Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 13, 2010

Λουτράκι Πηγές - Υδροθεραπευτήριο

Τι θα ήταν το Λουτράκι χωρίς τις πηγές του; "Οι ιαματικές πηγές αναβλύζουν από πολλά σημεία της παραλιακής περιοχής του Λουτρακίου σε έκταση περίπου 750 μέτρων.  Πρόκειται για φυσικές πηγές, στους πρόποδες των Γερανείων, που αναβλύζουν από μεγάλο βάθος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στη διάρκεια της διαδρομής του το νερό φιλτράρεται από τα πετρώματα που συναντά στην πορεία του και εμπλουτίζεται με σπάνια μέταλλα και ιχνοστοιχεία που το καθιστούν  πολύτιμο για την υγεία."



Είχα χρόνια να μπω στο χώρο της πηγής, όπου γίνεται η θεραπεία με ιαματικό νερό, 1,10€ το κάθε ποτηράκι, όπως μας πληροφόρησαν...






Έτσι γεμίζουν το νερό από την πηγή...Εκείνο που άκουσα τυχαία και με ανησύχησε είναι ότι σκέφτονται να τις κλείσουν, γιατί λέει ο ΕΟΤ είναι υπερχρεωμένος! Για φαντάσου, φτιάχνουμε το ένα, χαλάμε το άλλο. Τώρα που έγινε το υδροθεραπευτήριο, υπέροχο χρήσιμο έργο, θα κλείσουν τις παλιές πηγές. Μα τι θα είναι το Λουτράκι χωρίς τις πηγές του;


Το υδροθεραπευτήριο είναι εντυπωσιακό! Υπέροχες εγκαταστάσεις, άνετα μεγάλα αποδυτήρια με ντουζιέρες, νιπτήρες,  πιστολάκια, και ντουλαπάκια με κλειδί για να μπαίνουν τα πράγματα.

΄
Η πισίνα υδρομασάζ όπως φαίνεται από έξω από το τζάμι...Με ιαματικό νερό, εννοείται!





Μέσα στην πισίνα, έχει φυσητήρες με νερό για κάθε σημείο του σώματος. Από πατούσα, μέχρι σβέρκο και πλάτη...Μισή ωρίτσα και νιώθεις την τέλεια χαλάρωση. Θέλει όμως προσοχή! Μετά απαραιτήτως ξάπλωμα για καμιά ώρα, γιατί εγώ τουλάχιστον, μετά από το υδρομασάζ ένιωθα κομμένη. Στο βάθος διακρίνεται και η εξωτερική πισίνα, επίσης με ιαματικό νερό!


Η καφετέρια του υδροθεραπευτηρίου. Βρίσκεις καφεδάκι, κανένα τοστάκι, και βέβαια φυσικούς χυμούς φρούτων. Το μπάνιο στην πισίνα κοστίζει 8€ για μισή ώρα. Επίσης υπάρχουν και άλλα προγράμματα αναζωογόνησης, ευεξίας και χαλάρωσης, όπως χαλαρωτικά μασάζ, αρωματοθεραπείες,  
μασάζ προσώπου και κεφαλής. Εννοείται πως το κατάστημα διαθέτει σάουνα και ατμόλουτρο (χαμάμ), καθώς και μια μικρότερη πισίνα υδροθεραπείας με πιο ζεστό νερό. 
Μπορώ να πω ότι ο συνδυασμός ζεστών και κρύων μπάνιων στην θάλασσα, υπήρξε ευεργετικός για μένα, καθότι πήγα σουρνόμενη στο Λουτράκι και έφυγα ... πηδώντας :). Σκοπεύω, με την βοήθεια του Θεού, να επισκέπτομαι το υδροθεραπευτήριο και κάπου - κάπου τον Χειμώνα, διότι λειτουργεί όλο το χρόνο!

Εύχομαι να έχουμε ένα καλό, καλό χειμώνα, να αφήσουμε ότι είναι πίσω μας και να κοιτάμε μόνο αυτά που είναι μπροστά μας!

2 σχόλια:

Theodora Papapanagiotou είπε...

τέλεια σπα!!! Μας πήγες αλλού!!!

Unknown είπε...

Ντοράκι, το μόνο εύκολα να έρθετε και εσείς! Σπίτι υπάρχει!