Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Παρασκευή, Ιουλίου 01, 2011

Εισαγόμενα

Αφού σας άρεσαν τα παπουτσάκια μου στην προηγούμενη ανάρτηση, ας βάλω λίγα ακόμα, εισαγόμενα αυτή τη φορά! Τέτοια κακογουστιά πάντως...Μόνο βατραχοπέδιλα που δεν είδα! Και από την μια σχολιάζω την κακογουστιά, από την άλλη όμως, δεν ξέρετε πόσο χαίρομαι τον άνετο κόσμο που δεν ενδιαφέρεται τι θα πει ο διπλανός του και ντύνεται τον εαυτό του. Άλλωστε ταξίδι πηγαίνουν. Τα περισσότερα τα μάζεψα από το Liverpool Station στο Λονδίνο, αλλά μπορεί να είναι και καμιά φωτογραφία από άλλο σταθμό. 








Την μέρα που επιστρέφαμε, Τετάρτη 29, βρεθήκαμε σε ένα Garfunkel's Restaurant, έξω από το Paddington Station. Όση ώρα μείναμε στο εστιατόριο, το BBC μετέδιδε τα έκτροπα της Αθήνας! 


Της ........ το κάγκελο δηλαδή  :P 


Δεν έχω ξενομανία, ούτε κανενός είδους κόλλημα με το Λονδίνο, την Αγγλία ή τις άλλες χώρες... Αγαπάω την πατρίδα μου, αλλά αναρωτιέμαι, πως γίνεται μια πόλη των 10000000+ η οποία σημειωτέον λειτουργεί κυρίως με ξένους, οι αυτόχθονες έχουν εξαλειφθεί από χρόνια,


 να δουλεύει σωστά, αφήνοντας μόνο λίγα και καλά οργανωμένα ... περιττώματα 


και εμείς να είμαστε τόσο πληθωρικοί στο χε.... που δεν μας προλαβαίνει κανείς;


Αυτή την εικόνα αντικρίσαμε μόλις φτάσαμε στην γειτονιά μας, και σκέφτηκα, τι ευτυχία που θα νιώθαμε να είχαμε ένα Hyde Park στην Αθήνα, 


για να το κάνουμε χωματερή σε χρόνο dt...

Και για να κλείσω, βάζω μια ταμπέλα συμβουλευτική, η οποία μου άρεσε...



6 σχόλια:

gskastro είπε...

Αγαπητή Lily, δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Αγγλία από τότε που πήγα τελευταία φορά. Κακόγουστα ντυμένες γυναίκες και ψάχνεις με το λυχνάρι να βρεις όμορφη γυναίκα και ανδροπρεπή άνδρα.
Φυσικά θα μπορούσες ανάμεσα στις ασουλούπωτες γάμπες να έβαζες και κάποιας γνωστής του φίλου μας Κωστή που διαθέτει και γ… τις γάμπες:
Τις δικές τους τις πομπές τις έδειχναν οι Άγγλοι όπου σκοτώνονται στην Ιρλανδία για θρησκευτικούς λόγους. Κάποτε μάλιστα χρειαζόντουσαν συνοδεία στρατού οι καθολικοί μαθητές όταν διέσχιζαν περιοχές προτεσταντών για να πάνε σχολείο τους.
Για τα σκουπίδια δεν φαντάζομαι να είδες πουθενά κάδους; Τουλάχιστον στην περιοχή όπου ζει η αδελφή μου, δεν υπάρχουν κάδοι και το σκουπιδιάρικο περνά μια φορά την εβδομάδα και συγκεκριμένη ώρα.

Καλό μήνα και καλή εβδομάδα. gskastro

Vrakas Kostas είπε...

Αγαπημενη μου Lily:)

Την αληθεια να πω,
ηταν οτι περιμενα διαφορετικη την αναρτηση για το ταξιδι στο Λονδινο,
και γενικα στην Αγγλια.
( εκτος αν μας το φυλας για εκπληξη;)
Τωρα παλι,
δεν ξερω τι μου "βρωμισε" περισσοτερο εδω μεσα..
Ειναι η ποδαριλα;
Ειναι τα σκουπιδια;
Ειναι η ιδεα οτι θα μπορουσε ενα
αναλογο παρκο να γινει χωματερη;
Ειναι μηπως και τα τρια μαζι;
Ενα θα πω παντως..
Ειναι καλο να κυκλοφορει κανεις "ανετα",
αλλα να μην το χρησιμοποιει σαν "αλλοθι".
Το ιδιο λεω κι εδω σε Γερμανους και Γερμανιδες.
Αλλωστε,γνωριζεις το δικο μου αξιωμα:
Το παπουτσι στην γυναικα,
ειναι το..φανερο της..εσωρουχο;)
Το παπουτσι φυσικα,
με την προεκταση του προς τα πανω;)
Αυτα ειχα να πω τετοια ωρα;)

Θα ευχηθω ενα τελειο περασμα
στην νεα εβδομαδα,
με μια τεραστια αγκαλια,
ενα φιλι και την αγαπη μου!!!

Υγ..Μαλλον θα ξανασχολιασω μιας και ειδα και το παραπανω σχολιο;)

Unknown είπε...

Αγαπητέ Κάστρο...

τα τελευταία σαράντα χρόνια που πάω Αγγλία, και Λονδίνο ενίοτε αλλά όχι πάντα, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα! Σε διαβεβαιώ! Όμως γι αυτό μου αρέσει! Βρίσκω αυτά που περιμένω να βρω!
Τώρα βέβαια, όλο τούτο που λέω είναι υπερβολή. Αλλάζουν κάποια πράγματα αλλά όχι δραστικά. Κυρίως αλλάζει ο κόσμος. Εννοώ στην κυριολεξία αλλάζει. Δεν βλέπεις καθόλου Άγγλους, ειδικά στο Λονδίνο. Αυτό όμως το κάνει ένα πιο φιλελεύθερο μέρος, ένα μέρος όπου όλοι έχουν την καλή διάθεση να συνεργαστούν, σεβόμενοι τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες και συνήθειες καθενός, διότι θέλουν να επιβιώσουν και θα τολμούσα να πω και να προοδεύσουν! Κάτι που εμείς το έχουμε ξεχάσει νομίζω...
Όσον αφορά στις γάμπες, θα διαφωνήσω λιγάκι. Ναι, αυτές που δείχνω εδώ είναι ασουλούπωτες, αλλά γενικά οι αγγλίδες, και κυρίως οι νεαρότερες, έχουν ωραία πόδια που καταλήγουν σε έναν ωραίο ... ποπό. Και όχι μεσογειακό σε σχήμα αχλαδιού ;) Που το ξέρω; Μα παλιότερα έκανα περισσότερο shopping στην Αγγλία, από ότι τώρα δηλαδή, και τις έβλεπα στα δοκιμαστήρια ;)

Κάδοι υπάρχουν, αλλά μέσα στα σπίτια, όχι στους δρόμους, έτσι δεν είναι; Στην πίσω αυλή, αν πρόκειται για σπίτι, και στον κοινόχρηστο μέσα σε ειδικά σπιτάκια, αν πρόκειται για διαμερίσματα. Βέβαια στο Λονδίνο, που είναι όλο μικρά ξενοδοχεία κολλημένα και παλιά, μάλλον δεν υπάρχει αυτή η ευχέρεια του κοινόχρηστου και της πίσω αυλής, οπότε βγάζουν μερικές σακουλίτσες, μια φορά την εβδομάδα ;) Τα υπόλοιπα τα ... τρώνε;

Αυτά τα λίγα περί Αγγλίας...

Καλό μήνα να έχεις!

(υγ σόρυ, ξέχασα "τις και γ... τις γάμπες κάποιας γνωστής του φίλου μας Κωστή" ;) Δεν έχω αντίρρηση να τις εκθέσω λοιπόν, αρκεί να μου στείλετε ανάλογες φότος :P)

Unknown είπε...

Καλησπέρα Κωστή μου!

Ναι, μπορεί να κάνω και άλλη ανάρτηση για την Αγγλία. Μπορεί και περισσότερες από μία. Με εμπνέει το θέμα, και έχω και πολλές φωτογραφίες. Αλλά ουσιαστικά ο λόγος είναι άλλος. Να κρατήσει η αίσθηση του ταξιδιού λίγο περισσότερο. Διότι μια βδομαδούλα δεν μου φτάνει! Θέλω κι άλλο!!! Δεν είναι ότι θέλω διακοπές, με την έννοια της ξάπλας στην ξαπλώστρα, με την φραπεδιά στο πλάι και το άλειμμα της καρύδας στην πλάτη και στην κοιλιά ;) Δεν θέλω επίδειξη εξώπλατου και νυχιού μανικιούρ - πεντικιούρ το βράδυ στο μπαράκι με μαλλί κάγκελο που όλο το απόγευμα ψήθηκα με το μπιστολάκι για να το στήσω... Να τις χέσω αυτές τις διακοπές... Θέλω κακόγουστη στραβωμένη παντόφλα, θέλω ζάλισμα μέσα σε τρένο ή σε αυτοκίνητο σε στενό βουνίσιο δρομάκι και να βλέπω μόνο τετράποδα ζώα. Όχι λάθος και δίποδες πάπιες :P. Τώρα θα μου πεις, το Λονδίνο που κολλάει στην πιο πάνω περιγραφή; Το Λονδίνο κολλάει σε αυτό που λέει η Ερριέττα. "Ουαου...μεγάλη πόλη...Δεν σε ξέρει κανείς!!!" κάπως έτσι το λέει :) και συμπληρώνει "Δεν μπορώ στον Πειραιά, όλο πάνω σε γνωστούς πέφτω όταν βγω έξω!"

Να γυρίσω λίγο στα ενδυματολογικά. Λοιπόν, το καλό ντύσιμο μου αρέσει, και δεν υποτιμώ την σημασία του, και τις ερμηνείες και συμπεράσματα που βγάζουν οι ειδήμονες σχετικά με το πως ντύνεσαι και ποιος είσαι, κτλ, κτλ. Απλά χαίρομαι και τις δυο εκδοχές. Και το καλό ντύσιμο, και το καλό γδύσιμο (της ψυχής βεβαίως)

Εφόσον θα ξανασχολιάσεις Κωστή μου δεν συνεχίζω!
Καλή εβδομάδα και πάλι, μια αγκαλιά και ένα φιλάκι :)

Vrakas Kostas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Heliotypon είπε...

Οι πολιτισμικές διαφορές ήταν κάποτε σεβαστές στις Ευρωπαϊκές χώρες, όταν οι ξένες πολιτισμικές ομάδες ήσαν μειονότητες. Με την αθρόα εισβολή μουσουλμάνων, τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους και την αναμενόμενη ανατροπή της ισορροπίας, έχω την γνώμη ότι σύντομα θα δούμε άλλες καταστάσεις. Γιατί οι ομάδες αυτές θα έχουν απαίτηση να αποκτήσουν έλεγχο των πραγμάτων, να επιβάλουν τον δικό τους πολιτισμό, τις αξίες τους και τον τρόπο ζωής τους. Θα έχουν απαιτήσεις που δεν θα είναι εύκολα αποδεκτές από τους ιθανεγείς Ευρωπαίους και τότε θα δούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. 'Ηδη η μαντήλα και η κελεμπία έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους, σε ανησυχητικό βαθμό, στους δημόσιους χώρους. Και το θέμα δεν είναι ότι αντί να κυριαρχεί το ένα θρησκευτικό στοιχείο μπορεί να κυριαρχήσει ένα άλλο, γιατί αν αυτό ήταν ο γιαπωνέζικος Σιντοϊσμός ή ο κινέζικος Βουδισμός δεν θα χάλαγε ο κόσμος. Ο Μουσουλμανισμός έχει απαίτηση να κυριαρχήσει με τη βία, έχει Σαρία, έχει Κοράνι που υποκαθιστά τους νόμους, έχει κρεμάλες, έχει λιθοβολισμούς, έχει θρησκευτικό φανατισμό που οδηγεί σε ακραία βαρβαρότητα! Δεν ξέρω πόσο θα αντέξει η Βρετανία και οι άλλες δυτικές χώρες μιά τέτοια πολιτισμική εισβολή...