυτή συμπεριφέρεται στα ζώα της.

Ψαξε για τις φιλοζωικες οργανωσεις της περιοχης σου (δυστυχως μονο εθελοντικες υπαρχουν !!!!) και ενημερωσε τους για το προβλημα με το συγκεκριμενο σκυλο. Τα περισσοτερα αδεσποτα ειναι ακακα, δεν ορμανε σε κανεναν χωρις λογο. Αν αυτο εχει μανια με τις τσαντες ειναι επειδη καποια "καλη" κυρια μαλλον το χτυπησε με την τσαντα της! Αν το δεις λιγο πιο συμπαθητικα μπορεις να βοηθησεις κι εσυ :)

Δες αυτη τη σελιδα http://www.stray.gr/ κι επικοινωνησε μαζι τους για το θεμα οταν εχεις χρονο .

Ελπιζω να σε βοηθησα.

Καλημερα :)

Marios είπε...

http://www.himaira.gr/
Είναι Site για φιλόζωους.

Unknown είπε...

Παιδιά το θέμα δεν είναι αν ορμάνε ή όχι. Το θέμα είναι ότι και τα άκακα ζώα αρρωσταίνουν, πεινάνε, κτλ κτλ. Και ούτε λέω όχι στον εθελοντισμό, ίσα, ίσα. Σε κάποια ανάρτηση συζητούσαμε αυτό: ότι ΠΡΕΠΕΙ να ασχολούμαστε με τους άλλους, και να πέρνουμε τα πράγματα στα χέρια μας, παρά απλά να "γκρινιάζουμε" για τα προβλήματα. Αλλά θα μου άρεσε να υπάρχει αποτέλεσμα, και απο τις εθελοντικές οργανώσεις. Γιατί αφού υπάρχουν οι φιλοζωικές κτλ, ακόμα βλέπουμε εξαθλιωμένα και πατημένα ζώα στο δρόμο?

Στέλιος είπε...

Καλημέρα! Δεν χάθηκα καλή μου, αλλά πρέπει λίγο να προχωρήσω και με το ταξιδιωτικό μου μπλογκ, το www.eistinpolin.wordpress.com, οπότε είπα να κάνω μία... αγρανάπαυση! Πώς πάνε οι γάτες?

Unknown είπε...

Καλώς το Στελούκο! Ανησύχησα, τι να κάνουμε? ΟΚ, αφού είναι για καλό σκοπό, δεν πειράζει ;). Θα έρθω απο κει να τα πούμε...Όσο για τις γάτες, οι γάτες δεν υπάρχουν πια, τις πάτησε το τρένο :P.
Φιλιάαααα!

Ανώνυμος είπε...

Λίλυ, έχω την εντύπωση ότι τα αφεντικά του υποφέρουν από κώφωση... Δεν εξηγείται διαφορετικά! Ή, απλώς, πέφτουν και ξεραίνονται σαν τα βόδια (ναι, υπάρχει τρομερή αλληλεγγύη στη γειτονιά μου!!!).