Social Icons

twitterfacebookgoogle pluslinkedinrss feedemail

Κυριακή, Μαΐου 09, 2010

Αστειάκι

Αυτές τις μέρες, όπως ακούγεται, όποιοι Έλληνες ζουν στο εξωτερικό την έχουν βάψει, διότι όλο και κάποιοι θα βρεθούν να πουν την κουβέντα τους, ή να ρωτήσουν περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της Ελλάδας.
Όμως, και όσοι έχουν αρκετούς διεθνείς ιντερνετικούς φίλους, πάλι δεν βρίσκονται σε καλύτερη θέση, καθώς "ακούνε" πολλά και διάφορα.
Ένας φίλος λοιπόν της κόρης μου, από την Φιλανδία, της έστειλε την πιο κάτω γελοιογραφία, δήθεν διαφήμιση ταξιδιωτικού γραφείου...


Αυτό λοιπόν το "Tule lomalle Kreikkaan. Rahasi ovat jo täällä" σημαίνει "Ελάτε στην Ελλάδα για τις διακοπές σας. Τα λεφτά σας είναι ήδη εδώ!". Εξυπνούλικο μου φάνηκε, και όχι ιδιαίτερα προσβλητικό...

16 σχόλια:

Maria Tzirita είπε...

Πραγματικά έξυπνο Λίλυ μου, αν και συμφωνώ οτι θα ακουστούν πολλά από δω και πέρα, θα πέσει πολύ δούλεμα κι όσο κι αν είναι τραβηγμένο πολλές φορές, δε μπορείς να πεις ότι δε δώσαμε δικαιώματα ως χώρα...
Να μου είσαι καλά, σε φιλώ και σου εύχομαι χρόνια πολλά για σήμερα!

Unknown είπε...

Μαράκι μου καλημέρα και καλή μας εβδομάδα.

Και βέβαια δώσαμε δικαιώματα, και όπως συμβαίνει πάντα όταν σε πιάσουν κάπου λάθος, θα μας "κράξουν" για αυτά που φταίμε, θα μας φορτώσουν και μερικά για τα οποία δεν "φταίμε"...

Το θέμα είναι να μάθουμε να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, αλλά ταυτόχρονα να μην σκύβουμε το κεφάλι.
Και να γελάμε λίγο περισσότερο :)

Ευχαριστώ για τις ευχές, και εσύ μαμά να χαίρεσαι το παιδάκι σου, έστω και καθυστερημένα.

Φιλάκια

Vrakas Kostas είπε...

Αγαπημενη μου Lily :)

Κατ αρχας,
καλησπερα και καλη εβδομαδα!
Ειναι οντως λιγακι δυσκολο ως εκνευριστικο,
αυτο που βιωνουμαι εμεις οι Ελληνες
του εξωτερικου,και πολυ περισσοτερο εμεις στην Γερμανια,με ολη αυτη την..δημοσιοτητα για την χωρα μας.
Τα περισσοτερα που ακουω προσωπικα,
τα γραφω ..κανονικα,
μιας και προερχονται απο ασχετους συνηθως,η; απο "στραβα" πληροφορημενους.
Υπαρχουν τα απλα αστειακια,
υπαρχουν τα σοβαρα ερωτηματα,
οπως και υπαρχουν και ..χτυπηματα,
κατω απο..την ζωνη.
Αυτα ειναι που πονανε!
Και πονανε,
γιατι καπου εχουν και δικιο.
Σαν χωρα,δεν ειχαμε ποτε "προσωπο" στο εξωτερικο.
Πλην ελαχιστων εξαιρεσεων.
Και αυτο γιατι ειναι συνδεδεμενο με το ενδοξο παρελθον μας;
Πολλα θα πουν ακομη,
και πολλα θα γραψουν.
Ας μας κανουν να αναλογιστουμε σοβαρα το γιατι..

Να περασεις ενα ομορφο βραδακι!
Μια τεραστια αγκαλια,
και φιλακια πολλα!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Κωστή μου :)

Τι τραβάτε και εσείς εκεί πέρα. Κουράγιο και υπομονή! Όταν ακούς περίεργα, να κάνεις αυτό που κάνεις, ή να ... σφυρίζεις αδιάφορα ;). Μπορεί να μην είχαμε πρόσωπο ποτέ, όμως τις ... διακοπές τους στην Ελλάδα τις θέλουν όλοι, ακόμα και το "αστειάκι" έχει να κάνει με διακοπές.

Νομίζεις δεν τους έχω δει! Με το που πατάνε ελληνικό έδαφος, αρχίζουν να χοροπηδάνε και να κραυγάζουν σαν τα γκατζόλια. Λες και μόλις έχουν αποφυλακιστεί!

Και μετά πάνε στην πατρίδα τους, κάνουν τους σοβαρούς και μας την φέρνουν και με χτυπήματα κάτω από την μέση. Εν ολίγοις τους έχουμε μπει στο μάτι, και μας μέμφονται γι αυτό το οποίο επιθυμούν και δεν έχουν...

Όμως τελικά θα αποδείξουμε ότι το ένδοξο παρελθόν είναι εδώ, (δεν έχει να κάνει με παλιό σλόγκαν του ΠΑΣΟΚ αυτό το "είναι εδώ"), το πιο παλιό παρελθόν εννοώ, και τελικά θα τα καταφέρουμε και θα είμαστε και αυτοί που είμαστε. Ελεύθεροι και ωραίοι!

Πολλά λέω, έτσι;

Πολλά φιλάκια λοιπόν, και καλό ανοιξιάτικο βραδάκι ;)

Σοφία είπε...

Εγώ πάντως ντρέπομαι να πω ότι είμαι Ελληνίδα πλέον...... και αυτά για το ένδοξο παρελθόν τα ακούω βερεσέ, γιατί τι να το κάνω το παραλθόν όταν καίμε, καταστρέφουμε, σκοτώνουμε εν έτει 2010; Είμαστε χειρότεροι από τους βάρβαρους που κοροϊδεύουμε.

Όσο για το πόσο θέλουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα... έχω πολλές αμφιβολίες... ήδη έχουν αρχίσει οι εκπτώσεις στα πακέτα των διακοπών λόγω έλλειψης πληρότητας και ενώ καλά-καλά δεν έχει αρχίσει η τουριστική σεζόν. Χθες είδα να διαφημίζουν 1 εβδομάδα στην Κρήτη (αεροπορικά και διαμονή) προς 156 λίρες. Αυτό είναι σαν να πας στον Μπουρνάζο στις 10 Δεκεμβρίου και να πουλάει τις μπότες μισοτιμής.

Unknown είπε...

Καλημέρα Σοφία μου!

Να μην ντρέπεσαι να λες ότι είσαι Ελληνίδα. Κάναμε πολλά λάθη και κάνουμε ακόμα, όμως θέλω να πιστεύω ότι μαθαίνουμε από τα λάθη μας, και σύντομα θα γίνουμε η χώρα που πρέπει να είμαστε. Πρέπει να βρούμε την δύναμη να σταθούμε στα πόδια μας με βάση αυτά τα καλά που έχουμε σήμερα, και όχι ακουμπώντας στο ένδοξο παρελθόν. Κάτι κληρονομήσαμε από το παρελθόν, όμως ... είναι παρελθόν, και όσο ένδοξο και να είναι, αν δεν ακουμπάει σε συνθήκες του παρόντος δεν βοηθάει και πολύ. Μάλλον σημείο ειρωνείας γίνεται.

Τώρα για τις διακοπές και τον τουρισμό, και εκεί μόνοι μας βάζουμε τα δάχτυλα μας και βγάζουμε τα μάτια μας, πέφτοντας στα στόματα αυτών που θέλουν να επωφεληθούν από τα πάντα...Και φυσικό είναι σε μια ανταγωνιστική κοινωνία να γίνεται έτσι.
Όταν δείχνουμε προς τα έξω αυτή την εικόνα της ... βαρβαρότητας, και όχι τον ήλιο μας, την θάλασσα, και όλα τα καλά μας, τα οποία υπάρχουν πάντα, ακόμα και τον αρχαίο πολιτισμό μας, σαφώς και θα θεωρηθεί επικίνδυνη χώρα και θα πέσουν οι τιμές στα πατώματα...

Τι θέλω να πω εν ολίγοις. Θέλω να πω ότι τα κακά αυτά υπάρχουν, όμως το χειρότερο που κάνουμε, σε σχέση με τις άλλες χώρες, είναι ότι τα αφήνουμε να φανούν σαν να τα διαφημίζουμε, ότι δεν ελέγχουμε την εικόνα μας προς τα έξω...και ότι δεν παλεύουμε και δεν διεκδικούμε την θέση μας στον κόσμο με βάση τα καλά μας.

x-man είπε...

Ο συνδυασμός « Ήλιος – θάλασσα - ασφάλεια – γλέντι – χαμόγελο – φιλοξενία – ελευθερία » είναι το ιδανικό πακέτο καλοκαιρινών διακοπών για τον καθένα μας, με δευτερεύουσα σημασία στο ύψος του τιμήματος.

Αν αναλογιστούμε ότι τα τελευταία χρόνια ως λαός έχουμε βαλθεί να αντικαταστήσουμε την ασφάλεια με την ασφυκτική αστυνόμευση, το γλέντι με την «φτηνή» διασκέδαση, το πηγαίο χαμόγελο με την γκρίνια και την «μουρτζούφλα», την φιλοξενία με την εκμετάλλευση, και την ελευθερία με την ασυδοσία, δεν νομίζω ότι ο ήλιος και η θάλασσα είναι αρκετά ώστε να προσελκύσουμε επισκέπτες, πόσο μάλλον όταν και το αντίτιμο βρίσκεται στα ύψη.

Όπως και να έχει το πράγμα θα συμφωνήσω με την διαπίστωσή σου ότι ως είδος έχουμε δώσει πολύ χώρο στον κακό μας εαυτό, και του επιτρέψαμε να κυριαρχήσει. Ως ωραίοι και ελεύθεροι Έλληνες , θα έπρεπε να έχουμε πεισμώσει με όλα αυτά, και να αντιληφτούμε ότι η πρόκληση της εποχής μας είναι να ξανακάνουμε τον κόσμο μας ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ.
Προσωπικά πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες αρκεί να βρούμε τον προσανατολισμό μας.

Την καλημέρα μου.

Theodora Papapanagiotou είπε...

μας κοροιδεύει όλος ο κόσμος... να φταίγαμε κιόλας...

Unknown είπε...

Καλησπέρα x-man. Καλώς ήρθες.

Ποτέ δεν είπα ότι φτάνει ο ήλιος και η θάλασσα για να θεωρείται η πατρίδα μας τουριστικός παράδεισος. Εν τούτοις, παρά τα λάθη μας και πάνω σε αυτό τον τομέα, που κανονικά θα έπρεπε να είναι ο ισχυρός μας τομέας, για αρκετό κόσμο η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ο ιδανικός προορισμός για διακοπές.

Λοιπόν, τον ήλιο τον έχουμε, την θάλασσα την έχουμε, τον αρχαίο πολιτισμό τον έχουμε, μυαλό επίσης διαθέτουμε αρκετό, ας το βάλουμε να δουλέψει στρωτά για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτά τα δώρα μας.
Ναι, έχουμε πολλές δυνατότητες, κατά κάποιο τρόπο είμαστε χαρισματικοί, όμως αυτό δεν φτάνει για να μας ... συγχωρεθούν οι αμαρτίες μας. Οπότε τα λάθη θα τα πληρώσουμε όπως θα τα πλήρωνε και τα πληρώνει και κάθε άλλος λαός, και δεν χρειάζονται ούτε "μουρμούρες" ούτε "μουρτζιουφλιές".
Μόνο δύναμη και πείσμα όπως είπες και εσύ...για να απολαύσουμε με το σπαθί μας τον ελεύθερο και ωραίο εαυτό μας...

Unknown είπε...

Καλησπέρα Ντοράκι...

Να μην φταίγαμε, να κλαίγαμε... Τώρα δουλειά, για να μην μας ξανακοροϊδέψει ποτέ κανείς.

Kostas Skiadas είπε...

Οί βόρειοι έχουν, όσον αφορά τούς προγόνους των, ένα μόνιμο κόμπλεξ απέναντι στούς Έλληνες. Ή κατάσταση ή σημερινή τούς δίνει μία απέραντη ικανοποίηση, ότι δηλαδή παρά τό γεγονός ότι είναι απόγονοι βαρβάρων είναι σήμερα είς θέσην νά μάς διδάξουν δημοκρατία καί πολιτισμό. Πώς νά τούς εξηγήσει κανείς ότι ό Έλληνας στήν επιθυμία του νά αναβαθμισθεί οικονομικά καί κατά συνέπειαν κοινωνικά, έδωσε τό ελεύθερο στούς ηγέτες του νά πνίξουν τήν χώρα στά χρέη;

KitsosMitsos είπε...

Μακάρι όλη αυτή η διαφήμιση (έστω και αρνητικότητη) να γυρίσει υπέρ μας κάποια στιγμή.
Θέλει δουλειά και από εμάς, να δείξουμε ότι όντως προσπαθούμε.

DJ είπε...

Με αφορμη παντα παραπανω σχολιο..
Δηλαδη,οι βορειοι,που ειναι απογονοι..βαρβαρων;;;
εχουν ενα ..κομπλεξ;;
και πιθανον μας ζηλευουν για..το χαλι που βρισκομαστε!
Ενω οι Ελληνες,που ειναι κατευθειαν απογονοι των βαρβαρων του Μεγα Αλεξαντρου,
διεπραξαν απλα ενα..λαθος..
να εκλεξουν λαθος πολιτικους!
Οι ..πολιτικοι φταινε!
Οχι οι μαλακες που τους ψηφισαν!!
Μαλιστα..
Και περιμενουμε μετα..
να καταλαβουμε που βρισκομαστε και που οδευουμε..

Τα σεβη μου Λιλη.

Unknown είπε...

@CS

Μπορεί οι βόρειοι να έχουν κόμπλεξ με τους προγόνους τους, όμως εμείς έχουμε το κόμπλεξ της ... ψωροκώσταινας...Και έτσι βάλαμε τα χρήματα πάνω από όλα, και με κάθε κόστος. Πράγμα που δεν έπρεπε να γίνει εφόσον υποτίθεται είμαστε πιο ... ανεβασμένοι, πιο πολιτισμένοι, από του βόρειους βάρβαρους.
Οι ηγέτες που εκλέγονται με δημοκρατικές διαδικασίες, συνήθως αντιπροσωπεύουν τον λαό, και δεν είναι ότι τους δώσαμε το ελεύθερο να πνίξουν την χώρα στα χρέη. Κατά κάποιο τρόπο, απαιτήσαμε από αυτούς την ...προσωπική οικονομική μας άνοδο, με κάθε τρόπο, και με κάθε κόστος για την χώρα.

Unknown είπε...

@ KitsosMitsos

Πιστεύω ότι αν προσπαθήσουμε πραγματικά και ουσιαστικά σε όλα τα επίπεδα, θα γίνουμε αυτό που θα έπρεπε να είμαστε, και να έχουμε την σωστή θέση μας στον κόσμο.

Unknown είπε...

@ Παραληρητής

Κατ' αρχήν και τα δικά μου σέβη.

Λοιπόν, θα το έκανα ανάρτηση, διότι συμβαίνει κάτι που μου ... αρέσει, όμως επειδή είναι απλά μια παρατήρηση, θα το πω εδώ απαντώντας στην τελευταία φράση "Και περιμένουμε μετά..
να καταλάβουμε που βρισκόμαστε και που οδεύουμε.."
Λοιπόν, είναι από τις λίγες φορές, που ακούω από αρκετό κόσμο το συμπέρασμα που έχω βγάλει και εγώ. Ότι η χρεωκοπία των αξιών έχει προηγηθεί της οικονομικής χρεωκοπίας. Το διαβάζω σε αναρτήσεις, αλλά και σε συνεντεύξεις γνωστών ατόμων, όπως και από φίλους μου. Που σημαίνει κάτι ελπιδοφόρο. Ίσως τελικά κάποτε φτάσουμε στην κρίσιμη μάζα που μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση.