Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Δευτέρα, Ιανουαρίου 26, 2009

Το βραβείο των φίλων

Αυτές τις μέρες έχω δει ότι κυκλοφορεί ένα βραβείο στη blogoσφαιρα, τo βραβείο Proximidate. Αυτό το βραβείο μου έστειλε ο αγαπημένος μου φίλος Κώστας, και μάλιστα με την λεζάντα: Για τις δυσκολες ωρες που περασες και δεν εσπασες!

Το βραβείο Proximidade περιγράφεται ως εξής:«Αυτό το blog επενδύει και πιστεύει στην εγγύτητα – την εγγύτητα στο χώρο, το χρόνο και τις σχέσεις. Αυτά τα blog είναι εξαιρετικά γοητευτικά. Αυτοί οι bloggers προσπαθούν να βρουν και να γίνουν φίλοι. Δεν ενδιαφέρονται σε βραβεία για την προσωπική τους άνοδο! Η ελπίδα μας είναι όταν κοπούν οι κορδέλες των βραβείων αυτών, να αναπαραχθούν ακόμη περισσότερες φιλίες. Παρακαλώ δώστε περισσότερη προσοχή σ’ αυτούς τους συγγραφείς! Αυτό το βραβείο για Blog, πρέπει να δοθεί σε οκτώ αγαπημένους σας bloggers, και οι οποίοι με τη σειρά τους, θα το προτείνουν πάλι με τη σειρά τους, σε οχτώ αγαπημένους bloggers ο καθ' ένας τους κ.ο.κ.»

Τώρα εγώ θέλω να πω τα εξής: Πρώτα – πρώτα ευχαριστώ πολύ τον Κωστή μου που διάλεξε εμένα για να το δώσει…Είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό, και χωρίς να περιαυτολογώ, νομίζω ότι το…αξίζω. Γιατί;
Γιατί αυτό που αντιπροσωπεύει το βραβείο, είναι αυτό που επιδιώκω τα τρία χρόνια που ασχολούμαι με το blogging. Δηλαδή την ουσιαστική επικοινωνία, την φιλία και τις ζεστές ανθρώπινες σχέσεις. Με την διαφορά ότι όσο περνάν τα χρόνια, και εγώ αποκτώ περισσότερη πείρα, ανακαλύπτω και πόσο δύσκολο είναι αυτό. Όταν ξεκίνησα στο yahoo 360 το Γενάρη του 2006, μέσα σε λίγες μέρες είχα μια λίστα με πάνω από 100 «φίλους», και πίστευα ότι οι περισσότεροι είναι εκεί για τον ίδιο σκοπό. Δηλαδή για φιλία και επικοινωνία. Μάλλον έκανα λάθος. Διαψεύστηκα με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο… Διαψεύστηκα ακόμα και από πολύ κοντινά μου πρόσωπα, που αποδείχθηκε ότι ήταν άλλα ντάλα της Παρασκευής το γάλα…Και απορώ και εξίσταμαι… Τόσος κόπος χαμένος βρε παιδιά – παιδί, κούκλα μου, γιατί; Η αλήθεια δεν είναι πιο καλή; Πιο απλή; Πιο σύντομη; Είμαστε αυτό που είμαστε, ποιον έχουμε να φοβηθούμε και από ποιον να κρυφτούμε; Από το εαυτό μας δεν κρυβόμαστε έτσι και αλλιώς…Με το να κοροϊδέψεις την Λίλυ ή την κάθε Λίλυ τι θα κερδίσεις; Με το να πιστέψω εγώ ότι είσαι κάποιος άλλος bigger than life δεν σε μεταμορφώνει αυτομάτως σε…άλλον. Και δεν με νοιάζει κιόλας, να σου πω την αλήθεια. Ας είσαι όποιος θέλεις! Όποιος και να είσαι η συμπεριφορά που βγαίνει στην συνέχεια και στη συνέπεια αυτή μετράει!!! Και εκεί σπάνε όλοι οι …ψεύτικοι με τα λάθος κίνητρα. Κάπου το παραμύθι κάνει κοιλιά και μετά ποιος είναι ο χαμένος; Πάντως όχι εγώ!!! Γιατί εγώ ξέρω τι θέλω, ξέρω ποια είμαι και ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό που θέλω. Οπότε είμαι αποφασισμένη να το παλέψω…

Λοιπόν, το βραβείο τώρα, λέει να το δώσω σε οκτώ άτομα. Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε μένα. Δεν έχω εντοπίσει οχτώ άτομα που να είμαι βέβαιη ότι επενδύουν στη φιλία. Νομίζω ότι οι περισσότεροι επιζητούν μόνο την προβολή και τα πολλά σχόλια, με κάθε τρόπο…Σόρυ, αλλά αυτό πιστεύω…Αν μου επιτρεπόταν, θα το έδινα πίσω στον Κώστα, γιατί μέχρι στιγμής έχει σταθεί δίπλα μου όσο κανένας, είναι συνεπής στη σχέση μας, δεν κάνει αηδίες και μικρότητες, υπεκφυγές και πονηρίες για να καλυφτεί και να φανεί κάτι άλλο που δεν είναι. Μπορεί να πάει σε blogs και να πει άνετα την γνώμη, ή να εκφράσει την δυσαρέσκεια του με σαφή τρόπο, αν δεν του αρέσει κάτι, χωρίς να φοβηθεί μήπως κάνει κακή εντύπωση. Αυτό εγώ το εκτιμώ, γιατί ξέρεις με ποιον έχεις να κάνεις, και αν δεν σου αρέσει, δεν τον κάνεις παρέα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα!!!

Λοιπόν, θα το έδινα και στη Δέσποινα, αν και από ότι είδα και εκείνη το έχει, γιατί παρότι γνωριζόμαστε σχετικά λίγο καιρό, κάτι μου λέει πως είναι συνεπής και επιζητεί ουσιαστική επικοινωνία.

Αυτά τα λίγα, και πάλι σε ευχαριστώ Κωστή μου, και εύχομαι καλλίτερες μέρες στις σχέσεις όλων!!!

20 σχόλια:

Eva F. είπε...

Λίλυ μου σε βρήκα δια μέσου Ρίας-Κώστα....
Θα κρατήσω και εσένα και τον Κώστα γιατί μου αρέσατε....
Καλώς σε βρήκα λοιπόν...και συγχαρητήρια για το βραβείο.

Maria Tzirita είπε...

Το αξίζεις πέρα για πέρα! Εδώ είμαι κι εγώ Λίλυ μου κι είμαι επί της ουσίας... Χίλια φιλιά!

Vrakas Kostas είπε...

Lily μου...
Θα πω απλα ευχαριστω με την σειρα μου,
για τα οσα θετικα ειπες για μενα.
Με συγκινησες!
Καναμε αγωνα για να φτασουμε εδω!
Σου ειχα πει καποτε,η επικοινωνια,θελει καθημερινη προσπαθεια, για να /αναπτυχθει/φτασει/κρατηθει σε καποιο επιπεδο!
Μην το ξεχασεις ποτε αυτο!
Τιποτα δεν ειναι δεδομενο!
Και ειδικα στο νετ!
Η μονη σταθερα,ειναι η προβολη του χαρακτηρα μας!
Οπως ειμαστε.
Εκει ειναι το μυστικο.Να προβαλομαστε σαν αληθινοι χαρακτηρες και με πεποιθηση στις αποψεις μας.
Αυτοι που θα μας εκτιμησουν στο τελος,θα ειναι αυτοι ..οι οχτω, που ψαχνουμε τωρα!
Και να εισαι σιγουρη πως θα βρεθουν!
Καλη εβδομαδα να εχουμε κοριτσι.
Σε φιλω.

George είπε...

Να συνεχίσεις έτσι.
Με ή χωίς βραβεία.
Δεν τα χρειάζεσε.
Να είσαι καλά και να έχει μιά υπέροχη εβδομάδα.

δεσποιναριον είπε...

Σ' ευχαριστω Λιλακο. Παω να βαλω και το δικο σου ονομα στους.. χορηγους του βραβειου. Πραγματικα δε γνωριζοματε και ρο και γι αυτο ειναι τιμη μου. Φιλακι.

Unknown είπε...

Καλημέρα Eva και καλώς ήρθες!

Ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά.

Unknown είπε...

Καλώς το Μαράκι!

Ευχαριστώ πολύ, και για την ...ουσία.

Πολλά πολλά φιλάκια!

Unknown είπε...

Καλημέρα Κωστή μου!!!

Δεν έχω κάτι να προσθέσω στο σχόλιο σου...

Συμφωνώ απόλυτα, και σε ευχαριστώ που είσαι εδώ!

Πολλά πολλά φιλάκια!!!

Unknown είπε...

Καλημέρα George!

Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!

Καλή εβδομάδα και σε σένα.

Unknown είπε...

Καλημέρα Δέσποινα!!!

Το όνομα μου στους χορηγούς ε? χεχε!

Φιλιά και από μένα Δεσποινάκι!

"ζαχαρούλα.." είπε...

καλημέρα lily!!!!!!!!!!!!!!

φιλιά!!

ασημωνης είπε...

Το αξιζες περε για περα. Τελικα ενα βραβειο εχει σημασια αναλογη αυτου που σου το προσφερει. Μου το απενειμε καιμενα ο Grrek Rider τον οποιο εκτιμω βαθυτατα...

Eleni Dafnidi είπε...

Σαν τρίτος μπορώ άνετα να πω ότι το blog σου έχει ύφος. Έχει ταυτότητα. Αυτό είναι το κυριότερο για μένα. Κάθε φορά που θα μπω εδώ, (ας είναι και 2 φορές το μήνα, ποτέ δεν ισχυρίσθηκα ότι είμαι καμιά εθισμένη ιντερνετόβια), ξέρω ότι θα βρω κάτι πολύ "Λίλυ" να διαβάσω. Άρα κανένα ξάφνιασμα δεν μου προκαλεί και ο τρόπος που εσύ έδωσες αυτά τα βραβεία. Οτιδήποτε άλλο..., δεν θα ήταν αυθεντικό "Λίλυ"!
Άντε..., πάρε ένα φιλάκι κι απο μένα και μία αγκαλίτσα!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Ζαχαρούλα μου!!!
Είσαι καλά?

Unknown είπε...

Ακριβώς Ασημώνη...

Όταν σου το δίνουν αξιόλογοι άνθρωποι, παίρνει άλλη αξία το βραβείο!!!

Να είσαι καλά.

Unknown είπε...

Καλησπέρα Ελένη μου!!!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιο σου! Είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό αυτό που λες, γιατί αυτό επιζητώ, να είμαι ο εαυτός μου και να προχωράω με βάση τι είμαι στ' αλήθεια...Κάθε τι άλλο είναι ψεύτικο και επιβλαβές!

Λοιπόν, δεν χρειάζεται και πολύ απασχόληση με το νετ, και καλά κάνεις που δεν είσαι εθισμένη. Όλα με μέτρο, αλλιώς χάνουμε το νόημα!!!

Σε φιλώ και εγώ και να είσαι καλά!

ria είπε...

συγχαρητήρια!!!

θέλει θάρρος να παραδεχτείς πόσο έχεις απογοητευτεί!

καλή σου μερα!

Unknown είπε...

Καλημέρα Ρία, καλώς ήρθες και σε ευχαριστώ.

Χρειάζεται όμως και να απογοητευτείς για να προχωρήσεις!

ria είπε...

πάντα έτσι δεν είναι?
πρέπει να πονέσεις για να ξεκολήσεις και να προχωρήσεις.
πόνος, απογοήτευση, ταλαιπωρία τελικά είναι τα κίνητρα...

Unknown είπε...

Ναι, η αλήθεια είναι ότι για να ξεκολήσει κάποιος πρέπει να μην περνάει καλά έτσι όπως είναι...Άρα, ταλαιπωρία και πόνος. Όμως, κυρίως να μην βολευτεί!!! Αν κάποιος βολευτεί σε μια κατάσταση, δεν ξεκολάει εύκολα, έστω και αν δεν περνάει καλά!!!