Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Παρασκευή, Μαΐου 16, 2008

Ποιός μπορεί να πει στη Μαντόνα πως θα ζήσει?

Διάβαζα ένα αρθράκι τις προάλλες, συγκεκριμένα στο Βήμα της Κυριακής 11/5, με τίτλο «Το πρωί κυρία Ρίτσι, το βράδυ τρελο κορίτσι», που αναφέρεται στο φαινόμενο Μαντόνα, στο καινούργιο της CD, το «Hard Candy» και την εικοσιπεντάχρονη λαμπρή καριέρα της.

Λέει πολλά και διάφορα το άρθρο, σωστά δεν λέω, άλλωστε η γνώμη του καθενός και η οπτική του είναι σεβαστή, αλλά μου έκανε εντύπωση το πώς καταλήγει το άρθρο. Λέει « Είναι κομμάτι αντιφατικό να εμφανίζεσαι το πρωί κάνοντας ιππασία στην αγγλική εξοχή ως κυρία Ρίτσι, να παρουσιάζεις το νέο βιβλίο σου και να υιοθετείς ένα παιδί από το Μαλάουι, ενώ το βράδυ πηγαίνεις στη δουλειά παρουσιάζοντας στη σκηνή ένα σαδομαζοχιστικό σόου που θα ζήλευε και ο Ντε Σαντ.»

Και λέω εγώ: Γιατί αντιφατικό? Τι είδους «κλισέ» είναι αυτά? Δεν μπορεί η Μαντόνα και η κάθε γυναίκα να ζει όπως θέλει? Γιατί η τεράστια επιτυχία της να της στερήσει τη χαρά της οικογενειακής ζωής, τη χαρά της φιλανθρωπίας, την συγγραφική ικανότητα της, το δικαίωμα της να είναι ένας πνευματώδης και ακόμα και «πνευματικός» άνθρωπος (αφού ασχολείται με διάφορα θρησκευτικά συστήματα), γιατί να μην μπορεί να συμβαδίσει η τρυφερότητα της σαν γυναίκα και μητέρα με την δουλειά της, αυτή τη δουλειά που γουστάρει να την κάνει με αυτό τον τρόπο, που γουστάρει παρά τα 50 χρόνια της να επιδεικνύει τα «γυμνασμένα της μπράτσα» και τα σπαγκάτ της…Δεν είναι θέμα αν κάποιος συμβαδίζει με την ηλικία του ή όχι, λέει το άρθρο «Σίγουρα είναι δύσκολο να αποφασίσεις να συμβαδίσεις με την ηλικία σου όταν έχεις τέτοια ζήτηση» το θέμα είναι να κάνεις τις επιλογές στη ζωή σου ελεύθερα, ανεξάρτητα από χαζά κλισέ και ταμπού.

Η ψυχή του καθενός καθορίζει το πώς θα ζήσει, και κανείς άλλος. Και αυτό βέβαια ισχύει για όλες και όλους, και όχι μόνο για την Μαντόνα… Αλλά αν η Μαντόνα ακολουθήσει απαρχαιωμένες νοοτροπίες, τότε τι θα κάνουμε οι υπόλοιποι?


9 σχόλια:

tzonakos είπε...

Ελα ! Ειναι 50 χρονώ η Μαντόνα ;
Εμένα δεν με χαλάει πάντως, οτι κι αν κάνει, μη σου πω και μπράβο της κιόλας που ειναι τόσο δραστήρια η κοντή.
Και γράφει και τραγουδάει και υιοθετεί παιδιά !
Οσο για την ηλικία, εχω να πώ οτι όσο αργότερα συμβιβαστεί με αυτην ο καθένας μας, τόσο πιο πολύ θα παραμείνει νέος και θα κάνει πράγματα, αντίθετα με άλλους που τους βλέπω γερασμένους απο τα 30 τους και δεν κάνουν τίποτα.

Unknown είπε...

Ακριβώς, η ηλικία είναι κάτι... σχετικό. Δεν χωράει συμβιβασμός σε αυτό, δλδ δεν έχει νόημα ο συμβιβασμός. Ο καθείς όπως τη βρίσκει. Αλλιώς την έβαψε, χαχαχα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Theodora Papapanagiotou είπε...

ένα έχω να σου πω! Ο καθένας με το βίτσιο του!!

Unknown είπε...

Ακριβώς Ντοράκι. Και το βίτσιο του καθενού :P είναι σεβαστό ;)...

Νικόλαος Παπουτσής είπε...

Οποιος ντρέπεται για την εμφάνισή του
η στηρίζει στη εξωτερική εμφάνιση την
ευτυχία του μπορεί να κάνει οτι θέλει
Οι υπόλοιποι ζουν απλά και όμορφα την ζωή

υγ
επανήλθα δριμύτερος μέχρι ανάρτησή θα κάνω αύριο χαχαχα

καλο Σαββατοκύριακο

τσίου!!!

If...ιγένεια είπε...

Θα συμφωνήσω, πολύ καλά τα πες..

Unknown είπε...

Κοτσιφάκι-κοτσιφάκι γύρισες σπιτάκι? Θα σε επισκεφτώ σύντομα...Φιλάκια!

Unknown είπε...

Ε, if... μου! Λογαριασμό θα δώσουμε? (και εμείς και η Μαντόνα...)