Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Κυριακή, Νοεμβρίου 01, 2009

Η μετάβαση


Μπήκε ο Νοέμβρης...
Κάπως νεκρός μήνας, δεν είναι φθινόπωρο, δεν είναι χειμώνας, δεν έχει τρανταχτές γιορτές, σαν να μην έχει και τίποτα ιδιαίτερο, (παρόλο που για μένα είναι ιδιαίτερος, μια και γνώρισα τον Άλεξ, Νοέμβρη του 1988) βρίσκεις όμως φτηνά εισιτήρια για το εξωτερικό, προσφορές σε ...καλοκαιρινά resort, και δεν βρίσκεις απολύτως τίποτα στη Σωτήρος!
Ο Άλεξ μου έφερε μια καινούργια μηχανούλα γιατί γκρίνιαζα ότι η olympus δεν χωράει στην τσάντα μου, και βγήκα εχτές στην Σωτήρος να την εγκαινιάσω και να πάρω φωτογραφία τις βιτρίνες. Όμως δεν βρήκα κάτι αξιόλογο. Όλες μέσα στην γκριζάδα και στην μαυρίλα. Μάλλον με άκουσαν με τα "βασικά" που έλεγα, απογοητεύτηκαν ότι δεν θα πήγαινα να ψωνίσω ;) και έφτιαξαν βιτρίνες με τα ... χτεσινά υπολείμματα.

Σε μερικές βιτρίνες μάλιστα, είχαν ξεχάσει να ντύσουν τις κούκλες. Δηλαδή ήταν ντυμένες μόνο με τα ... βασικά. Τέτοια επιρροή που τους άσκησα, δεν το περίμενα με τίποτα.
Το βράδυ πήγαμε μέχρι το kitchen, για να δούμε πως βγάζει η μηχανή τις σκοτεινές φωτογραφίες. Όπως αναμενόταν, είναι αρκετά κουνημένες.

Γενικά αυτές οι βραδυνές φωτογραφίες, ειδικά με τις μικρές μηχανές, θέλουν οπωσδήποτε τρίποδο. Όμως έτσι χάνει κάποιος το αυθόρμητο της υπόθεσης. Και για φαντάσου να μπαίνεις στα μαγαζιά κουβαλώντας ένα τριποδάκι!
Οι σημερινές όμως φωτογραφίες νομίζω ότι είναι καλύτερες. Και φαίνεται καθαρά αυτό που είναι να φανεί.

Ότι μπήκε ο Νοέμβρης, που μπορεί να μην είναι ούτε φθινόπωρο, ούτε χειμώνας, ούτε τίποτα το ιδιαίτερο, όμως οι αλλαγές στην ατμόσφαιρα είναι εμφανείς, το κρύο αισθητό,


και εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τον χειμώνα με μια μεγάλη αγκαλιά, γιατί μας έλειψε!
Καλό μας Χειμώνα πλέον!!!

12 σχόλια:

δεσποιναριον είπε...

Μεγεια Λιλακο! Κι εγω εχω προβλημα με τη μικρη μηχανουλα τη νυχτα. Εχεις δει ποτε να βαζω νυχτερινα πλανα; Σιγα τσουκου τσουκου θα μαθεις τα κολπακια της. Καλο σου μηνα και καλη μεταβαση!

Unknown είπε...

Καλημέρα Δεσποινάκι!

Ναι, δυστυχώς όλες οι μηχανούλες έχουν το προβληματάκι τους με την νύχτα. Και η πιο μεγάλη μας το κάνει αυτό, ίσως λιγότερο, αλλά παρουσιάζεται το φαινόμενο. Θέλει πολύ σταθερό χέρι και βέβαια να μάθει κάποιος τις παραξενιές της...Θα το παλέψω :)

Καλό μήνα και σε σένα

Theodora Papapanagiotou είπε...

Καλημέρα κι από μένα! Εμένα μου αρέσουν οι κουνημένες βραδυνές φωτογραφίες γιατί δείχνουν κίνηση... Κι εκέινη με την κούκλα με τα "βασικά" επίσης, μου έδωσες ιδ΄΄ες τώρα... Εμένα μου αρέσει ο Νοέμβρης, γιατί μετράω τις μέρες για τα Χριστούγεννα που είναι η αγαπημένη μου γιορτή! Αν ήμασταν στην Αμερική θα γιρτάζαμε και Halloween και Thanksgiving που τις θεωρώ πολύ γλυκές και κρίμα που δεν έχουμε κι εδώ κάτι παρόμοιο... τέλος πάντων, λίγο άσχετο το τελευταίο! Άντε καλό μήνα!! Φιλιά!!

Unknown είπε...

Καλημέρα Ντοράκι!

Έχεις δίκιο για το Thanksgiving, είναι ωραία γιορτή. Εκείνο που με μπερδεύει είναι η ... γαλοπούλα. Δηλαδή τρώνε γαλοπούλα στο Thanksgiving και μετά τα Χριστούγεννα πάλι; (αυτό και αν είναι άσχετο, χεχε)
Όσο για το Halloween, τέλος Οκτώβρη είναι, τελευταία μέρα νομίζω, οπότε εκτός Νοέμβρη...

Εν τω μεταξύ, εκείνο το κατάστημα με τα ... βασικά, συνήθως έχει πιο ωραία βιτρίνα. Τώρα και αυτό μέτριο ήταν. Βέβαια ντράπηκα να μπω μέσα να φωτογραφίσω, και εκεί θα έβλεπες...βασικό και κακό ;)

Theodora Papapanagiotou είπε...

Ναι το Haloween ειναι 31 Οκτώβρη, αλλά μέσα στο χειμώνα και γι αυτό το ανέφερα... Όσο για τη γαλοπούλα, έχω την εντύπωση ότι τα Χριστούγεννα τρώνε κάτι άλλο... Τώρα όσον αφορά τις βιτρίνες, κι εγώ βγάζω φωτό τώρα τελευταία... Την καλημέρα μου και πάλι... φεύγω για μάθημα!!!

Unknown είπε...

Οκ Ντοράκι, καλό σου μάθημα και τα λέμε! (τις βλέπω τις φότος σου στο flickr)

Vrakas Kostas είπε...

Αγαπημενη μου Lily!..

Μια ομορφη καλησπερα..( ναι μολις τωρα καταφερα να γυρισω σπιτι..)
Καλη εβδομαδα και καλο μηνα!
Α..και καλη πανσεληνο αποψε!
Απο το ημερολογιο ..την ειδα!
Γιατι με τοση ομιχλη και τετοια συννεφια,δεν βλεπω ουτε στα πενηντα μετρα.
Αλλα τι να κανουμε..
Ετσι ειναι τυπικα ο καιρος αυτη την εποχη εδω.
Κι ουτε ρωταει,αν ειναι Νοεμβρης η; πιος αλλος μηνας.
Αλλα οπως ειπες,ειναι μια μεταβατικη περιοδος,που κατα την γνωμη μου χρειαζεται.
Δεν τα μπορω τα αποτομα και..τα ξαφνικα.
Με στελνουν..
Και με μελαγχολουν αφανταστα.
Με αφηνουν..γυμνο ψυχικα.
Ενα κατι σαν την κουκλα της βιτρινας,
αλλα στο πιο..αντρικο της;)
Αδεια η Σωτηρος λοιπον..
Μα φταις κι εσυ με αυτες τις αναρτησεις σου βρε κοριτσι, με..τα βασικα..την..λιτοτητα..
Ασκεις μια..επιρροη πανω στους αλλους που θελουν λιγα..περισσοτερα!
Για ξανασκεψου τα παλι..
Γιορτες ερχονται οσονουπω..
Ασε να αγορασει και κανεις αλλος ακομα καμια..μηχανουλα!
(Να σου ζησει εν τω μεταξυ..)
Και παντα να βλεπουμε απο το "ματι" της και απο το δικο σου ματι,μονο ομορφιες!
Ρυθμισε την σωστα για νυχτερινες ληψεις.
Χαμηλωσε των αριθμο των πιξελς και αφησε το κλειστρο περισσοτερη ωρα ανοιχτο!
Ετσι θα εχεις καλυτερο αποτελεσμα!
Αλλα κι αυτες που μας δειχνεις εδω,ωραιες ειναι.
Μπηκαμε..στο κλιμα;)
Χαιρομαι τις βραδυνες βολτουλες σας.
Ειλικρινα!
Παντα ετσι!

Μια αγκαλια λοιπον και φιλακια πολλα!

Aνεμος είπε...

Καλό μας Χειμώνα

Unknown είπε...

Καλώς τον Κωστή μου!

Άργησες εχτές να επιστρέψεις, έτσι; Που γύρναγες μέσα στο κρύο και στην ομίχλη;

Ούτε εγώ πήρα είδηση την πανσέληνο. Δηλαδή δεν με επηρέασε καθόλου. Άλλες φορές μου φέρνει αϋπνία. Τώρα τίποτα. Κοιμήθηκα μια χαρά. Ίσως να μην έπιανε το ζώδιο μου...

Όσο για την μετάβαση, όντως χρειάζεται. Παρόλο που με μια πιο λεπτομερή μελέτη παρατηρώ ότι ο Νοέμβρης δεν είναι και τόσο αδιάφορος όσο νόμιζα αρχικά. Παράδειγμα, ανοίγουν διάφορα κέντρα εδώ, και η Αννούλα την Παρασκευή στο Αθηνών Αρένα :)

Και η Σωτήρος μάλλον προετοιμάζεται...Εχτές καθώς πήγαινα στο σχολείο, είχα μαμάδες (θα βγάζαμε συμβούλιο δήθεν), είδα το κατάστημα με τα εποχιακά...ολόφωτο. Άρχισαν τα Χριστουγεννιάτικα. Λοιπόν γι αυτό η γύμνια, η φτώχεια στις ... βιτρίνες.
Δεν έφταιγα εγώ. Απλά έρχεται η γιορτή. Πρώτα γδύνεται κάποιος, και μετά βάζει τα καινούργια, τα λαμπερά, τα εορταστικά. Συμβαίνει το ίδιο και με την ψυχή κάποτε. Άρα μην μελαγχολείς όταν νιώσεις το ξεγύμνωμα. Θα έρθει κάτι καλύτερο :). Είμαι σίγουρη!

Ευχαριστώ για τη μηχανούλα μου. Θα την μάθω σιγά - σιγά.

Αγκαλίτσα και φιλάκι

Unknown είπε...

Καλώς ήρθες Άνεμε.

Καλό Χειμώνα και σε σένα.

Maria Tzirita είπε...

Μωρέ μια χαρά χειμώνας είναι ο Νοέμβριος, το καταλάβαμε για τα καλά! Με-γειά η μηχανούλα Λίλυ μου, καλό φωτορεπορτάζ από δω και πέρα και καλό χειμώνα βέβαια! Φιλιά πολλά πολλά!

Unknown είπε...

Μαράκι καλημέρα!

Μου αρέσει να κυκλοφορώ, να βγάζω φωτογραφίες, και μετά να σας τις δείχνω. Αυτό είναι αλήθεια. (με έμφαση στο μου αρέσει να κυκλοφορώ, χεχε) Να δούμε θα τα καταφέρω;

Α, ναι σήμερα είναι Χειμώνας. (δηλαδή μαυρίλα...κρύο όχι τόσο).

Πολλά φιλιά και καλό μας Χειμώνα.