Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2008

2009, καλώς το μας!!!

Καλημέρα 2009!!! Σου ερχόμαστε και μας έρχεσαι!!! Επιτέλους θα συναντηθούμε!!!

Τελευταία χρονιά της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Σαν χτες μου φαίνεται που έμπαινε το 2000, και όλοι περιμέναμε κάτι μεταξύ της εμφάνισης των εξωγήινων και της συντέλειας του κόσμου…Είμαστε στην Λευκωσία τότε, ήταν τα μοναδικά Χριστούγεννα που είχαμε περάσει εκεί, και δεν είχαμε έρθει Αθήνα, γιατί έπρεπε να είμαστε στα πόστα μας για να σπεύσουμε να συνεφέρουμε τους υπολογιστές στις εταιρίες που δουλεύαμε, αν τυχόν και τρελαίνονταν λόγω του millennium. Αλλά τίποτα δεν έγινε, οι υπολογιστές συνέχισαν να δουλεύουν κατ’ ευχή. Όπως δεν έγινε και η συντέλεια, η οποία έχει μεταφερθεί για το 2012. Θα γίνει λένε η συντέλεια του ως τώρα γνωστού κόσμου και κάτι άλλο θα ξεπηδήσει…

Καιρός λοιπόν είναι να ξεπηδήσει αυτό το νέο. Και άργησε θα έλεγα, άργησε πάρα πολύ. Γιατί όλο ανακαλύπτω και ξανακαλύπτω τα ίδια. Δηλαδή ότι τα πράγματα εκεί έξω δεν προχωράνε και ότι όλο στα ίδια μένουμε. Και να οι μουρμούρες, και να οι γκρίνιες, και να οι καταθλίψεις γιατί η νοοτροπία δεν αλλάζει, γιατί δεν προχωράω, γιατί πάντα ο άλλος φταίει που δεν μου παρέχει τις συνθήκες να προχωρήσω, γιατί οι άλλοι είναι κολλημένοι και εδώ και 45 χρόνια δεν έχει αλλάξει τίποτα…

Και πάντα χρόνος μπαίνει, χρόνος βγαίνει, να προσπαθώ να αλλάξω, να ελέγξω, να μεταμορφώσω κάποιον άλλο για να μπορέσω εγώ να ζήσω όπως θέλω. Δεν πα να κατεβαίνει ο Χριστός ο ίδιος να μου λέει πάρε τον Σταυρό σου βρε παιδί μου και προχώρα, εγώ προσπαθώ να τον δώσω σε κάποιον άλλο και να γκρινιάζω γιατί δεν τον σηκώνει… Δεν πα όλοι οι μεγάλοι μύστες να μου λένε: ότι σκέφτεσαι αυτό γίνεται και αυτό βλέπεις γύρω σου, εγώ εκεί… Φταίει η νοοτροπία των άλλων που δεν αλλάζει, λέω. Γι αυτό δεν ζω όπως θέλω. Κάνε αυτό που αγαπάς μου λένε οι φίλοι μου και εγώ τους κοιτάω με καχυποψία…Μήπως μου το λένε αυτό αλλά μετά με κρίνουν δυσμενώς αν κάνω κάτι που δεν τους αρέσει, αναρωτιέμαι. Και μετά αρχίζω την μιζέρια ότι δεν κάνω αυτό που μου αρέσει…Ότι είναι εγκλωβισμένη σε καταστάσεις άλλων. Και πάλι από την αρχή.

Τώρα λέει το 2012 θα αλλάξουν τα πράγματα. Δηλαδή μπορώ να παραμείνω στην ίδια μιζέρια για το 2009, το 2010 και το 2011 και να ελπίζω με ειρωνική καχυποψία ότι το 2012 ως δια μαγείας όλα θα αλλάξουν. Αλλά αν δεν αλλάξουν, θα τους την έχω στημένη, αλήθεια ούτε ξέρω από πού προήλθε αυτό για το 2012 και ούτε ποιοι το λένε αυτό, αλλά πάντως θα τους την έχω και αυτών στημένη ότι μου έταξαν και δεν άλλαξε τίποτα…ούτε καν μια συντέλεια δεν ήρθε…


Όμως, παρόλα αυτά, μην ακούτε που μουρμουράω…Γιατί:

Γιατί είμαι happy και ευγνώμων για ότι έχω και για ότι είμαι. Είμαι happy και ευγνώμων για την οικογένεια μου, την τέλεια οικογένεια μου, και για τους φίλους μου, τους παλιούς αλλά και τους καινούργιους, που είναι δίπλα μου συνεχώς να με στηρίζουν και να με αγαπούν, είμαι happy και ευγνώμων για το σπίτι μου, το αυτοκίνητο μου και όλα τα υλικά αγαθά, είμαι happy και αισθάνομαι ευλογημένη γιατί είμαι άνθρωπος που μαθαίνει και εξελίσσεται και που μπορεί να ζήσει τις ιδιαίτερες στιγμές του με ένταση και πάθος…

Είμαι happy και ευγνώμων για το 2008 που έζησα και που πέρασε, και για όσα έμαθα και ένιωσα.

Εύχομαι το 2009 να είναι η καλύτερη χρονιά μας και να βαδίσουμε με βάση τα σοφά μαθήματα που πήραμε το 2008! Φιλιά σε όλους και όλες!

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό είναι που έχει σημασία, Λίλυ. Να είμαστε χαρούμενοι γι' αυτά που έχουμε γύρω μας, για τις μικρές καθημερινές στιγμές που ζούμε πλάι σε πρόσωπα αγαπημένα. Να είσαι καλά, να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να υποδεχθείτε με χαρά το νέο έτος. Φιλιά πολλά!!!

katerina είπε...

Γλυκειά μου, το 2009, να είναι γοητευτικό για τον καθενα μας και ασφαλές για όλους μας.
Πολλά φιλιά και πολλες ευχές!!!

Vrakas Kostas είπε...

Αγαπημενη μου Lily..
Δεν χωρανε πολλα λογια σαν σχολια σε αυτα που λες.
Απλα εγω θα αντικαθιστουσα την λεξη ευχομαι με την λεξη ελπιζω!
Κι αν επρεπε να εστιασω καπου,θα ελεγα να μην ευχεσαι να αλλαξει κατι..
αλλα να αλλαξουμε εμεις!
Μονο αν οι αλλαγες γινουν μεσα μας,πρωτα σε μας δηλαδη..
μονο τοτε θα αλλαξει κατι κι ..εκει εξω!!!
Εκανα και σχετικη αναρτηση που λεω σχεδον τα ιδια!
Οσο για το 2012,ειναι αναφορα απο το ημερολογιο των Maya.
Στισ 21/22 Δεκεμβριου του 2012..θα ερθει το τελος του κοσμου με αυτην την μορφη που γνωριζουμε!!!
Μια πυλη στο συμπαν θα ανοιξει..και θα μπουμε σε μια νεα ..διασταση!!!
Ιδωμεν!
Αλλα μεχρι τοτε,ανοιξε την αγκαλια σου και γεμισε την με αγαπη!
Σε φιλω πολυ!
Το 2009 θα μας κανει πιο δυνατους!
Καλο περασμα μεσα στην νεα χρονια!!!

Unknown είπε...

Καλημέρα Θείε, καλό μήνα, καλή χρονιά 2009!

Εύχομαι ο νέος χρόνος να σου φέρει στην ζωή σου ότι επιθυμείς και να υλοποιηθούν όλοι οι στόχοι σου.

Unknown είπε...

Καλή χρονιά Κατερίνα μου.

Όμως για να νιώσει την γοητεία κάποιος, πρέπει να υπάρχει μια σχετική ανασφάλεια νομίζω. Ίσα - ίσα για να κάθεται σε αναμένα κάρβουνα, χεχε...

Φιλιά Κατερίνα μου και ότι επιθυμείς.

Unknown είπε...

Κωστή μου καλημέρα, καλό μήνα, καλή χρονιά 2009!!!

Πιστεύω ότι θα είναι καλή χρονιά. Μάλλον αν αντικαταστήσουμε την λέξη ελπίζω με την λέξη πιστεύω, θα είναι ακόμα καλύτερα! Αν αντί να ελπίζουμε να αλλάξει κάτι μέσα μας, το πιστέψουμε, τότε η αλλαγή θα γίνει, και θα υλοποιηθεί και έξω.

Όμως μια ανοιχτή αγκαλιά γεμάτη αγάπη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα άλλα !!! Μια ανοιχτή αγκαλιά για να δώσει αλλά και να πάρει αγάπη, από καλούς φίλους όπως εσύ, που ξέρουν και μπορούν να σταθούν δίπλα στους συνανθρώπους τους σε κάθε στιγμή της ζωής τους, είναι αυτό που χρειάζεται για να προχωράμε με δύναμη στην ζωή.

Πολλά πολλά φιλιά και ότι έχεις επιθυμήσει να το έχεις την νέα χρονιά!!!

Maria Tzirita είπε...

Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά
Ευχές πολλές σου φέρνω
Στην ευτυχία, στη χαρά,
να μην υπάρχει φρένο!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

δεσποιναριον είπε...

Αχ τι θυμηθηκες παιδι μου "2000 ready" και ενα σωρο προγραμματιστες της Oracle που τοτε ειχαν θησαυρισει. Ναι και σιγα που θα καταστραφουμε το 2012. Οτι θυμαται χαιρεται ο καθενας. Εδω θαμαστε και θα μουρμουραμε Λιλακο. Ευχομαι προσωπικη ευτυχια και υγεια σε σενα για την καινουργια χρονια. Τους αλλους δεν μπορουμε να τους αλλαξουμε, μονο τους εαυτους μας. Φιλια γιορτινα.

Unknown είπε...

Μαράκι μου καλή σου χρονιά κούκλα μου!!!

Σε ευχαριστώ για τις ωραίες ευχές.

Φιλιά!

Unknown είπε...

Βρε Δέσποινα...και εγώ προγραμματίστρια της Oracle είμαι, πως και δεν θησαύρισα;
Μάλλον δεν εκμεταλεύτηκα πολύ τις περιστάσεις!!!Δεν πειράζει, στο 3000 θα το φροντίσω :P...

Όσο για το 2012 δεν θα καταστραφούμε καλέ. Θα...εξαερωθούμε...Θα αλλάξει το ενεργειακό μας πεδίο και θα επικοινωνούμε αλλιώς. Ο Κώστας μιλάει για μια πύλη στο σύμπαν.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι σιγά σιγά θα αποκτήσουμε τόση επίγνωση όση θα μας επιτρέπει να ελέγχουμε και να δημιουργούμε τη ζωή μας ακριβώς όπως την θέλουμε...Και βέβαια τότε δεν θα έχουμε καμιά δικαιολογία να μουρμουράμε.

Φιλιά πολλά και καλή χρονιά!!!

Ανώνυμος είπε...

..αυτό που θα ΄ληθελα επιπλέον να ευχηθώ..
είναι να κάνουμε όλοι μας σοφές επιλογές.....
Τα φιλιά μου ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ κορίτσι μου!

Unknown είπε...

Καλημέρα Γλαύκη.

Καλή σου χρονιά και ότι επιθυμείς να γίνεις, να κάνεις και να αποκτήσεις την Νέα Χρονιά!

Marios είπε...

Καλή χρονιά,με υγεία και πολύ μουσική!!!!
(Απο το radiopoint )

Unknown είπε...

Καλή χρονιά Μάριε.