Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Τετάρτη, Νοεμβρίου 18, 2009

Butlins...


Το περασμένο Σαββατοκύριακο (συν Παρασκευή, συν Δευτέρα), βρεθήκαμε οικογενειακώς σε ένα θέρετρο στην δυτική Αγγλία. Το θέρετρο που ονομάζεται Butlins, είναι στην παραθαλάσσια πόλη (10.000 κάτοικοι) Minehead, δυτικά του Bristol. Η θάλασσα για την οποία μιλάμε είναι ο κόλπος του Bristol, και η πόλη, το Minehead δηλαδή, βρίσκεται απέναντι από το Cardiff της Ουαλίας, κατά κάποιο τρόπο…(λίγο πιο δυτικά)


Η επίσκεψη μας εκεί, έγινε για το χατίρι της κόρης μας, που ήθελε να παρακολουθήσει την συναυλία των McFly, όπως ανέφερα και στην προηγούμενη ανάρτηση.
To Butlins είναι συγκρότημα οικογενειακών «καλοκαιρινών» διακοπών, και το Χειμώνα για να διατηρήσει την λειτουργία του οργανώνει θεματικά σαββατοκύριακα που περιλαμβάνουν διάφορες εκδηλώσεις και show για όλη την οικογένεια, στον τεράστιο κλειστό χώρο που διαθέτει, και έτσι γεμίζει από κόσμο, που χαίρονται το σύντομο διάλειμμα τους, και τον … ανεφοδιασμό των μπαταριών τους, έστω και αν οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή φτάνουν στο επίπεδο του … ανεμοστρόβιλου!

Το θέρετρο φαίνεται να απευθύνεται κυρίως σε … ντόπιους, η πλειονότητα που το επισκέπτονται είναι Ουαλοί, και προφανώς σπανίως βλέπει το μέρος τουρίστα… τουλάχιστον αυτή την εντύπωση μου έδωσε η έκφραση τους όταν τους λέγαμε ότι ήρθαμε από Ελλάδα…

Το πακέτο του συγκεκριμένου σαββατοκύριακου περιελάμβανε, εκτός από την διαμονή, το πρωινό, ένα γεύμα, (σε μπουφέ το πρωινό και το …απογευματινό), και την συναυλία των McFly, και πολλά άλλα show, και … πανηγύρια. Πανηγύρια με την καλή έννοια βέβαια, καθώς όλα ήταν άψογα οργανωμένα, και οι χώροι όπου γίνονταν οι εκδηλώσεις καλύτεροι από το Αθηνών Αρένα…

 Βάζω μερικές φωτογραφίες του εξωτερικού χώρου με τα σπιτάκια, του εστιατορίου, καθώς και από τον κλειστό χώρο, το pavillion όπως το λένε, όπου εκεί μέσα και γύρω-γύρω από αυτό, γίνονται όλες οι εκδηλώσεις και τα happenings.



Δεξιά και αριστερά είναι τα διαμερισματάκια.


Έχουν πολύ ... αγγλικό στυλ...μέχρι και το στρογγυλό τζάμι με το κοίλο διακοσμητικό στο γυαλί που όταν κάποιος κοιτά από μέσα, τα βλέπει κάπως έτσι:


Το εστιατόριο, τεράστιος χώρος, φιλικός και οικογενειακός...





Το φαγητό ήταν self service, αγγλικό πρωινό, με αυγά, λουκάνικα, bacon, baked beans, μανιτάρια, τηγανητό ψωμί, ομελέτες, black pudding, ψωμί τοστ, βούτυρο, μαρμελάδες, κτλ, και αγγλικό... βραδινό. Δυο φορές έφαγα fish & chips, και μία φορά rost beef and Yorkshire pudding, με πατάτες φούρνου, gravy και εκείνη την ... μαρμελάδα. Το fish δεν ήταν και τόσο καλό, λίγο άνοστο μου φάνηκε, και όπως μου εξομολογήθηκε η κόρη μου, από το ψάρι της άρεσε μόνο το απ' έξω, το πανάρισμα, και το έπαιρνε για τα ... chips. Όλα συνοδεύονταν με σαλάτες, πάλι από τον μπουφέ, και πάντα υπήρχε στο μενού και κάποιο μακαρονικό ή πίτσα. Βεβαίως μετά ακολουθούσε το γλυκό, αρκετά cakes, σοκολατιά και άσπρα, και πιο ... κλασσικά όπως apple pie &custard, και γενικά όλα με ... custard ή whipped cream. Μια μέρα φέρανε και μηχανή, για παγωτό...μηχανής, ωραιότατο. Αναψυκτικά και καφέδες, τσάγια, από μηχανήματα, όσο ήθελε κάποιος αλλά δυστυχώς κάποια ήταν χαλασμένα, με αποτέλεσμα να τα βγάζουν όλα ... νερό.


 Πάμε στο Pavillion τώρα. Μία πελώρια σκηνή-τέντα, σαν τσίρκο ένα πράγμα, που εκεί μέσα και γύρω από αυτά στεγάζονται εστιατόρια, καφέ, μουσικές σκηνές, ηλεκτρονικά, φρουτάκια, super market, μαγαζιά για παιχνίδια...και γενικά ότι ζητούσε ο καθένας.







 Το κεντρικό τμήμα του pavillion, η αρένα, είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για την συναυλία.



Σας αφήνω για την ώρα, με ένα βιντεάκι από την συναυλία. Είναι το αγαπημένο τραγούδι της κόρης μου. Δεν είναι δικό μας βιντεάκι, ελπίζω όμως σύντομα να ανεβάσω και τα δικά μας...(ο ήχος είναι απαίσιος, το βάζω απλά για να πάρετε μια ιδέα...)

18 σχόλια:

Δέσποινα είπε...

ζηλεύω!Πολύ ενημερωμένη ανάρτηση,αν και θα ήθελα να ξέρω και τι σας κόστισε η διαμονή στην αγγλική ύπαιθρο.

KitsosMitsos είπε...

Συγκράτησα το παιχνίδισμα με την βροχή στο τζάμι!
Φυσικά και η ξενάγηση πολύ καλή :-)

Σοφία είπε...

Καλά είσαστε απίστευτοι! Ήρθατε από την Ελλάδα και πήγατε σε Butlins! Τέλειο :-)))

Χωρίς πλάκα, πολύ καλή η ανάρτηση! Νομίζω ότι γενικά σε όλη τη δυτική Αγγλία σπάνια βλέπουν ξένους και ειδικά νοτιο-Ευρωπαίους. Γι' αυτό δεν ήξεραν τι να πουν όταν τους λέγατε ότι είσαστε από την Ελλάδα.

δεσποιναριον είπε...

Α! Λιλακο γυριστρακο! Τι ομορφη παιχνιδιαρικη εκδρομη χειμωνιατικα! Ειδα κι εγω τον τιτλο και αναρωτηθηκα τι ειναι τα μπατλινς, δε τα ηξερα. Καλως ορισατε παλι πισω. Α! ναχα ενα φις εντ τσιπς τωρα!

Unknown είπε...

Καλώς ήρθες Δέσποινα.

Σε αυτό που ρωτάς, θα σου απαντήσω μάλλον ... στην επόμενη ανάρτηση, που θα βγάλω το κοστολόγιο.

Unknown είπε...

Καλημέρα Κίτσο.

Όταν ξυπνάει κάποιος το πρωί, και βλέπει τα τζάμια έτσι, τι άλλο να κάνει;

Unknown είπε...

Καλημέρα Σοφία.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι πρωτοτυπήσαμε :P. Και σίγουρα δεν ακούγαμε...Ελληνικά γύρω μας...

Unknown είπε...

Καλημέρα Δεσποινάκι :)

Πριν φύγουμε, με την σκέψη και μόνο ότι θα πάμε σε καλοκαιρινό θέρετρο στην Αγγλία μέσα στο χειμώνα, κρυφογελούσα...

Όμως ήταν όμορφα, παρόλο που δεν πρόλαβα να φάω φις εντ τσιπς σε κανονικό...φισάδικο :P.

Eleni Dafnidi είπε...

Ω... ΖΗΛΕΥΩ...

Δεν χρειάζεται να σε ρωτήσω αν ανανεώθηκες..., το νιώθω!

Όσο για το άνοστο fish είναι παρόμοιο με αυτό που παθαίνουν και πολλοί τουρίστες στην Ελλάδα με τον mousakas. Πας στην "πατρίδα" κάποιου φαγητού και ανακαλύπτεις πως στην κουζίνα σου το φτιάχνεις καλύτερα!

Τώρα για το..."Μήπως Έπαθα Διάσειση Θεέ μου?" παράθυρο, μάλλον εκεί πέρα δεν τους νοιάζει να κρυφοκοιτάζουν και τόσο τους γείτονες!

Εσύ, αλήθεια, πως τα πέρασες στη συναυλία;

Unknown είπε...

Καλησπέρα Ελένη μου!

Σωστά το...νιώθεις, αλλά θα σου απαντήσω κιόλας: Ναι, ανανεώθηκα πάρα πολύ :)

Προσωπικά, με ξεκουράζουν πολύ οι διακοπές εκτός Ελλάδας, έστω και αν είναι ολιγοήμερες. Ίσως γιατί δεν γίνονται εύκολα ... συνειρμοί που να μου θυμίζουν κάτι που ... δεν θέλω.

Το ψαράκι ομολογώ ότι δεν ήταν σπουδαίο, αλλά δεν πειράζει. Ελαφρύ πάντως ήταν, δεν μας έπιασε το στομάχι μας από την ... τηγανήλα.

Η αλήθεια είναι πως εγώ ... κρυφοκοίταζα μέσα, περνώντας απ' έξω από τα άλλα σπιτάκια, σε όσα ήταν ανοιχτές οι κουρτίνες. Και η κόρη μου φώναζε: "μαμά είσαι αδιάκριτη...τι θα γίνει αν κάποιος έρχεται εκείνη την ώρα να μπει στο σπίτι του και σε δει;" Βέβαια η δικιά μου δικαιολογία ήταν, ότι απλά ήθελα να δω πως είναι η διαρρύθμιση στα πιο ... μεγάλα διαμερισματάκια :)

Η δε συναυλία ήταν καλή. Μου άρεσαν οι McFly. Βάζω τραγουδάκια τους τώρα στο youtube και τους ακούω. Αλλά η κόρη μου και πάλι με ...κάρφωσε. Μου είπε ότι έδειχνα...βαριεστημένη :P

Theodora Papapanagiotou είπε...

καλως την! Λες και ήμουν εκεί! Χαίρομαι που ξεκουραστήκατε!! Άντε κεφάλια μέσα τώρα!! χαχα!

Vrakas Kostas είπε...

Μια ομορφη καλησπερα στο κοριτσακι;)..την Lily!!

Τωρα εγω βεβαια,κανονικα δεν επρεπε να σχολιασω,μιας και γνωριζα τα παντα!
Ομως δεν αντεχω να μην επισημανω μερικα..
Κατ αρχας κι επι της ουσιας,
απαντησα με σχολιο στην προηγουμενη σου αναρτηση,που με καλυπτει πληρως και για τουτη την αναρτηση.
Θελω να τονισω ακομη μια φορα,
για το ποσο σωστο και ποσο..νεανικης διαθεσης το βρηκα αυτο το ταξιδακι δωρο στην κορουλα,
και ποσο το αξιζε!
Ειναι τεραστιας σημασιας(ψυχικου δεσιματος) του παιδιου με τους γονεις,η εκπληρωση μιας τετοιας επιθυμιας σε αυτην την ηλικια!
Και παλι μπραβο σας!
Χαλαλι τα καποια εξοδα,χαλαλι η οποια ταλαιπωρια (γιατι δεν πηγατε απο ..αεροδρομια..κεντρο Λονδινου),
οπως χαλαλι και η οποια ..μη τελειοτητα στο ολον.
Μου αρεσε πολυ λοιπον αυτο.
Και να το επαναλαβετε παλι,
σε αλλο μερος,οσο νοιωθετε ακομη..παιδια;)
Μου αρεσαν οι φωτογραφιες,και ο τροπος που εκανες την αναρτηση!
(ξερεις εσυ;)
Οτι αλλο προσθεσω,θα ειναι περριτο.

Μια τεραστια αγκαλια κοριτσι,
και πολλα πολλα φιλακια!!

Υγ..Η μουσικη προτιμηση,
με βρισκει στην..απεναντι οχθη,
αλλα ειναι απο αυτα που πρεπει να σεβομαστε και να..ανεχομαστε;)

korinoskilo είπε...

μπραβο κοριτσι.. τελεια αποφαση την καταληλη στιγμη....
η φωτο αψογη .. με το που μπηκα στο μπλοκ .. λεω οπα.. δημιουργησε!!!!


καλησπερες

Unknown είπε...

Καλημέρα Ντοράκι, καλώς σας βρήκαμε

Αυτό το "κεφάλια μέσα", εμένα με δυσκολεύει πάρα πολύ ;)

Unknown είπε...

Καλημέρα Κωστή μου!

Γιατί να μην μου σχολιάσεις; Το ότι τα ξέρεις από πρώτο χέρι δεν σημαίνει ότι η συμμετοχή σου εδώ, δεν είναι απαραίτητη!

Θέλω να είναι ευχαριστημένη η κορούλα μου, πως να το κάνουμε! Και εμείς βέβαια, θέλω να είμαστε ευχαριστημένοι και χαρούμενοι, οπότε, όσο περνάει από το χέρι μου, το προσπαθώ.

Και η ... νεανική διάθεση είναι κάτι που δυστυχώς ή ευτυχώς, με ακολουθεί παντού, όσο για την τελειότητα δεν με απασχολεί, εφόσον αυτό που μένει είναι θετικό, ανεβαστικό, και προπαντός ... ενδιαφέρον!!! Διότι η ζωή θέλει και το διαφορετικό της, ένα ελαφρύ ευχάριστο ξεβόλεμα που και που :).

Παρόλα αυτά, δεν θα έβρισκα και πολλά ... ψεγάδια στην εκδρομή μας, ούτε και ταλαιπωρηθήκαμε τελικά...οπότε θα το επαναλάβουμε :)

Κωστή μου, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια ως προς την ανάρτηση. Χαίρομαι που σου άρεσε, και γι αυτό σου κάνω και εγώ μια τεράστια αγκαλιά, και φιλάκια πολλά!

(υγ για την μουσική δεν λέω τίποτα, αλλά ίσως δεν έχεις την ίδια ... νεανική διάθεση με ... εμένα :P)

Unknown είπε...

Καλημέρα Έλενα

Αχ, η φότο! Αλλά δεν δημιούργησα εγώ τίποτα...Η βροχή, η υγρασία και το ... εγγλέζικο καρούμπαλο στο τζάμι είναι οι υπαίτιοι :P

Maria Tzirita είπε...

Αχ τι ωραία Λίλυ μου, υπέροχο ταξίδι και τι ευχάριστο διάλειμμα φαντάζομαι για σένα! Μπράβο κορίτσι μου, πάντα έτσι να καλοπερνάτε εύχομαι! Φιλάκια πολλά!

Unknown είπε...

Καλημέρα Μαράκι μου!

Ναι, πραγματικά ήταν πολύ ωραία. Και όταν ...μιζεριάζομαι, κοιτάω τις φότος και σκέπτομαι ότι θα το ξανακάνουμε μόλις μπορέσουμε :D.

Φιλάκια πολλά!