Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Πέμπτη, Νοεμβρίου 10, 2011

Room with a view| Δωμάτιο με θέα

Ταλαίπωροι άνθρωποι είμαστε, η ασκήμια και η νταουνιά μας έχει περικυκλώσει και ζητάει να μας πιει το αίμα, όμως εμείς αντιστεκόμαστε. Έχουμε αυτό το εργαλείο, εννοώ το net, που μπορεί να γίνει το παράθυρο μας στον ωραίο κόσμο που θέλουμε να βλέπουμε και ξέρουμε πως υπάρχει. Και εδώ θα κάνω μια σύγκριση με την τηλεόραση. Η τηλεόραση δείχνει αυτό που θέλουν οι άλλοι, οι κακοί, αυτοί που θέλουν να μας ρίξουν την ψυχολογία και έτσι αποδυναμωμένοι από άμυνες να γίνουμε έρμαια τους, ενώ στο νετ μπορεί οποιοσδήποτε να δημιουργήσει τον κόσμο που θέλει, με τις εικόνες και τις ιδέες που είναι ... κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του. Από αυτόν γι αυτόν και για όποιον άλλο βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος.

Σαν όαση μας φαίνεται ώρες - ώρες η κρεβατοκάμαρα ...

Ξαπλώνουμε αναπαυτικά στο κρεβάτι μας, και ενώ σχεδιάζουμε το επόμενο ταξίδι μας, κοιτάζουμε έξω από το παράθυρο την μαγευτική θέα.

Στο tablet μας  τρέχουμε το web application που ανακαλύψαμε αυτή την εβδομάδα, το room 77, για να κλείσουμε το ξενοδοχείο μας. Σίγουρα υπάρχουν πολλά application για κράτηση ξενοδοχείου, και για Ελλάδα, όπως  το hotels greece, και για Ευρώπη όπως το eurobookings, αλλά και γενικά για όλο τον κόσμο όπως expediahotel info κτλ.


Όμως εκείνο που είναι πολύ όμορφο και παιχνιδιάρικο στο room 77 είναι ότι μπορείς να διαλέξεις δωμάτιο με θέα! 

Μέχρι στιγμής, στα ήδη υπάρχοντα web applications για κρατήσεις, δεν μπορούμε να διαλέξουμε δωμάτιο. Εγώ όποτε είναι να κλείσω δωμάτιο, επικοινωνώ αναγκαστικά και με mail με τις κρατήσεις, διότι θέλω να ξέρω που ακριβώς θα βρίσκεται το δωμάτιο. Φέτος στο Λονδίνο μας βάλανε στο υπόγειο. Καλό διαμερισματάκι μεν, άνετο, αλλά μερικά σκαλάκια κάτω. Βέβαια για να πούμε και την αλήθεια, προς το παρόν, δεν έχουν όλα τα ξενοδοχεία την δυνατότητα αυτή να διαλέξεις το δωμάτιο.   Στο Λονδίνο ας πούμε, την δυνατότητα την βρήκα στο Marriot. Θα έχει και σε άλλα ξενοδοχεία φαντάζομαι, αλλά δεν υπάρχει σε όλα. Και αυτά τα μικρά ξενοδοχεία που διαλέγω εγώ, για ευνόητους λόγους, μάλλον δεν θα την έχουν. Οπότε δεν διαφέρει πολύ το room 77 από τα άλλα προγράμματα κρατήσεων. Ωστόσο έχει συγκρίσεις τιμών με άλλα προγράμματα, που είναι πολύ χρήσιμο, για να βρει κάποιος την καλύτερη προσφορά. Όπως και να έχει όμως, και για "παιχνίδι" είναι ωραίο πρόγραμμα. Μπορεί κάποιος να ασχοληθεί ευχάριστα, σχεδιάζοντας προσεχείς αποδράσεις. 
Επιλεγμένο δωμάτιο και η θέα του (πάνω και η τιμή του)
Ps. Έβαλα δύο gadgetakia με κρεβατοκάμαρες, διότι για κάποιο λόγο δεν δείχνει πάνω από 20 φωτογραφίες την φορά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: