Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Τετάρτη, Αυγούστου 15, 2012

Η σκουπιδιάρα βαρκούλα

Εδώ και λίγες μέρες βρίσκομαι στο Λουτράκι. Το δρομολόγιο των διακοπών γνωστό, και καθόλου πρωτότυπο. Κάθε καλοκαίρι Πολιτικά Ευβοίας - Λουτράκι, Λουτράκι - Πολιτικά Ευβοίας. Δεν είναι αυτό παράπονο, ούτε βαρεμάρα, είμαι ευγνώμων που υπάρχουν αυτά τα εξοχικά, και μάλιστα "καλής ποιότητας". Στα Πολιτικά χαλαρώνουμε μέσα σε ένα υπέροχο κήπο πάνω στην θάλασσα, μοναχικά από πολύ κόσμο, αλλά με συντροφιά την φύση σε όλες της τις μορφές, και στο Λουτράκι ας πούμε ότι κάνουμε "κόσμο-Πολίτικες" διακοπές, μια και το Λουτράκι είναι αναγνωρισμένη λουτρόπολη από το 1925, τουριστικό θέρετρο γνωστό για τα ιαματικά λουτρά, τα μεταλλικά νερά του και το καζίνο του. Τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει καινούργιο υδροθεραπευτήριο (thermal spa). 
Το Λουτράκι είναι επίσης γνωστό για το "αεράκι" του, που κατεβαίνει από τα Γεράνια.  Καλό αυτό (μάλλον), διότι φεύγει η πολύ ζέστη και ανανεώνεται η θάλασσα (καθαρίζει). Το πως καθαρίζει θα σας το δείξω πιο κάτω. Προς το παρόν στην φότο βλέπετε τα Γεράνια όρη. Ουσιαστικά η πόλη είναι κτισμένη στους πρόποδες του βουνού.
Εδώ είναι η παραλία ακριβώς κάτω από το σπίτι μου. Παρένθεση, σήμερα είναι δεκαπενταύγουστο, και στο Λουτράκι γίνεται συνήθως το έλα να δεις. Ευτυχώς φυσάει, και έτσι υπάρχει σχετική ηρεμία στην παραλία. Κλείνει η παρένθεση. Δεν είμαι μισάνθρωπος, και θεωρώ τον εαυτό μου κοινωνικό άτομο, αλλά μετά τις υπέροχες μέρες που πέρασα στα Πολιτικά, όπου μιλούσα με τον Θεό, εδώ μου φαίνεται μπανάλ να μιλάω με τον καθένα. Ή απλά να ακούω τον/την καθένα/μια να λέει αηδίες. 
  Δεν είναι άδεια η παραλία, απλά αυτή η ξαπλώστρα είναι άδεια ακόμα. Αργότερα την καταλάβανε και αυτή!
 Ορίστε! Δειλά - δειλά εμφανίζω ανθρώπους. Ας αρχίσω από τους πιο αθώους. Στο βάθος κάποιοι λουόμενοι, και μια βαρκούλα που έρχεται προς εμάς.
 Αυτός είναι ο καφές μου. Ρώτησα την κοπελιά του καφενείου αν έχει κανέναν ζεστό καφέ, διότι εγώ προτιμώ τον ζεστό καφέ χειμώνα-καλοκαίρι, και μου είπε ότι έχει και ζεστό και κρύο fredo καπουτσίνο!!! Οπότε πήρα ζεστό fredo :P.
 Και εδώ σας αποκαλύπτω τα επιστημονικά στοιχεία για το πως καθαρίζει η θάλασσα με τον αέρα. Λοιπόν με τον αέρα έρχονται προς την παραλία του Λουτρακίου σκουπίδια, όπου προφανώς τα έχουν πετάξει καταμεσής της θάλασσας πλοία ή τα φέρνει το κύμα από άλλες παραλίες του Κορινθιακού κόλπου.  Όμως ο δήμος Λουτρακίου είναι ένας καθαρός δήμος, αυτό έλειπε, οπότε υπάρχει μια σκουπιδιάρα δημοτική βαρκούλα όπου μαζεύει όλα τα σκουπίδια που πλησιάζουν την ακτή. Βλέπετε ένα "δίχτυ-απόχη" που έχει μπροστά η βάρκα. Όμως βλέπετε και ένα "άτομο" με μια σανίδα που προσπαθεί να ξεφύγει από την απόχη της βάρκας. 
 Είναι η κόρη μου. Ευτυχώς,  ίσα - ίσα την γλύτωσε και δεν την μαζέψανε :P

Και επιπλέον άτομο (αυτός με την κόκκινη μπλούζα) που κατεβαίνει από την βάρκα, και χειρωνακτικά μαζεύει ότι σκουπίδι έχει ξεφύγει από το μεγάλο δίχτυ. Επίσης σας παρουσιάζω και μερικές γοργόνες, στρουμπουλές, που αλείφονται με λάδι και είναι έτοιμες για τηγάνι. 
Εδώ η βαρκούλα από πιο κοντά, και οι γεροντό - γοργόνες που το σκέφτονται, να μπουν να μην μπουν.
Αυτά για την ώρα. Απολαύστε το υπόλοιπο καλοκαίρι, και μην ακούτε ειδήσεις. 

2 σχόλια:

Heliotypon είπε...

Τι μου θύμισες! Λουτράκι, τόπος διακοπών κάθε καλοκαίρι. Με τον αέρα να μας σηκώνει μέχρι τέλος Αυγούστου και τον Σεπτέμβρη να κόβει. Στην πλαζ πάντα κύμα. Στο Πευκάκι πιο ήρεμη η θάλασσα μιά και ο αέρας ερχόταν συνήθως από τη δύση και έπαιρνε το Πευκάκι πλαγιαστά! Και οι (τότε) εκπληκτικές τυρόπητες του Καζινό (μετά χάλασαν όπως κι άλλα πράγματα). Κι ο μοναδικός κινηματογράφος (νομίζω "Ηλέκτρα") να μας θαμπώνει με τα φώτα του... Και το άρωμα των ανθών της πικροδάφνης και των ευκαλύπτων στο παρκάκι! Κι ο πλατωνικός παιδικός έρωτας ...

Unknown είπε...

Καλημέρα Heliotypon. Καλά τα ξέρεις όλα! Όμως εγώ θυμάμαι 3-4 κινηματογράφους οι οποίοι κάθε βράδυ άλλαζαν ταινίες. Λοιπόν Ηλέκτρα στην παραλία, Άλσος, πάνω ψηλά, Ορφέας ωραίες τηγανιτές πατάτες με κέτσαπ ή μουστάρδα, Γαλαξίας ανάμεσα σε πολυκατοικίες (λιγάκι κλειστοφοβικός για σεισμό).
Σήμερα λειτουργεί η Ηλέκτρα και ο Γαλαξίας. O Ορφέας όχι, και το Άλσος δεν ξέρω. Δεν θυμάμαι και ακριβώς που ήταν. Κοντά στο Άλσος υποθέτω ;)