Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Σάββατο, Απριλίου 25, 2009

Περί mails η συνέχεια...

Πάλι εδώ, μετά τις γιορτές του Πάσχα, στα γνωστά και συνηθισμένα… και με την συνέχεια της ανάλυσης, ή μάλλον της … κατάταξης των mails!!!
Βέβαια τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί, είτε στα όμορφα σχόλια σας, είτε στις απαντήσεις μου σε αυτά. Όμως θα ήθελα λιγάκι ακόμα να συμμαζέψω αυτά που συζητήσαμε.
Πριν ξεκινήσω όμως, κάνω μια μικρή παρένθεση, να σας πω ότι πέρασα τις Άγιες μέρες του Πάσχα όπως το είχα προγραμματίσει, δηλαδή στο σπίτι μου, μαζί με τους αγαπημένους ανθρώπους της οικογενείας μου και κάποιους φίλους.Ήταν σχετικά ήρεμα, και σε πλήρη αρμονία με το κλίμα των ήμερων και βεβαίως είναι καλά έτσι!!! Ελπίζω να περάσατε κι εσείς το ίδιο όμορφα και αγαπημένα!!!

Επανερχόμαστε όμως στα mails!!!
Mails σοβαρά, από άτομα με κάποιο κύρος, από άτομα που γνωρίζει κάποιος περισσότερα στοιχεία για αυτούς, από ότι συνήθως, δηλαδή περισσότερο από ένα nickname ή ένα account!!!

Πριν όμως αναφερθούμε σε αυτά, ας ανακεφαλαιώσουμε:
Κατ’ εμέ, υπάρχουν κατηγορίες mails, όπως και κατηγορίες αποστολέων. Τι θέλω να πω:

  • Εξαιρώ τα διαφημιστικά mails που όπως είπαμε πηγαίνουν στο dustbin κατ’ ευθείαν, χωρίς να περάσουν από την αφετηρία και χωρίς να πάρουν 20.000 δρχ. (ναι, έπαιζα Monopoly παλιά!!! Monopoly με € δεν θυμάμαι αν έχω παίξει, γιατί η κόρη μου δεν είναι φίλη αυτού του παιγνίου).
  • Εξαιρώ τα mails τα επαγγελματικά που κάποιοι δέχονται.
  • Εξαιρώ επίσης αυτά που συζητήσαμε με την Ελένη.

Μένουν τώρα αυτά που έρχονται από διαφόρους τύπους, φανταστικούς και μη, που θεώρησαν το net σαν το καινούργιο εργαλείο που θα τους βοηθήσει να λύσουν όλα τα προβλήματα της ζωής τους, αλλά που εγώ λέω ότι αν το επίπεδο του καθενός δεν ανέβει ένα σκαλάκι, είτε το περιστεράκι χρησιμοποιεί, είτε το μπουκαλάκι στη θάλασσα, είτε το πηγαίνει ο ίδιος γονυπετής, βοήθεια δεν θα πάρει, και θα δυσκολέψει και την ζωή των υπολοίπων…
Όμως επειδή εγώ προσωπικά, θεωρώ ότι βρίσκομαι σε επίπεδο πενήντα χρόνια πιο μπροστά από τους υπόλοιπους, (αστειάκι υδροχοϊκό), δικαιούμαι να χρησιμοποιώ το mail για την επικοινωνία μου, και για πιο εμπιστευτική επικοινωνία από το blogging, ανάρτησα ένα πάνω στο profile μου, για κάτι που θα ήθελε να μου πει κάποιος που για τον άλφα ή βήτα λόγο, δεν ήθελε να το πει δημόσια.
Και εδώ αρχίζει το πρόβλημα, γιατί ο δύσμοιρος «κάποιος» δεν λέει τίποτα ή μάλλον αυτά που λέει στην πραγματικότητα είναι ...για κλωτσιές που λέει κι ένας φίλος μου! Ούτε καν να τα διαβάσει κάποιος μέχρι το τέλος δεν αξίζει! Πόσο μάλλον ..να απαντήσει! Mails λοιπόν του τύπου: "Σε βρίσκω υπέροχη! Είσαι μια μελαχρινή καλλονή με αγαλματένιο κορμί"! Ενώ εσύ φερ’ ειπείν, είσαι ξανθιά και με κάποια φυσιολογικά "ελαττωματάκια", λόγω και κάποιας ηλικίας! Τι να προσθέσω εγώ και τι να σχολιάσω!!! Είναι φανερό, πως ο αποστολέας, τα έχει στείλει σωρηδόν σε όσες ηλεκτρονικές διευθύνσεις κατάφερε και μάζεψε, και… όποια τσιμπήσει!

Άλλη συνηθισμένη κατηγορία mails είναι εκείνα που έρχονται από κάποια άτομα τα οποία είναι κάπως γνώριμα στην μπλογκοσφαιρα, σαν ταυτότητες ή nicknames, αλλά που ουσιαστικά είναι τελείως άγνωστα και που κανείς δεν ξέρει πόσες υποστάσεις έχουν ή πιο είναι το φύλλο τους, ασχέτως αυτά τι δηλώνουν! Διότι ως γνωστόν, στο νετ είναι κάποιος ..ότι δηλώσει, και το πιο περίεργο είναι ότι πολλοί δεν ενοχλούνται από αυτό το …καθεστώς!!!
Η κατηγορία αυτή λοιπόν, παρουσιάζει από κουτσομπολίστικη άποψη αρκετό ενδιαφέρον! Τα mails αυτά, θα θελήσουν να :

  • Βοηθήσουν!(πχ Ξέρω ότι βρίσκεσαι σε δυσκολίες…μίλα μου, μπορείς να με εμπιστευτείς!!!)
  • Προστατέψουν! (πχ Μην διαβάσεις το τάδε blog, είναι στοιχειωμένο!!!)
  • Ενημερώσουν! ( πχ Ξέρεις ο/η τάδε που μιλάς μαζί της/του έχει βάλει φότο ξεβράκωτου γάτου στο flickr του/της!!!)
  • Προειδοποιήσουν!( πχ Νομίζεις ότι αυτοί είναι οι φίλοι σου; Λένε αυτά και αυτά πίσω από την πλάτη σου!!!)
  • Προλάβουν!(Μην τύχει και φτιάξεις το πατέ της/του τάδε που θα αναρτήσει για το μενού της πρωτοχρονιάς…έχει πολύ αγγούρι και θα σε πειράξει…)

Κι όλα αυτά, ανιδιοτελώς κι αντικειμενικά! Και φυσικά, μόνο επειδή μας αγαπούν/συμπαθούν. Για το καλό μας και μόνο βεβαίως - βεβαίως! Σε αυτά όποιος τσιμπάει και τα παίρνει σοβαρά, είναι ήδη για το Δαφνί!!! Οπότε ως λογικά σκεπτόμενα όντα, διαγράφονται κι αυτά, και μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη!!!
Τι μας μένει λοιπόν; Ποια άλλη κατηγορία mails; Μα φυσικά τα ωραία και όμορφα mails! Αυτά που αναφέρω στην υποθετική ερώτηση, της προηγούμενης ανάρτησης μου, για να δοθεί αφορμή για ανάλυση και διάλογο! Άντε και για νέα ανάρτηση! Τα mails λοιπόν, που δεχόμαστε από σοβαρά/υπαρκτά, σεβαστά και επιτυχημένα άτομα! Mails που τα χωρίζω σε τρεις κατηγορίες:

  • Ενημερωτικά. (σωστή ενημέρωση εννοώ, επί της ουσίας!!!)
  • Φιλικά.
  • Ερωτικά.

Με τα ενημερωτικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, είναι ευπρόσδεκτα και μπορώ να απαντήσω χωρίς ενδοιασμό. Τα φιλικά πάλι, όταν η φιλία είναι δεδομένη και δοκιμασμένη, είναι αναμενόμενα!!!
Μπορώ να τα δεχτώ και να απαντήσω αλλά ομολογώ ότι προτιμώ την προφορική επικοινωνία στην φιλία!!!
Θα προχωρούσα στα ερωτικά τώρα, αλλά επειδή πάλι βγαίνει μεγάλη η ανάρτηση, λέω να τα πούμε πάνω σε αυτό… στην επόμενη*.

Σήμερα θα κλείσω εδώ, προσθέτοντας φωτογραφίες που πήρα με mail από φίλο μου!!!

Heidelberg


Heidelberg


Heidelberg

Stausee Marbach-Odenwald






Είναι απίθανα μέρη και πόλεις, που μπορεί να δει κάποιος, έστω και κατά την … διάρκεια ενός σύντομου ταξιδίου 48 ωρών, εντούτοις ... κλέβουν καρδιές! Θα ήθελα πολύ να ζούσα κάπου εκεί!
Σας φιλώ πολύ έως την επόμενη ανάρτηση.*

*ΥΓ. Αλλά μην το δέσετε ..και κόμπο! Δεν είμαι σίγουρη αν θα την κάνω. Διότι ορισμένα πολύτιμα, είναι καλύτερα καμιά φορά να τα κρατάμε μονό ..για μας!!!

Κυριακή, Απριλίου 12, 2009

Περαία μου...

Ο χρόνος είναι δεδομένος και απόλυτος και για όλους ο ίδιος!!! Εννοώ παγκοσμίως, μια γήινη μέρα έχει ακριβώς ίδιες σε χρονική διάρκεια 24 ώρες!!!

Όμως για τον καθένα ο χρόνος είναι σχετικός. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι 2 εβδομάδες, που κάποιος έχει να … κάνει ανάρτηση, μπορεί να περάσουν σαν μια ώρα, όταν το άτομο βρίσκεται σε μια ευχάριστη και τακτοποιημένη ρουτίνα, ενώ ας πούμε 48 ώρες, να τις νοιώσει σαν αιώνα όταν ζει κάτι καινούργιο, όταν ζει κάτι έντονο σε αισθήσεις και σε συναίσθημα!!!

Μια τακτοποιημένη ζωή είναι αυτό που θέλουν οι περισσότεροι, οι περισσότεροι συνηθισμένοι άνθρωποι εννοώ. Επιζητούν την τάξη μέσα στη μέρα τους, οπότε προσπαθούν να οργανώσουν – κατατάξουν τις δραστηριότητες τους σε υποχρεώσεις και σε ψυχαγωγία, ώστε οι απόλυτες 24 ώρες να επαρκούν για όλα, να ρυθμίσουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό ώστε να «βγαίνουν» οικονομικά, επίσης φροντίζουν να προνοήσουν για κάποιες έκτακτες καταστάσεις, έτσι ώστε να μην βρεθούν προ – απροόπτου.

Και ενώ όλο τούτο φαίνεται «βαρετό» και «κατεστημένο» από την μια μεριά, τελικά δεν είναι καθόλου εύκολο να το πετύχει κάποιος, ιδίως αν ζει στην Ελλάδα, που όλα ρέπουν προς το…χάος και την … αναρχία!!!

Και όποιος πιστεύει ότι στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία, μπορεί να έχει και δίκιο, δεν ξέρω, εγώ πάντως αν δεν δω την ληξιαρχική της πράξη γεννήσεως δεν θα πειστώ, μεγαλώνοντας το κοριτσάκι έγινε Αναρχία, οπότε τώρα ο καθένας μας πρέπει να φυλάει τα νώτα του, γιατί αν αφεθεί, τα πράγματα θα πάρουν εντελώς άλλη τροπή από αυτή που περιμένει!!!

Και ευτυχώς!!! Ευτυχώς γιατί υπάρχουν απρόβλεπτες και ευτυχισμένες «τροπές» και «ανατροπές» μέσα στην με πολύ πόνο και κόπο εφαρμοσμένη ρουτίνα κάποιου!!! Ο οποίος μπορεί να είναι ένας «απλός» όπως είπαμε άνθρωπος ή ανθρωπίνα, που φροντίζει να βρει το απαραίτητο δίωρο μέσα στην μέρα για να ανανεώσει το blog του/της, να γράψει ένα, δυο, τρία ή μια, δυο, τρεις εκατοντάδες σχόλια ανάλογα, και ξαφνικά αρχίζει να παίρνει … mails!!!

Mails πολύ προσωπικά και ιδιαίτερα, όχι σαν αυτά που αναφέρει πολύ πετυχημένα η Ελένη Δαφνίδη στην ανάρτηση της, αυτού του τύπου τα mails έχουν συνδεθεί με το dustbin προ καιρού!!!

Mails από άτομο κανονικό, σεβαστό και πετυχημένο!!!

Τι γίνεται τότε; Πως αντιδρά ένας «κανονικός» άνθρωπος που φροντίζει να κρατήσει την πολυπόθητη ρουτίνα του όταν κάτι τον «ξαφνιάσει» ευχάριστα;

Και επειδή θα μου βγει μεγάλη η ανάρτηση και επιπλέον μετά δεν θα έχω τι να γράψω, κατά το πρότυπο του Κωστή μου, η συνέχεια στο επόμενο…

(ΥΓ. Το Πάσχα θα το περάσω οικογενειακά στον Πειραιά, και αφιερώνω στο «χωριό» μου το τραγουδάκι. Το βίντεο κλιπ έχει γυριστεί στη γειτονιά μου, και μάλιστα φαίνεται και το σπίτι που έμενα μέχρι εφτά χρονών!!!)