Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Κυριακή, Απριλίου 12, 2009

Περαία μου...

Ο χρόνος είναι δεδομένος και απόλυτος και για όλους ο ίδιος!!! Εννοώ παγκοσμίως, μια γήινη μέρα έχει ακριβώς ίδιες σε χρονική διάρκεια 24 ώρες!!!

Όμως για τον καθένα ο χρόνος είναι σχετικός. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι 2 εβδομάδες, που κάποιος έχει να … κάνει ανάρτηση, μπορεί να περάσουν σαν μια ώρα, όταν το άτομο βρίσκεται σε μια ευχάριστη και τακτοποιημένη ρουτίνα, ενώ ας πούμε 48 ώρες, να τις νοιώσει σαν αιώνα όταν ζει κάτι καινούργιο, όταν ζει κάτι έντονο σε αισθήσεις και σε συναίσθημα!!!

Μια τακτοποιημένη ζωή είναι αυτό που θέλουν οι περισσότεροι, οι περισσότεροι συνηθισμένοι άνθρωποι εννοώ. Επιζητούν την τάξη μέσα στη μέρα τους, οπότε προσπαθούν να οργανώσουν – κατατάξουν τις δραστηριότητες τους σε υποχρεώσεις και σε ψυχαγωγία, ώστε οι απόλυτες 24 ώρες να επαρκούν για όλα, να ρυθμίσουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό ώστε να «βγαίνουν» οικονομικά, επίσης φροντίζουν να προνοήσουν για κάποιες έκτακτες καταστάσεις, έτσι ώστε να μην βρεθούν προ – απροόπτου.

Και ενώ όλο τούτο φαίνεται «βαρετό» και «κατεστημένο» από την μια μεριά, τελικά δεν είναι καθόλου εύκολο να το πετύχει κάποιος, ιδίως αν ζει στην Ελλάδα, που όλα ρέπουν προς το…χάος και την … αναρχία!!!

Και όποιος πιστεύει ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία, μπορεί να έχει και δίκιο, δεν ξέρω, εγώ πάντως αν δεν δω την ληξιαρχική της πράξη γεννήσεως δεν θα πειστώ, μεγαλώνοντας το κοριτσάκι έγινε Αναρχία, οπότε τώρα ο καθένας μας πρέπει να φυλάει τα νώτα του, γιατί αν αφεθεί, τα πράγματα θα πάρουν εντελώς άλλη τροπή από αυτή που περιμένει!!!

Και ευτυχώς!!! Ευτυχώς γιατί υπάρχουν απρόβλεπτες και ευτυχισμένες «τροπές» και «ανατροπές» μέσα στην με πολύ πόνο και κόπο εφαρμοσμένη ρουτίνα κάποιου!!! Ο οποίος μπορεί να είναι ένας «απλός» όπως είπαμε άνθρωπος ή ανθρωπίνα, που φροντίζει να βρει το απαραίτητο δίωρο μέσα στην μέρα για να ανανεώσει το blog του/της, να γράψει ένα, δυο, τρία ή μια, δυο, τρεις εκατοντάδες σχόλια ανάλογα, και ξαφνικά αρχίζει να παίρνει … mails!!!

Mails πολύ προσωπικά και ιδιαίτερα, όχι σαν αυτά που αναφέρει πολύ πετυχημένα η Ελένη Δαφνίδη στην ανάρτηση της, αυτού του τύπου τα mails έχουν συνδεθεί με το dustbin προ καιρού!!!

Mails από άτομο κανονικό, σεβαστό και πετυχημένο!!!

Τι γίνεται τότε; Πως αντιδρά ένας «κανονικός» άνθρωπος που φροντίζει να κρατήσει την πολυπόθητη ρουτίνα του όταν κάτι τον «ξαφνιάσει» ευχάριστα;

Και επειδή θα μου βγει μεγάλη η ανάρτηση και επιπλέον μετά δεν θα έχω τι να γράψω, κατά το πρότυπο του Κωστή μου, η συνέχεια στο επόμενο…

(ΥΓ. Το Πάσχα θα το περάσω οικογενειακά στον Πειραιά, και αφιερώνω στο «χωριό» μου το τραγουδάκι. Το βίντεο κλιπ έχει γυριστεί στη γειτονιά μου, και μάλιστα φαίνεται και το σπίτι που έμενα μέχρι εφτά χρονών!!!)


15 σχόλια:

Theodora Papapanagiotou είπε...

Πρώτον εγώ ξανα ξεροβήχω τώρα...
Δεύτερον χαθήκαμε πάλι
Τρίτον καλά να περνάς!!!

δεσποιναριον είπε...

Λιλακο, μπουρ μπουρ μπουρ με τα μεηλς ξεχασες να κανεις αναρτηση ε; Ελα σε πειραζω, Ο χρονος του καθενος μας πρεπει να καταναλωνεται σε πραγματα που μας ευχαριστουν (και κυριως ο ελευθερος χρονος) Ευχομαι κι εγω να περνας ομορφα και καλο Πασχα.

Vrakas Kostas είπε...

Καλησπερουδια στο κοριτσι...
Αρχιζω με κατι μπαναλ...
Εκανες αναρτηση..αρα ζεις;)
"Ζεις" ομως... οπως φαινεται!!!
Και αυτο ειναι καλο!!!
Βασικα,εχω προβλημα να σου αφησω σχολιο...
Εχω συνηθισει βλεπεις..στα Mails;)
Αν και δεν ειμαι..κανονικο,σεβαστο και..πετυχημενο ατομο:(
Ομως,κατι λιγο.. θα σχολιασω!
Κατ αρχας,γνωρισα απο σενα την Ελενη και την συμπαθησα πολυ,γιατι γραφει υπεροχα.Αυτα τα Mails,τα..στελνω κι εγω!!!
Καποια αλλα ομως,απο σοβαρα και πετυχημενα ατομα,(κατα την την δικη σου παντα ορολογια)..τους δινω μεγαλη σημασια!
Οχι γιατι απαραιτητα με βγαζουν απο καποια ρουτινα..η; με αποπροσανατολιζουν,Αλλα γιατι με κανουν πιθανον να σκεφτω ορισμενα πραγματα διαφορετικα!
Και γιατι οχι;...
Οπως γραφω και στις αναρτησεις μου που κανεις αναφορα..(φιλακι..)..τα "ζω" κιολας!
Και αυτο γιατι...η ρουτινα,δεν ηταν ποτε για μενα ..πολυποθητη!!!
Αυτος ..ο τονισμος..και διαχωρισμος για τον ανθρωπο και ..την ανθρωπινα;..ειναι σιγουρα κατι που εχει για σενα σιγουρα καποια σημασια.Οσο ..Κινεζικο και αν μου φαινεται!
Δεν θα απορησω,αν σου απαντησει ο.. καθε π......!
Και για να τελειωσω με το σχολιασμο μου,εχω να πω,πως εγω ειμαι παντα πιο σιγουρος για τις επιλογες μου,και δεν τις εκθετω ευκολα για μπλογκοσχολιασμο!
Οσο αυτο αφορα την αιτια για μια αναρτηση!
Αυτα εχω να σου πω σε πρωτη φαση κοριτσι μου!
Μια τεραστια αγκαλια,και φιλακια πολλα!!!
Να φτασουν μεχρι την αλλη εβδομαδα,που θα κατεβω στον Πειραια,για να κανουμε μαζι Πασχα!!!
Υγ..Μουατςςςς!!!

Maria Tzirita είπε...

Ό,τι και να κάνεις, όπου και να είσαι, να περάσεις όμορφα με πολύ πολύ αγάπη, γαλήνη και κατάνυξη μέσα στην ψυχή σου Λίλυ μου. Καλό Πάσχα κορίτσι μου, φιλιά πολλά!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Ντοράκι μου!!!

Κρύωσες εσύ, κρύωσες! Να προσέχεις ;)

Εμ βέβαια, γυρνάς από δώ και από κει, εξαφανίζεσαι, κρυώνεις, και μετά έρχεσαι και ... ξεροβήχεις!!!

Και εσύ να περνάς όμορφα εύχομαι!!!

Unknown είπε...

Χεχεχε, Δεσποινάκι μου!!! Ναι, ναι, μου διέφυγε εντελώς να κάνω ανάρτηση ;)

Από ότι βλέπω και εσύ καλά περνάς!!! Όλου του κόσμου τα καλά παρελαύνουν από το blog σου!!!
Πάντα έτσι να είσαι!!!

Unknown είπε...

Καλώς τον Κωστή μου!!!

Και αρχίζω από το τέλος!!! Έχω στρώσει ένα κόκκινο χαλί και σε περιμένω στον Πειραιά, χεχε!!! Και θα δώσουμε και φιλάκια στην Ανάσταση, κατά το έθιμο :)

Και προχωράμε!!! Δεν κατάλαβα να εξέθεσα εγώ καμιά επιλογή σε μπλογκοσχολιασμό. Αυτό έλειπε. Και εγώ σίγουρη είμαι για τις επιλογές μου. Θα ρωτήσω κιόλας; Δεν νομίζω!!!

Τώρα για την ... ανθρωπίνα. Είναι σχήμα λόγου. Γιατί όλοι παίρνουν mail γυναίκες – άντρες. Αλλά επειδή είπα "απλός άνθρωπος", και νομίζω ότι παραπέμπει σε κάποιον αρσενικού γένους, κατά την γνώμη μου πάντα, προσπάθησα να διευκρινίσω ότι μπορεί να είναι και θηλυκού.
Δεν έχει κανένα άλλο νόημα, και γιατί να μου απαντήσει ο κάθε π.....; Θα αναγνωρίσει τον εαυτό του στην...ανθρωπίνα; Ας το κάνει, και τι με νοιάζει. Λες να έρθει με φούστα-μπλούζα-γόβα και να πει "αχ καλέ, εμένα φωτογραφίζεις, εγώ περιμένω mail από τον καλό μου, που έχει κιόλας και ενισχυμένο τριαντάποντο, αλλά που τέτοια τύχη..."

Τώρα όσον αφορά στα mails, τα καλά και τα ωραία. Αυτά είναι Θεού δώρο και δεν είναι distraction από τα προβλήματα. Αυτά σε βοηθούν να λύσεις προβλήματα και να περάσεις πιο όμορφα την κανονική σου ζωή, όπως λες και εσύ. Απλά, ένας μέσος «λογικός» άνθρωπος μπορεί στην αρχή να θεωρήσει κάποια τέτοια mails σαν αποπροσανατολισμό, έστω και ευχάριστο, και να μην δώσει την απαιτούμενη προσοχή, έστω και αν προέρχονται από «κανονικό» αποστολέα.
Αλλά αυτό θα ήθελα να το εξηγήσω ποιο καλά στην συνέχεια που είπα ότι θα έχει η ανάρτηση.
Από εκεί και πέρα, η ερώτηση του τέλους δεν θέλει απάντηση!!! Εγώ ρωτάω και απαντάω μόνη μου, δεν χρειάζομαι κανέναν να μου λύσει τις απορίες!!!

Αυτά τα λίγα.
Πολλά - πολλά φιλάκια!!!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Μαράκι μου!!!

Και εσύ το ίδιο κούκλα μου. Να περάσεις όμορφα, πολύ πολύ όμορφα αυτές τις μέρες!!!

Πολλά φιλάκια!

Vrakas Kostas είπε...

Καλησπερουδια στην Lily μου...
Μετα απο τοσες επεξηγησεις και εξηγησεις που διαβασα για το σχολιο μου,ειμαι σιγουροας πλεον.
Δεν πηγαν χαμενα τα Mails που ..σου εστελνα!!!
Τελεια!!!
Δεν ανησυχω πια!!!
Στο μονο που εχω αμφιβολια,ειναι αν ερθεις αυριο τα μεσανυχτα σχεδον,να με παραλαβεις απο το αεροδρομιο!
Φοβαμαι μην σε παρει ο..υπνος διοτι;)
Πολλα φιλακια αναμονης!!!

Υγ..Και ασε το κοκκινο χαλι κατα μερος σε παρακαλω.
Δεν θελω να το μαθει ολη
..η μπλογκοελλαδα!!!

Unknown είπε...

Καλησπερούδια Κωστή μου...

Να σου πω...
Αν ξεκινήσω εγκαίρως, πριν κάτσω στον καναπέ, μπορεί και να έρθω να σε παραλάβω ;)Αλλιώς δεν ξέρω, χεχε!!!

Εντελώς μεταξύ μας όμως όλα αυτά, μυστικό...Κανείς δεν το ξέρει...ότι έρχεσαι Ελλάδα!!!
Και το χαλάκι θα το μαζέψω, μην σκοντάψουμε επάνω!

Πολλά πολλά φιλάκια!

Eleni Dafnidi είπε...

Λίλυ μου,

Εύχομαι να πέρασες υπέροχα και ο χρόνος που είναι έννοια υποκειμενική να κύλησε για σένα αργά και απολαυστικά. (Αργά και απολαυστικά. Ωραία ακούγεται αυτό.)

Και για να καταπιαστώ και με τη Δημοκρατία, (έτσι επειδή ανοίγεις πολλά «μέτωπα»), να σου πω ότι συμφωνώ μαζί σου. Γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά κατά τα φαινόμενα… είχε κακούς γονείς. Παραστράτησε κι αυτή. (Κι άντε να την μαζέψουμε τώρα. Δύσκολο παιδί… δύσκολο.)

Ζήτημα τρίτο: Τα μυστηριώδη σου mails. Κρυμμένα πίσω από μία ομίχλη την οποία ίσως εσκεμμένα αλλά ίσως και ασυνείδητα μας δημιουργείς… (Κοριοί περιέργειας με κατακλύζουν, το ομολογώ.) Μα απολαμβάνω αυτό που μπορώ: Το πόσο σε έχουν συνεπάρει.
Θα τολμούσα να πω ότι διακρίνω ακόμη και ένα ερωτισμό πίσω απ’ όλη αυτή την ιστορία των μυστηριωδών κειμένων. (Προσοχή: Όχι τον ερωτισμό με την ρηχή και παραστρατημένη έννοια την οποία ρηχοί άνθρωποι του έχουν προσδώσει. Έτσι για να μην παρεξηγηθώ. Ναι…, διότι ο ερωτισμός πάει…, παραστράτησε κι αυτός. Ήταν να μην το πιάσουν στο στόμα τους λάθος άνθρωποι.) Ερωτισμός, με την έννοια του μυστηρίου και της αναζήτησης. (Μα γιατί άραγε κάθομαι στις δώδεκα το μεσημέρι και προσπαθώ να στο αναλύσω. Αφού κατάλαβες απ’ την πρώτη αράδα τι θέλω να πω!)

Να ευχηθώ κι άλλα τέτοια mails; Ω ναι…, θα το ευχηθώ! Με αυτά η διάθεση σου φοράει τα γιορτινά της και μου αρέσει πολύ να σε διαβάζω έτσι.

Eleni Dafnidi είπε...

Φιλιά σου έστειλα;
Όχι δεν σου έστειλα.

Φιλιά πολλά τότε!!!

(Έτσι για να μην ξεχνάμε και τα "μπανάλ" που λεει κι ο Κωστής.)

KitsosMitsos είπε...

Χωρίς τροπές και ανατροπές μήπως θα ήταν πολύ βαρετή η ζωή μας; Είναι το αλατοπίπερο, που λένε...
Φιλιά

Unknown είπε...

Καλημέρα Ελένη μου και Χριστός Ανέστη!!!

"Αργά και απολαυστικά" πέρασε αντικειμενικά και αυτό το Πάσχα, και μου αρέσει πάρα πολύ έτσι που το έθεσες!!!

Αντικειμενικά λέω, πέρασε, γιατί υποκειμενικά μπορούμε όλοι να έχουμε κάθε μέρα Πάσχα και κάθε μέρα να γιορτάζουμε την Ανάσταση, όχι με αρνιά και μαγειρίτσες, βεβαίως-βεβαίως, αλλά στην ψυχή μας μέσα, με συναισθήματα και σκέψεις που να μας ανεβάζουν στα ουράνια!!!

Και επίσης μπορούν όλοι; να ζουν «ερωτικά» την κάθε στιγμή, με τον τρόπο που εννοείς, και που κατάλαβα τι θέλεις να πεις, και ποτέ δεν συνδέω αυτό το «ερωτικά» με οτιδήποτε φτηνό, ρηχό ή παραστρατημένο!!! (Το ερωτηματικό στο όλοι δεν είναι τυχαίο, διότι δεν είμαι σίγουρη αν η «ικανότητα» να βιώνεις τον έρωτα σαν πνευματική κατάσταση, σαν μυστήριο, σαν αναζήτηση, υπάρχει σε όλους. Μου αρκεί όμως το ότι σίγουρα κάποιοι έχουν αυτή την ικανότητα και μπορώ να επικοινωνήσω σε αυτό το επίπεδο.)

Θα σου στείλω και εγώ τα φιλιά μου, και εύχομαι να είσαι πάντα καλά και περνάς υπέροχα.

Unknown είπε...

Καλημέρα Κίτσο και Χριστός Ανέστη!

Ανατροπές σε αυτό ζει, σε αυτό που περιμένει κάποιος να συμβεί, ή αλλιώς «αλατοπίπερο». Πόσοι όμως ξέρουν να «αλατοπιπερώνουν» σωστά το φαγητό τους;

Να σαι καλά και να περνάς όμορφα.